Αναρωτιέστε «πως να αφαιρέσω τη σκουριά από το μέταλλο»; Θεωρείτε ότι χρειάζεται να πετάξετε οτιδήποτε έχει σκουριάσει; Κι όμως, υπάρχουν διάφορες λύσεις που θα σας δώσουν την απάντηση για το «πως να αφαιρέσω τη σκουριά από το μέταλλο».  Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε κάποιες μεθόδους αφαίρεσης σκουριάς.

Ξύσιμο λεκέδων σκουριάς

Mπορείτε να απομακρύνετε την ανεπιθύμητη σκουριά χρησιμοποιώντας εργαλεία που έχουν λειαντικές επιφάνειες. Αυτό απαιτεί πολλή προσπάθεια και σκληρή δουλειά, αλλά είναι ένας τρόπος για να απομακρυνθεί η σκουριά. Υπάρχουν διάφορα οικιακά αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό, όπως κατσαβίδια για παράδειγμα. Βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο στη συνέχεια για να αφαιρέσετε τυχόν σημάδια γρατσουνιών.

Χημικές ουσίες αφαίρεσης σκουριάς

Στο ερώτημα πως να αφαιρέσω τη σκουριά από το μέταλλο χρησιμοποιώντας χημικά προϊόντα, πρέπει να έχετε υπ’ όψιν, ότι αυτά συνήθως φτιάχνονται χρησιμοποιώντας οξαλικό ή φωσφορικό οξύ και επομένως είναι επικίνδυνα για το δέρμα. Οπότε θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με πολύ προσοχή! Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις πριν χρησιμοποιήσετε ένα χημικό αφαίρεσης της σκουριάς σε ένα μεταλλικό αντικείμενο. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του κάθε προϊόντος. Αυτές οι χημικές ουσίες πρέπει να μείνουν στο μέταλλο για αρκετές ώρες και απαιτούν αρκετό τρίψιμο. Οπότε να είστε προετοιμασμένοι για πολλή δουλειά.

Προϊόντα αφαίρεσης σκουριάς που έχετε στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά είδη οικιακής χρήσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεση των λεκέδων σκουριάς. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι. Η σκουριά αντιδρά με το ξύδι και αργότερα διαλύεται. Απλώς τοποθετήστε το σκουριασμένο μεταλλικό αντικείμενο σε λευκό ξύδι για μερικές ώρες και μετά σκουπίστε για να αφαιρέσετε τη σκουριά. Εάν το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο, απλώς ψεκάστε με λευκό ξύδι ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια του αντικειμένου και αφήστε το για λίγο χρόνο. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πανί εμποτισμένο με λευκό ξύδι για να σκουπίσετε το αντικείμενο. Μια άλλη λύση για τον καθαρισμό της σκουριάς είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βυθισμένο σε ξύδι για να τρίψετε τη σκουριά από το αντικείμενο.

Αφαίρεση σκουριάς με λεμόνι ή μοσχολέμονο (λάιμ)

Το λεμόνι και το αλάτι είναι μια άλλη λύση που βοηθάει στην απομάκρυνση της σκουριάς από μεταλλικά αντικείμενα. Καλύψτε με αλάτι τη σκουριασμένη περιοχή και ρίξτε λεμόνι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 3-4 ώρες πριν τρίψετε την επιφάνεια. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι αρκετά ισχυρός για να καθαρίσει αρκετά τη σκουριά από μέταλλο χωρίς να προκαλέσει ζημιά και απαντάει στο ερώτημα “πως να αφαιρέσω τη σκουριά από το μέταλλο”!

Μαγειρική σόδα για αφαίρεση σκουριάς

Η χρήση μαγειρικής σόδας μαζί με νερό δημιουργεί ένα παχύρευστο μείγμα που απλώνεται εύκολα στο μέταλλο και χρησιμοποιείται ως καθαριστικό σκουριάς. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε το μείγμα και στη συνέχεια πλύνετε με νερό.

WD-40® Multi-Use Product

Εννοείται ότι το WD-40 Multi-Use Product μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της σκουριάς. Μάλιστα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, απλός και γρήγορος. Απλώς ψεκάστε με WD-40® Multi-Use Product και τρίψτε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Απλά δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι αυτή η μέθοδος δεν προκαλεί ζημιά στο μέταλλο. Για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της σκουριάς, εφαρμόστε το προϊόν ξανά μετά από λίγο χρονικό διάστημα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Specialist Σπρέι Υψηλής Διεισδυτικότητας, το οποίο διεισδύει ταχύτατα στη σκουριά και λιπαίνει τα σκουριασμένα και διαβρωμένα μέρη, λόγω της χαμηλής επιφανειακής του τάσης.

Τώρα μπορείτε να απαντήσετε με διάφορους τρόπους στο ερώτημα «πως να αφαιρέσω τη σκουριά από το μέταλλο». Το WD-40® Multi-Use Product σας λύνει τα χέρια πραγματικά!

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει περισσότερες από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!