Έχετε φανταστεί ποτέ να πλένετε μόνοι σας τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας? Όσο δύσκολο και ριψοκίνδυνο και αν σας φαίνεται το πλύσιμο του κινητήρα του αυτοκινήτου είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε. Ο λόγος που σας τρομάζει η ιδέα αυτή είναι επειδή ο κινητήρας είναι περίπλοκος και  αποτελείται από πολλά εξαρτήματα. Ουσιαστικά ο κινητήρας είναι Α και το Ω για την σωστή και ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου. Όταν λοιπόν ο κινητήρας συντηρείται σωστά μπορεί το αυτοκίνητο να μας πάει σε οποιονδήποτε προορισμό θέλουμε. Επειδή λοιπόν το αυτοκίνητο μας είναι το μέσο μετακίνησής μας καθημερινά πρέπει να φροντίζουμε το κινητήρα του. Το αυτοκίνητό μας μπορεί να μας χαρίσει πάρα πολλά χιλιόμετρα ακόμα με τη σωστή φροντίδα και λίπανση του κινητήρα του. Το πλύσιμο του κινητήρα του αυτοκινήτου λοιπόν είναι πολύ σημαντικό.  Για αυτό το λόγο θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις και tips ώστε το πλύσιμο του κινητήρα του αυτοκινήτου να γίνει εύκολη υπόθεση.

Προετοίμασε τον κινητήρα για τον καθαρισμό.

Είναι πολύ σημαντικό πριν στο πλύσιμο του κινητήρα του αυτοκινήτου να κάνετε μία προεργασία. Και πως θα το κάνετε αυτό? Αρχικά το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε φύλλα, κλαδιά ή καρπούς δέντρων που μπορεί να έχουν πέσει τα οποία δεν πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αυτό. Θα ήταν καλό να αφαιρεθούν άμεσα για να μην προκαλέσουν προβλήματα στην μηχανή του αυτοκινήτου.

Προσοχή στη χρήση νερού.

Κάποια στιγμή σε ολόκληρη την διαδικασία καθαρισμού θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και το νερό. Το κακό με το νερό βέβαια είναι ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ηλεκτρικά εξαρτήματα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον κινητήρα. Στο πλύσιμο του κινητήρα του αυτοκινήτου όμως είναι αναπόφευκτη η χρήση του νερού. Παρόλα αυτά υπάρχει λύση για να αποφύγετε τυχόν βλάβες από τη χρήση νερού. Αρχικά πρέπει να βγάλετε την μπαταρία από τον κινητήρα και να την καθαρίσετε ξεχωριστά. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποσυνδέσετε και τους δύο πόλους της μπαταρίας. Στην συνέχεια θα πρέπει να καλύψετε όλα τα εκτεθειμένα εξαρτήματα και τα καλώδια.

Ειδικό καθαριστικό ταχείας δράσης

Ήρθε η ώρα για τον “πραγματικό” πλύσιμο του κινητήρα αυτοκινήτου. Είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε εύκολα το γράσο και τη βρωμιά? Σε αυτό το σημείο θα χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι καθαρισμού/ απολίπανσης. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά σπρέι είναι το WD40 Specialist Fast Acting Degreaser. Χάρη στη σύστασή του απομακρύνει το γράσο και τη βρωμιά από τον κινητήρα του αυτοκινήτου χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι απλή:

  • Ρίχνετε μία ποσότητα σπρέι πάνω στο κινητήρα ώστε να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια
  • Το αφήνετε να δράσει για 3-5 λεπτά, ανάλογα την κατάσταση που βρίσκεται ο κινητήρας σας
  • Στη συνέχεια παίρνετε μία βούρτσα και καθαρίζετε την βρωμιά

Δείτε στο βίντεο μία διαδικασία καθαρισμού κινητήρα με WD40.

Καλό θα ήταν πριν αρχίσετε το πλύσιμο του κινητήρα αυτοκινήτου με το WD40 Specialist Fast Acting Degreaser να φορέσετε μάσκα ή κάποιο προστατευτικό για τα μάτια σας. Επιπλέον πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην πέσει το σπρέι πάνω σε βαμμένη επιφάνεια γιατί μπορεί να φθαρεί. Ακόμα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν στο κινητήρα σας.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αφού έχετε τελειώσει με το πλύσιμο του κινητήρα του αυτοκινήτου γιατί να μην πλύνετε και το υπόλοιπο αυτοκίνητο? Θα έχετε ένα καθαρό αμάξι και εσωτερικά και εξωτερικά.

Αν θέλετε να μάθετε πως ξεθαμπώνουν τα φανάρια του αυτοκινήτου πατήστε εδώ.