Η τσίχλα αν κολλήσει σε ύφασμα, εισχωρεί τόσο καλά που δε φεύγει καθόλου εύκολα. Ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά, η γνώση για το πως βγαίνει η τσίχλα από τα ρούχα είναι απαραίτητη. Καμιά φορά, όσο και να προσέχει κανείς, η τσίχλα μπορεί να κολλήσει στα ρούχα και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε. Φανταστείτε πως η διαδικασία αφαίρεσης της τσίχλας από τα ρούχα είναι κάτι σαν να προσπαθείτε να πάρετε παιχνίδι από τα χέρια ενός παιδιού. Δεν χρειάζεται κόπος και απότομες κινήσεις. Το κόλπο είναι να χαλαρώσετε το κράτημα πριν την αφαίρεση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το πως αφαιρείται η τσίχλα από τα ρούχα.

Πως βγαίνει η τσίχλα από τα ρούχα με το παγάκι

Αυτή είναι ίσως η πιο διαδεδομένη μέθοδος για να απαλλαγούμε από τις τσίχλες στα ρούχα. Το κόλπο είναι απλό: πάρτε ένα παγάκι και τρίψτε το στη τσίχλα μέχρι να σκληρύνει εντελώς. Μόλις είναι αρκετά σκληρή, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι, μία ξύστρα βαφής ή ένα κουτάλι για να την αφήσετε γρήγορα πριν αρχίσει να ζεσταίνεται ξανά. Αν θέλετε να επιταχύνετε τα πράγματα, μπορείτε να βάλετε παγάκια και στις δύο πλευρές του υφάσματος με τη τσίχλα να είναι στη μέση.

*Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αφαίρεση τσίχλας από χαλί ή έπιπλα.

Εναλλακτικά, εάν έχετε χώρο στην κατάψυξη, μπορείτε να βάλετε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα και να το βάλετε στον καταψύκτη για λίγες ώρες έως ότου παγώσει. Κατά το δίπλωμα του ρούχου, βεβαιωθείτε ότι το τμήμα με την τσίχλα είναι πάνω πάνω, ώστε να μην τα κάνετε χειρότερα. Κατά την αφαίρεση της παγωμένης τσίχλας, να κάνετε προσεκτικές κινήσεις, ξεκινώντας από τις άκρες.

Χρησιμοποιήστε θερμότητα για να αφαιρέσετε τσίχλες από ρούχα

Πως βγαίνει η τσίχλα από τα ρούχα με τη βοήθεια της θερμότητας; Εάν δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο για να παγώσει η τσίχλα, μπορείτε να κάνετε το αντίθετο, να το ζεστάνετε.  Χρησιμοποιήστε τη θερμότητα από ένα σεσουάρ μαλλιών για να λιώσετε τη τσίχλα χωρίς να επιβαρύνετε τα ρούχα. Όταν δείτε τη τσίχλα να ξεκινάει να λιώνει, αφαιρέστε την. Καθώς μπορεί να είναι αρκετά ζεστή, συνιστάται να φοράτε πρώτα γάντια ή πλαστική σακούλα πριν βάλετε το χέρι σας στη λιωμένη τσίχλα.

Μόλις αφαιρεθεί η τσίχλα, τρίψτε καλά το σημείο με λίγο λευκό ξίδι και υγρό πιάτων και βάλτε το στο πλυντήριο.

Πως βγαίνει η τσίχλα από τα ρούχα με το σίδερο

Τοποθετήστε ένα καθαρό χαρτόνι σε μια σιδερώστρα ή σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τώρα βάλτε από πάνω το ρούχο στο οποίο βρίσκεται η τσίχλα. Η τσίχλα πρέπει να είναι από την πλευρά του χαρτονιού. Σιδερώστε το ρούχο στο πίσω μέρος με μέτρια θερμότητα. Η υπερβολική θερμότητα θα κάνει την τσίχλα αρκετά κολλώδη. Τώρα, μόλις ζεσταθεί η τσίχλα θα κολλήσει πάνω στο χαρτόνι και θα απαλλαγείτε από την παρουσία της.

WD-40 Multi-Use Product

Ένα ψάχνετε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για το πως βγαίνει η τσίχλα από τα ρούχα, τότε σας έχουμε τη σίγουρη λύση! Χρησιμοποιήστε απλά το WD-40 Multi-Use Product. Το σπρέι είναι κατασκευασμένο για πολλές χρήσεις και πλέον είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Ψεκάστε στη τσίχλα και αφήστε τα συστατικά του να δράσουν. Στη συνέχεια απλά ξεκινήστε να αφαιρείτε την τσίχλα από τις άκρες. Σε όποιο σημείο δείτε ότι δεν αφαιρείται εύκολα, ψεκάστε λίγη ακόμη ποσότητα και περιμένετε για δύο λεπτά. Αυτό ήταν, η τσίχλα πλέον δεν θα αποτελεί εφιάλτη για τα ρούχα σας.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!