Οι βροχές έχουν ξεκινήσει. Όσο ωραία και να είναι η εικόνα ενός χειμωνιάτικου πρωινού στο σπίτι, άλλο τόσο άσχημη είναι και η εικόνα των παπουτσιών μετά από μία βόλτα έξω. Πως καθαρίζω δερμάτινα παπούτσια; Τα δερμάτινα παπούτσια απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να διατηρηθούν στην αρχική τους κατάσταση. Ανεξαρτήτως εποχής, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα παπούτσια γεμίζουν λάσπες και ακαθαρσίες. Αν και φαντάζει απλό να καθαρίσει κανείς τα παπούτσια του, σας έχουμε εύκολους τρόπους για να τα κάνετε να είναι πιο λαμπερά από ποτέ.

Με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι όχι μόνο θα καθαρίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας, αλλά ταυτόχρονα θα συντηρήσετε το δέρμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν τα δερμάτινα παπούτσια σας σε άριστη κατάσταση, είναι η συχνή συντήρηση. Μπορεί να φαντάζει κουραστικό μετά από κάθε χρήση τους να τα καθαρίζετε, αλλά όσο πιο συχνά το κάνετε, τόσο πιο πολλά χρόνια θα τα χαρείτε.

Πως καθαρίζω δερμάτινα παπούτσια με βούρτσα και πανί 

Πρόκειται για μία μέθοδο που ακολουθείται από παλιά αλλά ακόμα και στο στρατό. Στο στρατό είναι απαιτούμενο να “είσαι γυαλισμένος” και αυτό επιτυγχάνεται απλά με μία βούρτσα και ένα πανί. Αρχικά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι με τη βοήθεια μίας μαλακής βούρτσας να καθαρίσετε τα παπούτσια. Θα δείτε ότι σιγά σιγά όχι μόνο καθαρίζουν αλλά αποκτούν και γυαλάδα. Τέλος σκουπίστε με ένα πανί και έτοιμα!

Καλό θα ήταν τα κορδόνια να αφαιρούνται και να πλένονται με λίγο σαπούνι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι τα παπούτσια σας θα φαίνονται σαν καινούργια, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Νερό και λευκό ξύδι

Φανταζόσασταν πως αυτά τα δύο υλικά μπορεί να είναι η απάντηση στο πως καθαρίζω τα δερμάτινα παπούτσια; Κι όμως μπορούν να κάνουν τους επίμονους λεκέδες να εξαφανιστούν. Ανακατέψτε ίσα μέρη από νερό και ξύδι και εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια του παπουτσιού. Αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Στη συνέχεια μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον ήλιο.

Η εφαρμογή του μείγματος πρέπει να γίνει σε όλη την επιφάνεια και όχι μόνο τοπικά. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι δε θα είναι ανομοιόμορφο το χρώμα στα παπούτσια σας.

Ελαιόλαδο

 Εάν τα παπούτσια σας δείχνουν παλιά και φθαρμένα, η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Μερικές σταγόνες ελαιόλαδου μπορούν να κάνουν τα δερμάτινα παπούτσια σας καινούργια. Όχι μόνο αντικαθιστά τα κεριά του εμπορίου, αλλά παράλληλα θρέφει το δέρμα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου ή να ψεκάσετε με το ειδικό απλικατέρ και να σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί.

Πως καθαρίζω δερμάτινα παπούτσια με WD-40 Multi-Use Product

Πως καθαρίζω δερμάτινα παπούτσιαΈνα προϊόν το οποίο δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Έχετε συνηθίσει κυρίως να το χρησιμοποιείτε είτε για να καθαρίσετε τη σκουριά ή για να λιπάνετε τις πόρτες και τα παράθυρα. Σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό πως το WD-40 μπορεί εύκολα να σας δώσει τη λύση στο πως καθαρίζω τα δερμάτινα παπούτσια;

Πόσο απλή μπορεί να είναι η διαδικασία; Πολύ! Απλά ψεκάστε και σκουπίστε. Τόσο γρήγορα. Όχι μόνο καθαρίζει τα δερμάτινα παπούτσια, αλλά χαρίζει και απίστευτη γυαλάδα.

*Extra Tip. Δείτε πως βγαίνει το κερί από τα παπούτσια εδώ!

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!