Τι είναι και πως βγαίνει η σκουριά; Η σκουριά είναι το αποτέλεσμα διάβρωσης που συναντάται όταν το μέταλλο παραμένει βρεγμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιδρώντας έτσι με το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Ο ορισμός αυτής της διαδικασίας ονομάζεται οξείδωση και μπορεί να παρατηρηθεί σε ποικίλες επιφάνειες.

Αν σας ακούστηκε περίπλοκο, ο τρόπος για να αφαιρέσετε τη σκουριά θα σας φανεί παιχνιδάκι. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε εύκολες λύσεις για αφαίρεση σκουριάς απ’ όπου και αν έχει εμφανιστεί.

Εξαφάνισε τη σκουριά από τα κουζινικά

Διάφορες αλχημείες μπορούν να σας δώσουν το αποτέλεσμα που θέλετε, σχετικά με το πως βγαίνει η σκουριά από τα μαγειρικά σκεύη. Φτιάξτε ένα scrub από κρεμμύδι και ζάχαρη και τρίψτε με τη βοήθεια ενός κλασσικού σφουγγαριού τα μαχαιροπίρουνα ή όποιο άλλο σκεύος επιθυμείτε. Εναλλακτικά αλείψτε την επιφάνεια ενός κρεμμυδιού με ζάχαρη και ξεκινήστε να τρίβετε τα μαχαιροπίρουνα κάνοντάς τα να λάμπουν.

Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με μια πατάτα ή ένα απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να αφαιρέσει την επίμονη σκουριά από αντικολλητικά τηγάνια. Αν τα τηγάνια δεν έχουν αντικολλητική επίστρωση δοκιμάστε με συρμάτινο σφουγγάρι και χυμό λεμονιού. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα με νερό ή ξύδι ή λεμόνι. Γεμίστε το νεροχύτη με τα μαγειρικά σκεύη που θέλετε και την επόμενη μέρα ξεπλύνετε. Θα δείτε πως η σκουριά έχει εξαφανιστεί!

Πως βγαίνει η σκουριά από τα υφάσματα

Αν θέλετε να καθαρίσετε το χαλί σας από στίγματα σκουριάς είναι απλό. Πάρτε ένα πανί ή πετσέτα, ιδανικά ανοιχτόχρωμα, βουτήξτε τα σε ξύδι και ρίξτε αλάτι πάνω στο σημείο που είναι η σκουριά. Τρίψτε καλά και αφού βγει το σημάδι σκουπίστε τα υπολείμματα με ηλεκτρική σκούπα. Είναι βασικό να μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, αφού το μόνο που θα κάνει είναι να χειροτερέψει την κατάσταση. Αν υπάρχει σκουριά σε ανοιχτόχρωμα υφάσματα, για παράδειγμα σεντόνια, ποτίστε το ύφασμα με χυμό λεμονιού και αφήστε το στον ήλιο. Αυτό που θα γίνει είναι να ξεθωριάσει η σκουριά. Προσοχή στην ώρα που το ύφασμα θα μείνει εκτεθειμένο στον ήλιο, ώστε να μη διαβρωθεί.

Μάθετε πως βγαίνει η σκουριά από το μπάνιο

Η υγρασία στα πλακάκια δημιουργεί σκουριά και μούχλα. Εφόσον, λοιπόν, θέλετε να τα ξεφορτωθείτε, φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα. Απλώστε την παντού μέχρι να φουσκώσει το στρώμα της σκουριάς. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λευκό ξύδι, πριν αρχίσετε να τρίβετε καλά με ένα πανί ή σφουγγάρι. Στη συνέχεια  ξεπλύνετε καλά με νερό. Μη ξεχνάτε να σκουπίζετε καλά τα πλακάκια μέχρι να στεγνώσουν. Άλλωστε η υγρασία είναι ο πρώτος ένοχος παράγοντας για την εμφάνιση της σκουριάς.

Το σιφόνι είναι ένα κλασσικό σημείο στο οποίο παρατηρείται σκουριά. Μαντέψτε τι θα σας σώσει! Χυμός λεμονιού με αλάτι! Καθαρίστε το με αυτό το scrub και ξεπλύνετε με ξύδι για να φύγουν όλα τα υπολείμματα. Αντί για σφουγγάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετ παλιές οδοντόβουρτσες για στενές επιφάνειες και να τρίψετε με μαγειρική σόδα.

Η λύση σε όλα

Πως βγαίνει η σκουριά; Εύκολες λύσεις.Αφού είδαμε αρκετούς τρόπους για την αφαίρεση της σκουριάς, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στις περιπτώσεις που το πρόβλημα επιμένει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product, που όχι μόνο θα καθαρίσει τη σκουριά, αλλά παράλληλα προστατεύει τα μέταλλα από την επανεμφάνιση της.

Το WD-40 είναι γνωστό για τις πολλαπλές του χρήσεις και η σύσταση του είναι μοναδική για την αφαίρεση της σκουριάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε την επιφάνεια και να αφήσετε το προϊόν να δράσει. Σκουπίστε και η σκουριά θα εξαφανιστεί!

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!