Η προστασία μετάλλων από διάβρωση είναι κάτι που απασχολεί τόσο τους άντρες αλλά και τις γυναίκες. Με τον καιρό είναι λογικό να δει κανείς φθορά στα αγαπημένα του μεταλλικά αντικείμενα, όπως είναι τα εργαλεία για μαστορέματα ή τις μεταλλικές επιφάνειες στο εσωτερικό και εξωτερικό του σπιτιού.

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζεται είναι η σκουριά. Για να γίνει κατανοητό το πως μπορεί κανείς να προστατέψει τα μέταλλα από τη διάβρωση, είναι καλό πρώτα να ανατρέξουμε στους λόγους που προκαλείται.

Τι ακριβώς είναι η διάβρωση;

Η διάβρωση είναι το αίτιο που προκαλεί τη σκουριά, η οποία είναι γνωστή σε όλους. Παραδείγματα διάβρωσης είναι η σκουριά που δημιουργείται στα κάγκελα του μπαλκονιού και η σκουριά που δημιουργείται στα μηχανήματα και στα εξαρτήματα των μηχανημάτων.

Η σκουριά είναι το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας διάβρωσης. Συνήθως εκδηλώνεται όταν ο σίδηρος ή ο χάλυβας οξειδώνεται μέσω της επαφής του με το νερό.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει τα μέταλλα να προστατεύονται από τη διάβρωση. Η σωστή προστασία μετάλλων από διάβρωση μπορεί να επιφέρει αποφυγή πολλών εξόδων που θα χρειαζόντουσαν για την αντικατάσταση τους.

Μέθοδοι πρόληψης της διάβρωσης

Το βασικότερο μέτρο πρόληψης είναι η αρχική σωστή επιλογή μετάλλου, το οποίο είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό στη διάβρωση. Το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι τυπικά παραδείγματα τέτοιων μετάλλων. Αν και δεν είναι τόσο οικονομικά όσο τα υπόλοιπα, σίγουρα θα τα έχει κανείς για πολύ περισσότερα χρόνια.

Μια οικονομική και πολύ αποδοτική μέθοδος προστασίας από τη διάβρωση είναι η εφαρμογή ενός στρώματος βαφής. Η βαφή λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ του μετάλλου και των στοιχείων που προκαλούν τη διάβρωση. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί κυρίως σε επιφάνειες όπως είναι τα κάγκελα ή τα μεταλλικά έπιπλα. Με αυτόν τον τρόπο και επιλέγοντας την κατάλληλη βαφή, είναι σίγουρο πως θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση.

Ακόμα μία απλή μέθοδος για την προστασία μετάλλων από διάβρωση είναι η προφύλαξη τους από τη βροχή και την υγρασία. Εάν έχετε μεταλλικές επιφάνειες εκτεθειμένες σε έντονα καιρικά φαινόμενα, χρειάζεται να τα καλύπτετε κατά τους χειμερινούς μήνες όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αφαίρεση σκουριάς και προστασία μετάλλων από τη διάβρωση  

Προστασία μετάλλων από διάβρωσηΗ καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για την αφαίρεση σκουριάς είναι τα βιομηχανικά υγρά και σπρέι που έχουν κατασκευαστεί για αυτό το σκοπό. Τα σπρέι εισχωρούν σε όλες τις χαραμάδες του μετάλλου προσφέροντας καλύτερα αποτελέσματα. Το πιο γνωστό σπρέι παγκοσμίως, πρωτοπόρο στην αφαίρεση σκουριάς και διατήρησης μετάλλων είναι το WD-40. Τα συστατικά του WD-40 διαλύουν γρήγορα τη σκουριά χωρίς να επηρεάζουν τα υπόλοιπα στοιχεία του κάθε εξαρτήματος και προσφέρουν προστασία από την επανεμφάνισή της.

Είναι καλό να ψεκάζετε με το WD-40 Multi-Use Product ανά τακτά διαστήματα. Ειδικά τις μεταλλικές επιφάνειες που βρίσκονται εκτεθειμένες σε βροχή. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε εξ αρχής την εμφάνιση της σκουριάς.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!