Όλοι λίγο πολύ έχουμε μεταλλικά αντικείμενα σπίτι μας. Το μέταλλο κυριαρχεί σε εργαλεία κήπου, σε έπιπλα ακόμη και σε κουζινικά σκεύη. Οπότε οι περισσότεροι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την δυσάρεστη εικόνα της σκουριάς στα μεταλλικά μας αντικείμενα. Η σκουριά ουσιαστικά είναι η οξείδωση του σιδήρου. Η τελευταία αποτελεί μία χημική αντίδραση όπου ο σίδηρος αντιδρά με την υγρασία και το οξυγόνο της ατμόσφαιρας σχηματίζοντας έτσι την σκουριά. Η σκουριά λοιπόν εκτός το ότι ασχημαίνει το αντικείμενο στο οποίο εμφανίζεται, ταυτόχρονα τα φθείρει με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χρειαστούν αντικατάσταση. Παρόλα αυτά η σκουριά είναι ένας εχθρός που μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά το σημαντικό είναι να δράσουμε άμεσα πριν προλάβει να εξαπλωθεί. Πως βγάζω λοιπόν την σκουριά από το μέταλλο? Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά την σκουριά από μεταλλικά αντικείμενα και όχι μόνο.

Φυσικοί τρόποι

Υπάρχουν κάποια σπιτικά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και μπορούν να εξαφανίσουν την σκουριά εύκολα και γρήγορα.

Αναψυκτικό & Αλουμινόχαρτο

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε την σκουριά είναι να χρησιμοποιήσετε αναψυκτικό τύπου κόκα κόλα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι μέσα σε ένα μπολ να ρίξετε μία ποσότητα από την κόκα κόλα (ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου και το πόσο σκουριά έχει) και να βάλετε μέσα το σκουριασμένο αντικείμενο. Μόλις έρθει σε επαφή το αναψυκτικό με την σκουριά, δημιουργείται μία χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει την σκουριά. Το αφήνετε να δράσει για 1 ώρα και σε περίπτωση που δεν έχει εξαφανιστεί όλη η σκουριά το αφήνετε λίγο ακόμα. Ταυτόχρονα πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και δημιουργείστε μία μπάλα. Στην συνέχεια τρίβεται με το αλουμινόχαρτο τις σκουριασμένες περιοχές μέχρι να καθαρίσει εντελώς το αντικείμενο από την σκουριά. Τέλος ξεπλένετε καλά το αντικείμενο με νερό και το στεγνώνετε με μία πετσέτα.

Λεμόνι & Αλάτι

Πως βγάζω την σκουριά από το μέταλλο με το λεμόνι και το αλάτι. Ο συνδυασμός αυτών  των δύο υλικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά στο να αφαιρέσουμε την σκουριά. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξετε ένα μείγμα με αρκετό αλάτι και χυμό λεμονιού, να το ανακατέψετε και στην συνέχεια να το απλώσετε πάνω στο σημείο την σκουριάς. Το αφήνετε να δράσει για 2 ώρες και μετέπειτα με μία οδοντόβουρτσα τρίβετε το λεκέ και ξεπλένετε το αντικείμενο με νερό. Τέλος το στεγνώνετε καλά ώστε να μην μείνει πάνω υγρασία.

Ξύδι, Μαγειρική σόδα & Αλάτι

Κάποια άλλα σπιτικά υλικά που μπορούν να αφαιρέσουν εύκολα την σκουριά είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ο συνδυασμός αυτών των τριών υλικών έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Πως βγάζω την σκουριά από μέταλλο με αυτά τα τρία υλικά. Αυτό που πρέπει να κάνετε πάλι είναι να αναμίξετε μισή κούπα αλάτι με 2 λίτρα ξύδι σε ένα μπολ και να βουτήξετε μέσα τα σκουριασμένα αντικείμενα. Τα αφήνετε 12 ώρες για να δράσουν τα συστατικά και μετέπειτα τα ξεπλένετε. Το επόμενο βήμα είναι να βάλετε σε ένα μπολ 2 λίτρα νερό και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και να βάλετε πάλι μέσα τα αντικείμενα. Τα αφήνετε μέσα για 15 λεπτά και στην συνέχεια να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και είναι έτοιμα. Μην ξεχάσετε να τα στεγνώσετε καλά με ένα πανάκι.

Χημικοί τρόποι

Αν οι παραπάνω φυσικοί τρόποι δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν στάθηκαν ικανά να εξαφανίσουν την σκουριά τότε σας έχουμε μία πιο δραστική λύση.

WD40 Multi Use

Ένας άλλος εύκολος και σίγουρος τρόπος αντιμετώπισης της σκουριάς με απίστευτα αποτελέσματα είναι το WD40 Multi-Use. Με το WD40 θα δείτε αποτελέσματα ακόμα και αν η σκουριά δεν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το Νο. 1 στην αντιμετώπιση της σκουριάς και μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολο και χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος. Το WD40 έχει άλλες 1999+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το WD40 Multi-Use έχει μία μοναδική σύσταση που διεισδύει μέσα στην σκουριά και την εξαφανίζει. Εκτός όμως από αυτό έχει και την ιδιότητα να εκτοπίζει την υγρασία και να προστατεύει τα μέταλλα αποτρέποντας την επανεμφάνιση της σκουριάς. Πως βγάζω την σκουριά από το μέταλλο με το WD40? Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:

  • Αρχικά παίρνετε το WD40 Multi-Use και ψεκάζετε τα σκουριασμένα σημεία του μετάλλου.
  • Σε αυτό το σημείο το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά.
  • Μετέπειτα παίρνετε ένα σφουγγάρι και τρίβετε την σκουριασμένη επιφάνεια και η σκουριά γίνεται παρελθόν!

Αν θέλετε να αγοράσετε ο προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε τα ασημικά σας πατήστε εδώ!