Σας έχει τύχει να θέλετε να κολλήσετε ένα αντικείμενο που μπορεί να έχει σπάσει και στο τέλος να κολλάτε τα χέρια σας? Την κόλλα στιγμής μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλά υλικά όπως πλαστικό, δέρμα, καουτσούκ προσφέροντας γρήγορη λύση στο πρόβλημά σας. Παρόλα αυτά είναι μια πολύ δυνατή και ρευστή κόλλα με αποτέλεσμα, αν δεν είστε προσεχτικοί στην χρήση της, να στάξει πάνω στο δέρμα σας. Και όταν συμβεί αυτό τι γίνετε? Πως βγαίνει η κόλλα στιγμής από τα χέρια σας? Παρακάτω υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι για να αφαιρέσετε την κόλλα από το δέρμα σας με λίγη υπομονή και χωρίς να πανικοβληθείτε.

Με Ακετόνη

Όταν μέσα στο σπίτι υπάρχει γυναίκα το πιθανότερο είναι να υπάρχει και ακετόνη ή αλλιώς ασετόν αφού το χρησιμοποιούν για να αφαιρέσουν το βερνίκι νυχιών. Αν παρόλα αυτά δεν σας βρίσκεται στο σπίτι ακετόνη μπορείτε εύκολα να την προμηθευτείτε από φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ. Πως βγαίνει η κόλλα στιγμής από τα χέρια χρησιμοποιώντας ακετόνη?

  • Αρχικά βάζετε σε ένα βαμβάκι αρκετό ασετόν μέχρι να μουλιάσει. Το ασετόν μπορεί να προκαλέσει ζημιά αν πέσει στα έπιπλά σας. Οπότε καλό θα ήταν αν πχ. καθίσετε στο τραπέζι να απλώσετε ένα προστατευτικό κάλυμμα ώστε αν σας στάξει πάνω στο τραπέζι να μην σας το χαλάσει. Στην συνέχεια το τοποθετείτε πάνω στο χέρι σας στο σημείο που έχει πέσει η κόλλα στιγμής.
  • Μετά από λίγα λεπτά θα παρατηρήσετε ότι η κόλλα στιγμής θα γίνει λευκή και θα αρχίσει να ξεκολλάει από το δέρμα σας. Σε αυτό το σημείο η κόλλα θα πρέπει να βγαίνει εύκολα και μπορείτε να αρχίσετε να την ξεφλουδίζετε από το δέρμα σας.
  • Σε περίπτωση που δεν βγαίνει εύκολα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία λίμα. Τρίβετε με τη λίμα το σημείο που είναι η κόλλα με προσοχή να μην τραυματίσετε την επιδερμίδα σας. Αν νιώσετε πόνο σταματήστε!

Με βαζελίνη

Πως βγαίνει η κόλλα στιγμής από τα χέρια με τη βαζελίνη? Το μασάζ με βαζελίνη μπορεί να αφαιρέσει την κόλλα από το χέρι σας. Πως βγαίνει λοιπόν η κόλλα στιγμής? Εάν δεν έχετε βαζελίνη μπορείτε να την προμηθευτείτε εύκολα στα περισσότερα φαρμακεία. Επίσης η βαζελίνη υπάρχει και σας συστατικό σε πολλά ενυδατικά προϊόντα χειλιών. Οπότε αν έχετε σπίτι σας βάλσαμο χειλιών ελέγξτε αν περιέχει βαζελίνη και χρησιμοποιήστε το για να βγάλετε την κόλλα στιγμής από τα χέρια σας. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι η εξής:

  • Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε την βαζελίνη να την τοποθετήσετε στο σημείο που είναι η κόλλα. Κάνετε μασάζ στο επίμαχο σημείο μέχρι να μαλακώσει. Στην συνέχεια ξεπλένετε τα χέρια σας καλά με σαπούνι ώστε να φύγουν τα υπολείμματα από την κόλλα και την βαζελίνη.

Με WD-40

Το WD-40 είναι ένα λιπαντικό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Πως βγαίνει η κόλλα στιγμής από τα χέρια σας με το WD-40? Χάρης την μοναδική του σύνθεση μπορεί να αφαιρέσει εύκολα και ανώδυνα την κόλλα από το δέρμα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το WD-40, να ψεκάσετε πάνω σε μία χαρτοπετσέτα και να την τοποθετήσετε πάνω στην κόλλα στιγμής στο χέρι σας. Για λίγα λεπτά τρίψετε ελαφρά το σημείο αυτό με την χαρτοπετσέτα. Στην συνέχεια αφαιρέστε την χαρτοπετσέτα και προσπαθήστε να ξεκολλήσετε την κόλλα στιγμής από το χέρι σας. Το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ!  Επιπλέον θα μπορούσα να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο και καθαριστικό σπρέι με βάση την σιλικόνη.

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως βγαίνει η κόλλα από ξύλινες και γυάλινες επιφάνειες δείτε εδώ!