Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει πως όταν τελειώνει η πλύση των ρούχων, δεν έχουν την επιθυμητή μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου. Το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα το μαλακτικό, καθώς πολλές φορές είναι το πλυντήριο ρούχων που χρειάζεται καθάρισμα. Πολλοί έχουν την εξής απορία, πως καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

Όπως όλες οι οικιακές συσκευές, έτσι και το πλυντήριο των ρούχων χρειάζεται την απαραίτητη διαδικασία καθαρισμού. Θα εκπλαγείτε στο θέαμα υπολειμμάτων, σκόνης ή ακόμα και μούχλας που θα δείτε κρυμμένα.

Η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη και δεν χρειάζονται ειδικά καθαριστικά. Μόλις απαντηθεί το ερώτημα «Πως καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω» θα απορείτε γιατί δεν το είχατε κάνει νωρίτερα.

 

Πως καθαρίζω τον κάδο από το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

 Για τον καθαρισμό του κάδου δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο παρά μία πλύση με νερό, ξύδι και σόδα.

  • Γεμίστε τον κάδο με καυτό νερό, χωρίς να υπάρχουν ρούχα μέσα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε 3 κούπες λευκό ξύδι και μισή κούπα μαγειρική σόδα.
  • Ρυθμίστε το πλυντήριο στο πρόγραμμα στυψίματος για να γίνει η ανάμειξη των υλικών και να καθαρίσουν όλα τα υπολείμματα από τον κάδο.
  • Όταν τελειώσει το πρόγραμμα αφήστε το όπως είναι για περίπου μια ώρα, προκειμένου να συνεχίσει η δράση του καθαριστικού μείγματος.
  • Μετέπειτα ανοίγετε, αφήνετε να στραγγίξει το νερό και με ένα καθαρό πανί σκουπίζετε τον κάδο.
  • Μόλις τελειώσει η διαδικασία μην κλείσετε το πλυντήριο για να στεγνώσει καλά.

Θήκη απορρυπαντικού

Το υπολείμματα από το μαλακτικό και τη σκόνη πλυντηρίου συσσωρεύονται σε αυτό το τμήμα, προκαλώντας πολύ άσχημη οσμή. Ο καθαρισμός της θήκης είναι πολύ απλός και γρήγορος.

Αφαιρέστε τη θήκη του απορρυπαντικού και μουλιάστε την σε μία λεκάνη με καυτό νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα. Θα δείτε ότι στη συνέχεια καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Εάν δείτε ότι παραμένουν υπολείμματα που δεν αφαιρούνται τόσο εύκολα, απλά ψεκάστε με WD-40 Multi-Use Product και περιμένετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια θα δείτε πως η αφαίρεση των υπολειμμάτων είναι παιχνίδι.

Καθάρισμα λάστιχου

Τα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης έχουν ένα λάστιχο γύρω από τον κάδο τους. Θα δείτε ότι πολλές φορές αλλάζει ακόμα και χρώμα από τις ακαθαρσίες και τη μούχλα. Αποτέλεσμα αυτού δεν είναι μόνο η δυσάρεστη μυρωδιά, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να καταστραφεί τελείως το λάστιχο και να χρειάζεται να αλλαχτεί.

Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του χρησιμοποιήστε μία βούρτσα με μαλακή τρίχα, καθώς και ένα διάλυμα ξυδιού-μαγειρικής σόδας. Αν δεν δείτε όλα τα υπολείμματα να υποχωρούν, ψεκάστε το λάστιχο με το WD-40 Specialist Anti friction Dry PTFE.  Όχι μόνο θα σας βοηθήσει στον εύκολο καθαρισμό, αλλά δημιουργεί ένα λευκό ξηρό φιλμ το οποίο απωθεί τη βρωμιά, τη σκόνη ή τις λιπαρές ουσίες.

Τέλος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ερωτήματος «Πως καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω» δεν μπορεί να παραληφθεί ο καθαρισμός του φίλτρου.

Αν και τελευταίο βήμα, δεν πρέπει κανείς να το αμελεί, καθώς όταν συσσωρεύονται χνούδια και ακαθαρσίες, η λειτουργία του πλυντηρίου παύει να είναι το ίδιο αποδοτική. Απλά αφαιρέστε το φίλτρο και καθαρίστε το από τα χνούδια, ξεπλύνετε καλά με νερό και επανατοποθετήστε το.

Πως καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω

Αν και η απάντηση στο πως καθαρίζεται το πλυντήριο δεν είναι δύσκολη, πολλές φορές το αμελούμε με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε τις οικιακές συσκευές. Με απλά πράγματα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπορεί κανείς να έχει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το WD-40 Multi-Use Product βρίσκετε εδώ για να προσφέρει πάνω από 2000 λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!