Πόσες φορές σας έχει τύχει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας κάτω από δέντρο και επιστρέφοντας να δείτε να έχουν πέσει σταγόνες από ρετσίνι? Και πως βγαίνει το ρετσίνι από το αυτοκίνητο? Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό ειδικά τους θερινούς μήνες και όλοι μας λίγο πολύ το έχουμε βιώσει. Το ρετσίνι είναι παράγωγο κωνοφόρων δέντρων, όπως είναι τα πεύκα. Είναι τόσο ισχυρό ώστε να καταστρέψει το χρώμα του πολυαγαπημένου αυτοκινήτου σας.

Όταν επιστρέφετε από την βόλτα σας ανέμελοι ή φεύγοντας κουρασμένοι από τη δουλειά δείτε κηλίδες στο καπό σας, δράστε γρήγορα! Η αφαίρεση των σταγόνων του ρετσινιού θα ήταν καλό να γίνει άμεσα από το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Αν το αφήσετε και περάσει καιρός θα έχει ως αποτέλεσμα το ρετσίνι να πετρώσει και η αφαίρεση του θα γίνει πιο δύσκολη υπόθεση. Γιατί όμως να το αφήσουμε αφού μπορούμε να αφαιρέσουμε το ρετσίνι από το αυτοκίνητο εύκολα και με λίγο κόστος? Παρακάτω θα βρείτε 2 έξυπνους και γρήγορους τρόπους για το πως βγαίνει το ρετσίνι. 

Λάδι ή Καθαρό οινόπνευμα

Κάτι μου μπορεί να αφαιρέσει το ρετσίνι από το αυτοκίνητο είναι το ελαιόλαδο και το καθαρό οινόπνευμα, δύο υλικά που δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Εκτός λοιπόν από τη βασική χρήση του ελαιόλαδου που είναι να κάνει το σπιτικό φαγητό της μαμάς πιο νόστιμο έχει και τη ιδιότητα του ‘’εξολοθρευτή’’ σταγόνων ρετσινιού από το αμάξι μας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Βάζουμε σε ένα βαμβάκι ή σε ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα λάδι 
  • Tο τοποθετούμε πάνω στο ρετσίνι μέχρι να μουλιάσει και να λιώσει 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία απλά αυτήν τη φορά τρίβουμε το σημείο αυτό με κυκλικές κινήσεις μέχρι να πραγματοποιηθεί η αφαίρεση του ρετσινιού
  • Μόλις το αφαιρέσουμε παίρνουμε ένα πανί με λίγο σαπούνι και τρίβουμε το σημείο ώστε να επανέλθει το χρώμα του αυτοκινήτου. 

Με το οινόπνευμα ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Αν χρησιμοποιήσετε όμως το καθαρό οινόπνευμα καλό θα ήταν στο τέλος να απλώσετε και μία αλοιφή γυαλίσματος ώστε να επανέλθει η αρχική γυαλάδα του χρώματος 

Προϊόν για όλες τις χρήσεις 

Μία άλλη εύκολη και οικονομική λύση για το πως βγαίνει το ρετσίνι είναι να προμηθευτείτε το WD40. Το WD40 είναι ειδικό στο να αφαιρεί υλικά που έχουν κολλήσει σε επιφάνειες όπως συγκεκριμένα το ρετσίνι από το αυτοκίνητο. Αποτελεί ένα τρόπο που κάνει την αφαίρεση ρετσινιού παιχνίδι. Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη.

  • Ψεκάζετε στο σημείο που είναι οι σταγόνες του ρετσινιού και αφήνετε το προϊόν να δράσει για 10 λεπτά περίπου. 
  • Στην συνέχεια παίρνετε ένα στεγνό μαλακό πανί και με κυκλικές κινήσεις τρίβετε το σημείο που έχετε ψεκάσει μέχρι να φύγει το ρετσίνι. 

Tο WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ. 

Αν πάλι κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Για περισσότερες συμβουλές καθαρισμού αυτοκινήτου δείτε εδώ.