Θαμπά ασημικά; Ας το πάρουμε από την αρχή, το ασήμι έχει την ιδιότητα να οξειδώνεται. Έτσι οι αγαπημένοι σας ασημένιοι δίσκοι, πιατέλες, κηροπήγια, τσαγιέρες και διακοσμητικά αντικείμενα μαυρίζουν και θαμπώνουν.

Τι προκαλεί την οξείδωση στα ασημικά?

Τα ασημικά οξειδώνονται ευτυχώς μόνο επιφανειακά! Η σκουριά του ασημιού δεν εισχωρεί στο εσωτερικό του μετάλλου για να το καταστρέψει όπως συμβαίνει με άλλα μέταλλα. Η αιτία οξείδωσης των ασημικών όσο και αν σας φανεί παράξενη είναι το κάπνισμα και το καυσαέριο! Αυτό οφείλεται στο θειάφι. Το θειάφι όταν έρχεται σε επαφή με το ασήμι σχηματίζει θειούχο άργυρο Ag2S. Σε αυτή την ένωση αποδίδεται το μαύρισμα στην επιφάνεια του ασημιού. Η μαύρη αυτή στρώση όμως είναι εκείνη που το προστατεύει από την περαιτέρω οξείδωση. Θειάφι υπάρχει στα καυσαέρια των αυτοκινήτων και στον καπνό του τσιγάρου επομένως εάν ζείτε σε περιοχές με πολύ καυσαέριο ή καπνίζετε πολύ σε χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς τα ασημικά σας θα οξειδώνονται ταχύτερα!

Πως καθαρίζουμε τα ασημικά εύκολα και χωρίς τρίψιμο;

Λύσεις στο πως καθαρίζουμε τα ασημικά θα βρείτε τόσο στα ράφια των καταστημάτων όσο και σε παραδοσιακές “σπιτικές” φόρμουλες που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Εάν όμως θέλετε να γλιτώσετε χρόνο και κόπο σας συνιστούμε να δοκιμάσετε το WD-40 Multi-Use Product. Η πρωτοποριακή σύνθεση του με τις μοναδικές ιδιότητες καθαρισμού θα απομακρύνει την οξείδωση, θα επαναφέρει τη χαμένη γυαλάδα τους και θα τα προστατέψει από την επόμενη οξείδωση για ένα μεγάλο διάστημα. Θα χρειαστείτε μερικές εφημερίδες ή χαρτί κουζίνας που θα τοποθετήσετε κάτω και γύρω από το αντικείμενο που θέλετε να ψεκάσετε, γάντια και ένα απαλό καθαρό πανί. Ψεκάστε κατευθείαν πάνω στην μαυρισμένη επιφάνεια. Αφήστε το να δράσει λίγα λεπτά και σκουπίστε με το πανί κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πίεση. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειαστεί για να πετύχετε το τέλειο αστραφτερό αποτέλεσμα!

Προσοχή!

Το WD-40 είναι ένα διάλυμα μη ασφαλές για χρήση σε αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με φαγητό-ποτά. Χρησιμοποιήστε το σε θαμπά ασημικά που δεν προορίζονται για να τρώτε ή να πίνετε από αυτά.

Προμηθευτείτε και online το WD-40 Multi Use Product Smart Straw που προσφέρει ακρίβεια στην εφαρμογή εδώ. Δείτε τις 2.000+ χρήσεις του προϊόντος εδώ!