Τα χάλκινα σκεύη λόγω του υπέροχου χρώματος που διαθέτουν μπορούν να διακοσμήσουν εύκολα κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Παρόλα αυτά ο χαλκός είναι ένα ιδιαίτερο μέταλλο καθώς μαυρίζει εύκολα και μπορεί να κάνει ένα όμορφο αντικείμενο να μοιάσει άσχημο. Το σημαντικό στα χάλκινα αντικείμενα είναι να διατηρηθεί η λάμψη τους. Πως μπορώ λοιπόν να γυαλίσω τα χάλκινα σκεύη? Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και υλικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γυαλιστικό στα χάλκινα αντικείμενα. Μερικά από αυτά τα υλικά υπάρχουν στην κουζίνα σας. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες σπιτικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για το γυάλισμα του χαλκού!

Αλάτι και ξύδι

Πως να γυαλίσω τα χάλκινα σκεύη με αλάτι και ξύδι? Ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό γυαλίστηκα χαλκού. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ εύκολη. Αρχικά παίρνετε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα αρκετή ποσότητα από αλάτι και λευκό ξύδι. Στην συνέχεια ανακατεύετε το διάλυμα και βουτάτε μέσα το χάλκινο σκεύος και το αφήνετε να δράσει για 40-45 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα αφαιρείτε το σκεύος και το σκουπίζετε με ένα καθαρό μαλακό πανάκι.

Αν το χάλκινο σκεύος που θέλετε να γυαλίσετε είναι μεγάλο και δεν χωράει σε μπολ σας έχουμε και εδώ την λύση. Σε αυτήν την περίπτωση σε ζεστό ξύδι προσθέτετε μία κουταλιά από αλάτι και αλείφετε με το διάλυμα το χάλκινο σκεύος. Το αφήνετε να δράσει για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια με ένα πανάκι τρίβετε το σκεύος μέχρι να γυαλίσει.

Κέτσαπ

Πως μπορώ να γυαλίσω τα χάλκινα σκεύη με την κέτσαπ? Η γνωστή σε όλους μας πεντανόστιμη κέτσαπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γυαλιστικό σε χάλκινα σκεύη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απλώσετε με κέτσαπ ολόκληρη την επιφάνεια του χάλκινου σκεύους. Στην συνέχεια το αφήνετε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα το πλένετε με ζεστό σαπουνόνερο και γίνεται σαν καινούργιο, τόσο απλά!

Πράσινο σαπούνι

Άλλη μία οικονομική λύση για να γυαλίσουμε τα χάλκινα αντικείμενά μας είναι το φυσικό πράσινο σαπούνι. Πως μπορώ να γυαλίσω τα χάλκινα σκεύη με το πράσινό σαπούνι? Στην συγκεκριμένη διαδικασία γυαλίσματος θα χρειαστείτε ένα πράσινο σαπούνι και ένα σφουγγαράκι με σκληρή επιφάνεια. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν είναι αρχικά να τρίψετε με το σφουγγαράκι το πράσινο σαπούνι και στην συνέχεια να τρίψετε με το σφουγγαράκι το χάλκινο σκεύος. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να επανέλθει η λάμψη του χαλκού. Τέλος πλένετε το σκεύος με ζεστό νερό και είναι έτοιμο!

WD40 Multi Use

Υπάρχουν επίσης και προϊόντα στην αγορά που χρησιμοποιούνται ως γυαλιστικά για χάλκινα σκεύη και άλλα μέταλλα που είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά. Ένα από αυτά είναι το WD40 Multi-Use. Εκτός το ότι είναι εύκολο στη χρήση του, είναι επίσης και γρήγορο και αποτελεσματικό. Το WD40 έχει άλλες +2000 χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ εύκολη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του χάλκινου αντικειμένου με WD40 και να το αφήσετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Στην συνέχεια παίρνετε ένα καθαρό πανάκι και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις το σκεύος σας.

Χάρη στην προηγμένη σύνθεσή του καθαρίζει και γυαλίζει το χάλκινο αντικείμενο σας αποκαθιστώντας την αρχική του λάμψη και το κάνει σαν καινούριο εύκολα και γρήγορα! Αν το χάλκινο σκεύος το χρησιμοποιείτε για φαγητό θα πρέπει στο τέλος της διαδικασίας να το πλύνετε καλά με σαπούνι και ζεστό νερό καθώς δεν είναι καλό τα χημικά να έρχονται σε επαφή με την τροφή που καταναλώνουμε.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να γυαλίσετε τα χρυσά σας κοσμήματα πατήστε εδώ!