Αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει ένα άρθρο στο site της WD40 με τίτλο «πως καθαρίζουμε παλιά νομίσματα» θα σας λύσουμε εμείς την απορία. Η εμπειρία μας στο  DIY είναι τόσο μεγάλη που γνωρίζουμε πολλά, ακόμη και για τα πιο ασυνήθιστα θέματα. Από την στιγμή που το WD40 έχει πάνω από 2.000 χρήσεις, καταλαβαίνετε πόσο ακόμα έχετε να μάθετε από εμάς!

 

Οι συλλέκτες παλιών νομισμάτων έχουν πάντα αυτήν την έννοια: πως καθαρίζουμε παλιά νομίσματα; Είναι μια διαδικασία που θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην φθαρούν τα νομίσματα και χαθεί η αξία τους. Από την άλλη, αν αμελήσουν τον καθαρισμό τους η σκουριά θα τα καταστρέψει ολοκληρωτικά. Συλλέκτες παλιών νομισμάτων, ιδού 3 τρόποι καθαρισμού των νομισμάτων σας!

 

Πως καθαρίζουμε παλιά νομίσματα

 

Νερό

Ο καθαρισμός με νερό πετυχαίνει δυο πολύ σημαντικά πράγματα: ούτε προκαλεί ζημιά στην επιφάνεια του νομίσματος ούτε μειώνει την αξία του. Πιάστε πολύ προσεχτικά το νόμισμα από τις άκρες του και βάλτε το κάτω από χλιαρό, απεσταγμένο νερό. Αφού τελειώσετε με την μία όψη, γυρίστε το από την άλλη και επαναλάβετε την διαδικασία. Ολοκληρώστε τον καθαρισμό, σκουπίζοντας το με μία πετσέτα βαμβακερή. Κάθε υπόλειμμα βρωμιάς που έχει συσσωρευθεί στην επιφάνεια του με τα χρόνια, θα φύγει αφήνοντας το ανέπαφο.

Σαπούνι για τα χέρια

Αν τα νομίσματα δεν καθαρίσουν μόνο με νερό, βάλτε λίγο σαπούνι σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο χλιαρό απεσταγμένο νερό. Τοποθετήστε τα νομίσματα μέσα στο νερό και αφήστε τα εκεί για 2 λεπτά. Ύστερα πάρτε ένα καλαμάκι και γυρίστε τα όψη. Επαναλάβετε την διαδικασία 2-3 φορές. Στην συνέχεια ξεπλύντε καλά τα νομίσματα με νερό και σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί.

WD40

Αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να τα καθαρίσετε με νερό και σαπούνι, μπορείτε πάντα να τα καθαρίσετε με το WD40 που έχετε στο ντουλάπι σας. Ψεκάστε με WD40 τις όψεις του νομίσματος και θα καθαρίσει στην στιγμή. Αν φοβάστε ότι θα προκληθεί κάποια ζημιά στα νομίσματα σας από την χημική του σύσταση, κάνετε λάθος. Αντιθέτως θα καθαρίσουν γρήγορα, εύκολα και πολύ καλά!

Πως καθαρίζουμε παλιά νομίσματα; Τώρα έχετε τουλάχιστον τρεις απαντήσεις γι’ αυτήν την ερώτηση!

Θέλετε να αποκτήσετε το WD40; Κάντε κλικ εδώ!

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!