Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τον περνάμε στις παραλίες. Έτσι όπως απολαμβάνουμε ξέγνοιαστοι τον ήλιο και την θάλασσα παραμονεύει ο εχθρός της πίσσας. . Η πίσσα μπορεί να παραμονεύει σε σημεία που δεν βλέπουμε με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να την αποφύγουμε και να πέφτουμε πάνω της. Κάποια στιγμή σε όλους έχει τύχει, περπατώντας στην παραλία να πατήσουμε πίσσα και να κολλήσει στα αγαπημένα μας παπούτσια. Πως βγαίνει λοιπόν η πίσσα από τα παπούτσια? Για κακή μας τύχη ο λεκές της πίσσας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι για να εξαφανίσετε την πίσσα από το παπούτσι σας εύκολα και με υλικά που έχετε ήδη σπίτι σας.

Όποια λύση από τις παρακάτω και αν επιλέξετε καλό θα ήταν αρχικά να αφαιρέσετε την πολύ πίσσα από το παπούτσι.

Βούτυρο ή Ελαιόλαδο

Ένας τρόπος να αφαιρέσετε εύκολα την πίσσα είναι το βούτυρο. Πως βγαίνει η πίσσα από τα παπούτσια με το βούτυρο? Η διαδικασία είναι πολύ απλή, παίρνετε λίγο βούτυρο και το αλείφετε στο λεκέ πίσσας. Το αφήνετε για μισή ώρα μέχρι να ποτίσει και στην συνέχεια πλένετε το παπούτσι με πράσινο σαπούνι. Το συγκεκριμένο σαπούνι θα απομακρύνει και τα τελευταία υπολείμματα πίσσας και βουτύρου. Αν δεν έχετε βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Βαζελίνη

Κάτι άλλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεση της πίσσας είναι η βαζελίνη. Πως βγαίνει η πίσσα από τα παπούτσια με την βαζελίνη? Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε αρκετή ποσότητα βαζελίνης πάνω στην πίσσα και να το αφήσετε για λίγη ώρα. Στην συνέχεια παίρνετε μία βούρτσα και τρίβετε το σημείο μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές της πίσσας. Τέλος ξεπλένετε με σαπουνόνερο.

WD40

Tο WD40 είναι το Νο 1 αντισκωριακό σπρέι στο κόσμο με πολλαπλές χρήσεις. Χάρη στην μοναδική του σύσταση μπορεί να εισχωρήσει στο λεκέ της πίσσας και τον εξολοθρεύει! Εκτός λοιπόν από το να αντιμετωπίζει τον εχθρό της σκουριάς και να λιπαίνει τους μεντεσέδες των θυρών σας, το WD40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αφαίρεση της πίσσας. Το WD40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Πως βγαίνει λοιπόν η πίσσα από τα παπούτσια με το WD40? Η διαδικασία είναι απλή! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ψεκάσετε την πίσσα με το WD40, το οποίο θα δράσει σε λιγότερο από ένα λεπτό. Μόλις περάσει ένα λεπτό, παίρνετε ένα καθαρό πανάκι και τρίβετε την πίσσα μέχρι να εξαφανιστεί. Τέλος ξεπλένετε το παπούτσι με πολύ νερό.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν τα παπούτσια σας είναι υφασμάτινα και η πίσσα έχει κολλήσει και στο ύφασμα του παπουτσιού τότε σας έχουμε και σε αυτό τη λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανάκι, να το βουτήξετε μέσα σε νέφτι και στην συνέχεια να ταμπονάρετε το λεκέ της πίσσας στο ύφασμα. Αν δεν έχετε νέφτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό με χυμό λεμονιού και να ταμπονάρετε το λεκέ με τον ίδιο τρόπο.

Αν θέλετε να μάθετε πως βγαίνει η σκουριά από τα ρούχα πατήστε εδώ!