Πως βγαίνει η πίσσα από τα ρούχα; Άραγε βγαίνει ή δεν βγαίνει; Τι πρέπει να κάνω; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα σας απασχολήσουν αν κάποια στιγμή αντιμετωπίσετε τέτοιο πρόβλημα. Ωστόσο, εμείς σας παρέχουμε παρακάτω μερικές απαντήσεις για το πως βγαίνει η πίσσα από τα ρούχα. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι ένας τέτοιος δύσκολος λεκές πρέπει να καθαριστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Διαδικασία για το πως βγαίνει η πίσσα από τα ρούχα

Χρησιμοποιήστε μία πλατιά μεταλλική επιφάνεια, όπως ένα πηρούνι ή ένα μαχαίρι (να μην είναι κοφτερό για να μη σας τραυματίσει) και αφαιρέστε όση περισσότερη πίσσα μπορείτε. Όσο πιο σκληρή η πίσσα, τόσο πιο εύκολα θα την απομακρύνετε. Ένα tip για να σκληρύνει πιο γρήγορα είναι να βάλετε παγάκια σε μία πετσέτα ή μία σακούλα και να τρίψετε την περιοχή.

Αφού έχετε αφαιρέσει τη μεγαλύτερη ποσότητα πίσσας, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πλυντηρίου μαζί με νερό, δημιουργώντας ένα πηχτό μείγμα και τρίψτε ελαφρά με μία οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Τέλος, πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο στη θερμοκρασία που προτείνεται στην ετικέτα του ρούχου ανάλογα με την ποιότητά του και δείτε τα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε WD-40 Multi-Use Product

Αν ο λεκές από πίσσα στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40® Multi-Use Product ψεκάζοντας την περιοχή και αφήνοντας το για λίγα λεπτά προκειμένου να δράσει. Προσοχή: Δοκιμάστε ελάχιστο προϊόν σε ένα «κρυφό» σημείο του υφάσματος για να δείτε την αντίδρασή του. Κάθε ύφασμα αντιδράει διαφορετικά. Στη συνέχεια, πάρτε ένα καθαρό πανάκι και τρίψτε την πίσσα μέχρι να εξαφανιστεί. Τέλος, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο. Ιδανικά, αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Εναλλακτικές προτάσεις

Στο πως βγαίνει η πίσσα από τα ρούχα, κάποιοι απαντάνε “χρηιμοποιώντας βαζελίνη, ελαιόλαδο, ακόμη και βούτυρο”. Όποιο υλικό και να χρησιμοποιήσετε, αλείψτε το την περιοχή και αφήστε το για λίγο μέχρι να ποτίσει. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα καθαρό πανί. Χρησιμοποιήστε νερό με πράσινο σαπούνι για να το πλύνετε ή βάλτε το απευθείας στο πλυντήριο. Επίσης, μπορείτε να ταμπονάρετε την περιοχή με ένα πανί που έχετε βουτήξει σε νερό με λεμόνι (ενδείκνυται ιδιαίτερα για τα συνθετικά ρούχα).

Όποιον τρόπο και να χρησιμοποιήστε από τις παραπάνω προτάσεις, μη ξεχνάτε ότι ο λεκές της πίσσας είναι δυνατός. Είναι πολύ πιθανό να αφαιρέσετε την πίσσα από τα ρούχα, όμως αν δεν προβείτε άμεσα στην απομάκρυνσή της, ενδέχεται να μη φύγει εξ ολοκλήρου! Επίσης, το κάθε ύφασμα συμπεριφέρεται διαφορετικά στους λεκέδες, πόσο μάλλον στην πίσσα που θεωρείται ένας επίμονος λεκές. Το σίγουρο είναι ότι το WD-40® Multi-Use Product, ενδείκνυται και σε αυτή την περίπτωση. Σίγουρα βέβαια, πρέπει να δοκιμάσετε το προϊόν σε ένα σημείο για να δείτε πως αντιδράει και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τη διαδικασία που πρέπει. Καλή σας επιτυχία!

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Πως βγαίνει η πίσσα από τα ρούχαΤο WD40 έχει περισσότερες από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!