Παλιότερα τα μπρούτζινα αντικείμενα κυριαρχούσαν στα σπίτια είτε σαν διακοσμητικά είτε ως μαγειρικά σκεύη. Πλέον δεν είναι τόσο συνηθισμένο να αγοράζονται μπρούτζινα αντικείμενα. Ένας βασικός λόγος είναι η φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν λαμπερά και σαν καινούργια. Παρόλα αυτά μπορεί να έχετε ένα οικογενειακό κειμήλιο από μπρούτζο και να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ή να το διακοσμήσετε στο σπίτι σας. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειάζεται ένα γυάλισμα για να αποκτήσει την αρχική του λάμψη. Ποιο είναι όμως το καλύτερο γυαλιστικό για το μπρούτζο? Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να γυαλίσετε μόνοι σας τα μπρούτζινα αντικείμενα σας. Σίγουρα είναι μία διαδικασία εύκολη αλλά θα χρειαστεί και την υπομονή σας.

Πράσινο σαπούνι

Ένα καλό γυαλιστικό για μπρούτζο μπορεί να αποτελέσει το πράσινο σαπούνι. Είναι μία οικονομική λύση που μπορεί να επαναφέρει την λάμψη των μπρούτζινων αντικειμένων σας. Για την διαδικασία αυτήν θα χρειαστείτε ένα πράσινο σαπούνι, ένα ψιλό σύρμα και ζεστό νερό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρέξετε το σύρμα και να το τρίψετε πάνω στο πράσινό σαπούνι. Στην συνέχεια μόλις έχει το συρματάκι μία ποσότητα από  πράσινο σαπούνι, αρχίζετε και τρίβετε με αυτό το μπρούτζο. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία κάποιες φορές και με λίγη υπομονή θα επανέλθει η χαμένη γυαλάδα του μπρούτζινου αντικειμένου.

Σπιτικός ζελές

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να γυαλίσουμε μπρούτζινα αντικείμενα μόνοι μας είναι να φτιάξουμε ένα ειδικό σπιτικό ζελέ. Πριν από αυτό όμως θα πρέπει να πάρετε το μπρούτζινο αντικείμενο να το καθαρίσετε με μία μαλακιά βούρτσα, να το πλύνετε με νερό και να το στεγνώσετε καλά. Μόλις το κάνετε αυτό φτιάχνετε τον ζελέ και τον απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του αντικειμένου. Στην συνέχεια καλύπτουμε το αντικείμενο με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε υγρό μέρος για 2 ώρες. Μόλις περάσει η ώρα το ξετυλίγετε και πλένετε το μπρούτζο με χλιαρό σαπουνόνερο. Μπορεί σε κάποια σημεία να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία. Το συγκεκριμένο γυαλιστικό για μπρούτζο είναι πιο χρονοβόρο αλλά είναι πολύ καλό αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα. Για να παρασκευάσετε τον συγκεκριμένο ζελέ θα χρειαστείτε:

  • 1 λίτρο νερό
  • 7-10 φύλλα (μαγειρική) ζελατίνα
  • 2-3 γραμμάρια αγκάρ-αγκάρ (είναι εκχύλισμα από φύκια που χρησιμοποιείτε στην ζαχαροπλαστική)
  • 6-10 γραμμάρια γλυκερίνη που μπορείτε να τη βρείτε στα φαρμακεία

WD40

Ως γυαλιστικό για μπρούτζο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το WD40. Το συγκεκριμένο είναι ένα επαγγελματικό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Είναι εύκολο στη χρήση του και έχει άμεσα αποτελέσματα. Σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να εξαφανίσετε την σκουριά ή για να ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο από κάπου. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να το χρησιμοποιήσετε και για να γυαλίσετε μπρούτζινα αντικείμενα. Το WD40 Multi Use έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε το μπρούτζινο αντικείμενο και να ψεκάσετε όλη του την επιφάνεια με το WD40. Το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια παίρνετε ένα καθαρό πανάκι και καθαρίζετε το σκεύος. Χάρη στην σύστασή του έχει την ικανότητα να γυαλίζει τον μπρούτζο και φαίνεται σαν καινούργιος.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε μέταλλα πατήστε εδώ!