Πολλές φορές σας έχει συμβεί να αγοράσετε ένα πλαστικό αντικείμενο και στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο από πάνω του, η κόλλα να παραμένει. Μία άλλη εκδοχή είναι να έχετε αγοράσει ένα αναψυκτικό ή απορρυπαντικό και μόλις τελειώσει να το κρατήσετε για άλλη χρήση. Τότε αποφασίζετε να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα πάνω από το μπουκάλι και να παραμένει η κόλλα στο πλαστικό. Αυτή η εικόνα σίγουρα δεν είναι ωραία καθώς χαλάει και την όψη του αντικειμένου. Πως λοιπόν βγαίνει η κόλλα από το πλαστικό? Είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται? Το να αφαιρέσεις την κόλλα  από πλαστικά αντικείμενα είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικά υλικά αλλά και χημικά προϊόντα αγοράς.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο εκτός από τα φαγητά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να βγάλετε την κόλλα από το πλαστικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείψετε με λάδι το σημείο που βρίσκετε η κόλλα. Αν το αντικείμενό σας είναι μικρό σε μέγεθος μπορείτε να το βουτήξετε μέσα στο ελαιόλαδο, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Αφήνετε το ελαιόλαδο να δράσει για 12 με 24 ώρες πάνω στην κόλλα. Στην συνέχεια παίρνετε ένα πανάκι και τρίβετε την κόλλα. Αν εξακολουθεί να υπάρχει η κόλλα επαναλαμβάνετε την διαδικασία μόνο που αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσετε λεπίδα. Με προσεκτικές και απαλές κινήσεις για να μην τραυματίσετε το πλαστικό.

Μαγιονέζα

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος είναι η μαγιονέζα. Δεν το πιστεύετε πως βγαίνει η κόλλα από το πλαστικό με μαγιονέζα?  Και όμως η πεντανόστιμη μαγιονέζα είναι ικανή να αφαιρέσει υπολείμματα κόλλας που έχουν μείνει πάνω στο πλαστικό. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάποιο συγκεκριμένο τύπο μαγιονέζας. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι απλή. Πάνω στο σημείο που βρίσκεται η κόλλα βάζετε μαγιονέζα και το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Στην συνέχεια παίρνετε ένα στεγνό πανί και σκουπίζετε καλά την μαγιονέζα αφαιρώντας μαζί και την κόλλα. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία.

Αλάτι και νερό

Ένα άλλο υλικό που βοηθάει στο να βγει η κόλλα από το πλαστικό και υπάρχει σε κάθε σπίτι είναι το αλάτι. Απλά πασπαλίζετε με αλάτι το σημείο που είναι τα υπολείμματα κόλλας. Στην συνέχεια χρησιμοποιείτε ένα πανάκι με νερό ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιείστε απολυμαντικό υγρό. Σκουπίζετε λοιπόν την κόλλα με το υγρό απολυμαντικό πανάκι και η κόλλα θα εξαφανιστεί από το πλαστικό σας αντικείμενο.

Προϊόν για όλες τις χρήσεις

Το WD40 Multi – Use ως προϊόν πολλαπλών χρήσεων είναι η λύση σε διάφορα προβλήματα. Πως μπορεί ένα αντισκωριακό προϊόν όπως το WD40 να βγάλει την κόλλα από το πλαστικό? Χάρη στην μοναδική του σύσταση μπορεί να βγάλει εύκολα και χωρίς κόπο την κόλλα από το πλαστικό. Το WD40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες χωρίς να προκαλέσει φθορά. Αλλά καλό θα ήταν πριν την χρήση να κάνετε μία μικρή δοκιμή. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλά. Παίρνετε το πλαστικό αντικείμενο και ψεκάζετε το σημείο που είναι κολλημένη η κόλλα με το WD40. Βεβαιωθείτε πως έχει καλύψει όλη την επιφάνεια της κόλλας και περιμένετε να δράσει για 10 λεπτά. Στην συνέχεια, παίρνετε μία πετσέτα και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις  το επίμαχο σημείο μέχρι να αφαιρεθεί το υγρό και μαζί του και η κόλλα. Το WD40 έχει άλλες +2000 χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το WD40 Multi- Use πατήστε εδώ.

Ακετόνη

Η ακετόνη ή αλλιώς ασετόν, είναι ένα χημικό προϊόν που εκτός από την αφαίρεση βερνικιών στα νύχια των γυναικών μπορεί να βοηθήσει και στην εξαφάνιση της κόλλας από πλαστικό. Δεν είχατε φανταστεί πως με το ασετόν μπορεί να βγαίνει η κόλλα από το πλαστικό? Και όμως αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει στο να εξαφανίσετε τα υπολείμματα κόλλας. Το ασετόν αν δεν το έχετε ήδη σπίτι σας, μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα από το φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ. Η διαδικασία είναι επίσης πολύ απλή. Παίρνετε ένα πανί και βάζετε πάνω του αρκετή ποσότητα από το ασετόν. Ύστερα βάζετε το πανάκι για λίγα λεπτά στον σημείο που βρίσκεται η κόλλα. Μόλις δράσει λίγο η ακετόνη στην κόλλα αρχίζετε να τρίβετε με το πανάκι.

Αν θέλετε να μάθετε πως να βγάλετε την κόλλα στιγμής από τα χέρια σας πατήστε εδώ!