Υπάρχουν κάποιοι λεκέδες οι οποίοι χρειάζονται ειδικοί μεταχείριση ώστε να εξαφανιστούν! Ένας από αυτούς τους λεκέδες είναι και ο λεκές από μαρκαδόρους. Με τον συγκεκριμένο λεκέ έρχονται αντιμέτωποι ως επί των πλείστων γονείς και κυρίως οι μαμάδες. Όταν λοιπόν το μικρό αγγελούδι σας έχει έμπνευση μπορεί να ζωγραφίσει εκτός από το τετράδιο του και ολόκληρο το σπίτι, ειδικά όταν ξεφύγει από την προσοχή σας. Όταν αντιληφθείτε λοιπόν ότι οι ζωγραφιές του βρίσκονται στους τοίχους του σπιτιού σας, στα ρούχα του ή ακόμα και στο πανάκριβο χαλί σας μην πανικοβληθείτε. Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι «Πως να αφαιρέσω τον μαρκαδόρο?» και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τη λύση. Αν και είναι δύσκολος λεκές από μαρκαδόρο, υπάρχουν κάποιες λύσεις τις οποίες θα αναλύσουμε παρακάτω που μπορούν να κάνουν να τον εξαφανίσουν στο άψε σβήσε.

Αρχικά μπορείτε να εξαφανίσετε τον λεκέ από μαρκαδόρο με σπιτικά υλικά όπως μαγειρική σόδα, ξύδι, οινοπνευματώδης ποτό και οδοντόκρεμα αλλά και με καθαριστικά εμπορίου όπως το WD40.

Οινόπνευμα ή οινοπνευματώδες ποτό

Οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό και αν έχετε σπίτι σας, αν έχει πολλούς βαθμούς μπορεί να απομακρύνει τον λεκέ από μαρκαδόρο. Αν πάλι δεν έχετε κάποιο οινοπνευματώδες ποτό στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Πως να αφαιρέσω τον μαρκαδόρο με το οινόπνευμα? Η διαδικασία είναι απλή! Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε μία καθαρή πετσέτα και να ρίξετε αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος και στην συνέχεια να τρίψετε τον λεκέ. Αν ο λεκές μαρκαδόρου είναι στα ρούχα μπορείτε να αναμίξετε οινόπνευμα με ξύδι, να το βάλετε στο λεκέ, να το τρίψετε καλά και στην συνέχεια να το βάλετε στο πλυντήριο.

Οδοντόκρεμα- μαγειρική σόδα

Πως να αφαιρέσω τον μαρκαδόρο με αυτά τα δύο απλά υλικά?  Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από οδοντόκρεμα και μαγειρική σόδα. Σε ένα μπολ προσθέτετε ίσες ποσότητες από τα δύο υλικά και ανακατεύετε. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το απλώνετε απευθείας πάνω στον λεκέ και το αφήνετε να δράσει για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια παίρνετε ένα ελαφρώς βρεγμένο, καθαρό πανί και τρίβετε το μείγμα στο λεκέ με κυκλικές κινήσεις, εξαφανίζοντας έτσι το λεκέ. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για τοίχους και ξύλινες επιφάνειες.

Αντηλιακό

Ένας άλλος περίεργος τρόπος για να αφαιρεθεί ο λεκές από μαρκαδόρο είναι η χρήση αντηλιακού. Αυτό το υλικό έχει αποτελέσματα μόνο σε μη πορώδης επιφάνειες. Απλά ψεκάστε τον λεκέ με το αντηλιακό και κατόπιν σκουπίστε με ένα καθαρό πανάκι. Ελέγξτε αν έφυγε ο λεκές και επαναλάβετε την διαδικασία.

WD40

Tο WD40 είναι το Νο 1 αντισκωριακό σπρέι στο κόσμο με πολλαπλές χρήσεις. Χάρη στην μοναδική του σύσταση μπορεί να εισχωρήσει στο λεκέ από μαρκαδόρο και να τον εξολοθρεύσει! Εκτός λοιπόν από το να αντιμετωπίζει τον εχθρό της σκουριάς και να λιπαίνει τους μεντεσέδες των θυρών σας, το WD40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού. Το WD40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Πως να αφαιρέσω λοιπόν τον μαρκαδόρο από τον τοίχο ή τα ρούχα του παιδιού? Η διαδικασία είναι απλή, αν ο λεκές είναι στον τοίχο αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε απευθείας πάνω στον λεκέ από μαρκαδόρο το WD40. Στην συνέχεια παίρνετε ένα καθαρό πανί και τρίβετε τον λεκέ. Μόλις εξαφανιστεί ο λεκές παίρνετε ένα άλλο πανάκι ελαφρώς βρεγμένο και τρίβετε το σημείο για να φύγουν τυχόν υπολείμματα που μπορεί να έχουν μείνει. Αν ο λεκές είναι στα ρούχα απλά ψεκάζετε με WD40 το αφήνετε να δράσει για 2-3 λεπτά και τρίβετε. Στην συνέχεια το βάζετε στο πλυντήριο να πλυθεί και ο λεκές από μαρκαδόρο θα εξαφανιστεί!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως βγαίνει η σκουριά από τα ρούχα πατήστε εδώ!