Όταν αποφασίσετε να κάνετε μία αλλαγή ή ανακαίνιση στο σπίτι σας, μπορεί να περιλαμβάνει και βάψιμο στους τοίχους σας! Είτε επιχειρήσετε να βάψετε μόνοι σας το σπίτι είτε το κάνουν για σας επαγγελματίες μπορεί να δημιουργηθούν διάφοροι λεκέδες από μπογιά. Όσο προσεκτικοί και αν είστε μπορεί να πέσει μπογιά στα πλακάκια σας. Το πρώτο που θα σκεφτείτε είναι «Πως καθαρίζω τα πλακάκια από την μπογιά? ». Το σημαντικότερο είναι να μην πανικοβληθείτε και να δράσετε άμεσα. Είναι γνωστό ότι όσο πιο πολύ καιρό μείνει ένας λεκές τόσο πιο δύσκολα αφαιρείται. Όταν η μπογιά είναι φρέσκια είναι πιο εύκολο να την αφαιρέσετε. Στην περίπτωση όμως που δεν το αντιληφθείτε άμεσα τι γίνεται? Παρακάτω σας δίνουμε τη λύση ώστε να εξαφανίσετε την μπογιά από τα πλακάκια σας όσο παλιά και αν είναι.

Ανάλογα με το πόσο καιρό βρίσκεται η μπογιά στα πλακάκια σας πρέπει να επιλέξετε και το σωστό τρόπο καθαρισμού! Αν ο λεκές δηλαδή είναι έως δύο εβδομάδας μπορείτε να τον αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας λίγο νερό και ένα σφουγγάρι. Υπάρχουν όμως και λεκέδες που αφαιρούνται πιο δύσκολα. Πως καθαρίζω λοιπόν πλακάκια από μπογιά η οποία έχει ξεραθεί?

Υγρό πιάτων

Πως καθαρίζω όμως πλακάκια από μπογιά που βρίσκεται εκεί μήνες? Γενικότερα οι πιο πολλοί λεκέδες από μπογιά φεύγουν με λίγο σαπουνόνερο και ένα ξυραφάκι. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα μπολ νερό και λίγο σαπούνι για τα πιάτα και απλώστε μία ποσότητα στο λεκέ από μπογιά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει η μπογιά και θα είναι πιο εύκολο να την αφαιρέσετε. Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε ένα ξυραφάκι και να το τοποθετήσετε παράλληλα δίπλα στον λεκέ και να τον τρίψετε. Προσοχή μην γρατσουνίσετε το πάτωμα. Αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε από χρωματοπωλεία, μία ειδική ξύστρα για επιφάνειες η οποία έχει στην άκρη αιχμηρό πλαστικό. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ξύστρα αντί για το ξυραφάκι. Αν δείτε ότι ο λεκές επιμένει μπορείτε να προσθέσετε στο σαπουνόνερο λίγο οινόπνευμα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πιστολάκι μαλλιών

Πως καθαρίζω πλακάκια από μπογιά που φεύγει πολύ δύσκολα. Αν ο λεκές είναι πολύ παλιός και δεν φεύγει εύκολα, αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μαλακώσει είναι να τον ζεστάνετε με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Απλά ρυθμίστε την θερμοκρασία να είναι στο μέγιστο και σε απόσταση 10 εκατοστών αφήστε να ζεσταθεί ο λεκές για 20 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη λύση είναι ιδανική για λαδομπογές γιατί τα έλαια που περιέχουν λιώνουν με την θερμότητα και στην συνέχεια αφαιρούνται πιο εύκολα.

Αμμωνία ή Οινόπνευμα

Πως καθαρίζω πλακάκια από μπογιά λάτεξ. Η συγκεκριμένη μπογιά για να αφαιρεθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμμωνία ή οινόπνευμα. Το τελευταίο μπορεί να σας δώσει τη λύση και στην αφαίρεση λεκέδων από ακρυλικές μπογιές. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βάζετε σε ένα βαμβακερό πανάκι αρκετό οινόπνευμα και το τοποθετείτε πάνω στο λεκέ αφήνοντάς το να δράσει για ένα λεπτό. Στην συνέχεια παίρνετε ένα μαχαίρι ή την ειδική ξύστρα και ξύνετε το λεκέ.

WD40

Αν επιχειρήσατε τα παραπάνω και δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε η ώρα για τo WD40 Multi Use. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολλαπλών χρήσεων και δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να λιπάνετε μεντεσέδες θυρών ή για να εξαφανίσετε την σκουριά από διάφορα σημεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε και για να αφαιρέσετε την μπογιά από τα πλακάκια. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Πως καθαρίζω πλακάκια από την μπογιά με το WD40? Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψεκάσετε με το WD40 πάνω στο λεκέ της μπογιάς. Το αφήνεται να απορροφηθεί για 10 λεπτά ώστε να διεισδύσει στο βάθος του λεκέ και να λιπάνει την επιφάνεια. Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε μία βούρτσα και να τρίψετε ελαφρά την μπογιά. Μόλις τελειώσετε θα δείτε ότι η μπογιά έχει εξαφανιστεί από το πλακάκι σας. Αν όμως έχουν μείνει κάποια υπολείμματα απλά επαναλαμβάνετε την διαδικασία.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από μαρκαδόρους πατήστε εδώ!