Πιστεύετε ότι το πλύσιμο τζαμιών χρειάζεται όλα αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ. Εάν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο θα διαπιστώσετε ότι για αυτή την απλή εργασία δεν χρειάζονται ακριβά καθαριστικά. Υπάρχουν πολλά καθημερινά προϊόντα, που έχουμε στο σπίτι μας και κάνουν το πλύσιμο εξίσου καλά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά:

Μαγειρική Σόδα

Όσον αφορά το πλύσιμο, η μαγειρική σόδα είναι ένα από αυτά τα χημικά που χρησιμοποιούνται ευρέως. Για το πλύσιμο των τζαμιών απλά ρίξτε λίγο μαγειρική σόδα πάνω σε ένα υγρό πανάκι ή πετσέτα. Στην συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια μέχρι να γυαλίσει. Όταν τελειώσετε, περάστε τον τζάμι με ένα στεγνό, καθαρό πανί.

Ξύδι

Το καλύτερο οικιακό υλικό για πολλά είδη καθαρισμού δεν είναι άλλο από το ξύδι. Για να δώσετε στους καθρέφτες σας το τέλειο πλύσιμο, θα χρειαστείτε ένα μείγμα από ξύδι και νερό – σε ίσες ποσότητες. Ιδανικά, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι για να κάνετε την εργασία πιο εύκολη. Ψεκάστε το μείγμα στο τζάμι και στην συνέχεια σκουπίστε με μία πετσέτα κουζίνας.

Σαν αποτέλεσμα, θα έχει αφαιρεθεί όλη η βρομιά από τα τζάμια. Εάν οι λεκέδες παραμένουν, απλά συνεχίστε την διαδικασία μέχρι να λάμψουν. Εάν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξυδιού τότε σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε τα τζάμια σας.

Εφημερίδες

Νομίζετε ότι οι εφημερίδες βοηθούν μόνο στην ενημέρωσή μας; Μάλλον κάνετε λάθος. Χάρη στις εφημερίδες πολλές δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα και μέσα σε όλες αυτές και το πλύσιμο τζαμιών. Τσαλακώστε φύλλα από εφημερίδες σε μικρές μπάλες και βουτήξτε τες μέσα σε νερό. Στην συνέχεια καθαρίστε τα τζάμια σας με κυκλικές κινήσεις. Αυτό είναι αρκετό για να καθαρίσετε τα τζάμια σας.

Επειδή οι εφημερίδες μπορεί να αφήοσυν σημάδια από μελάνι στα τζάμια δοκιμάστε πρώτα σε μία μικρή επιφάνεια πριν ξεκινήσετε.

WD-40

Μία ακόμα λύση για το πλύσιμο τζαμιών είναι το WD-40 . Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψεκάσετε πάνω στο τζάμι και στην συνέχεια να το σκουπίσετε με ένα στεγνό πανί.

Το πλεονέκτημα αυτού του τρόπου καθαρισμού σε σχέση με τους παραπάνω είναι ότι το WD40 αποτρέπει σταγόνες νερού και άλλους λεκέδες να κολλήσουν πάνω στα τζάμια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.