Σε τι συχνότητα νομίζετε πως θα χρειαστεί να πλύνετε το αυτοκίνητό σας?! Αρκετά συχνά, γιατί είναι σημαντικό να αφαιρείτε τη βρωμιά και τις στάμπες από το αυτοκίνητό σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο χρώμα του αυτοκινήτου σας γρηγορότερα. Και φυσικά μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό, ένα καθαρό αυτοκίνητο φαίνεται πάντα υπέροχο! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά εδώ είναι ο οδηγός για ένα καθαρό αυτοκίνητο βήμα προς βήμα.

1. Προετοιμαστείτε για να πλύνετε το αυτοκίνητο

Αποφύγετε να παρκάρετε το αυτοκίνητό πριν το πλύσιμο σε εξωτερικό χώρο, αφού το ηλιακό φως και η θερμότητα δημιουργούν πρόωρη ξήρανση και μπορούν να αφήσουν σημάδια στο χρώμα. Εκτός όμως από τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο χρώμα, η αύξηση της θερμότητας θα κάνει το νερό να εξατμίζεται ταχύτερα! Ελέγξτε ότι έχετε κλείσει όλα τα παράθυρα και τις πόρτες σωστά, καθώς δεν θέλετε να εισέρχεται νερό μέσα στο αυτοκίνητο. Τραβήξτε τους υαλοκαθαριστήρες από το γυαλί. Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν δεν θέλετε να βρεχτείτε!

2. Οργανώστε ό, τι χρειάζεστε για το πλύσιμο αυτοκινήτου

Θα χρειαστείτε ένα λάστιχο, κουβά, σφουγγάρι, βούρτσα για τις ζάντες, γάντια πλυσίματος μιρκοϊνών, πετσέτα, σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου. Απαιτείται άφθονο νερό για τη διαδικασία πλύσης αυτοκινήτων, αυτό θα ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του οχήματος (και πόσο βρώμικο είναι). Θα χρειαστείτε επίσης 2 ή 3 γάντια μικροϊνών και μια βούρτσα κατάλληλη για να καθαρίσετε τα ελαστικά σας. Τα πανιά ή οι πετσέτες μικροϊνών είναι χρήσιμα για να στεγνώσουν το αυτοκίνητό σας. Μπορείτε να αγοράσετε σαμπουάν πλυσίματος αυτοκινήτων από τα τοπικά καταστήματα και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των κατασκευαστών όταν τα αναμιγνύετε με το νερό.

3. Ξεκινήστε με ένα πρώτο ξέπλυμα του αυτοκινήτου σας

Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των χαλαρών υπολειμμάτων βρωμιάς και θα σας διευκολύνει στη συνέχεια με τις δυσπρόσιτες περιοχές. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη βρωμιά, ώστε στη συνέχεια με το σφουγγάρι πλυσίματος να μην ταλαιπωρηθείτε αρκετά. Η πρόπλυση συνίσταται επίσης για την απομάκρυνση των ρύπων από το δρόμο, αλλά και των αλάτων . Ακολουθήστε πάντοτε τη σύσταση των κατασκευαστών των προϊόντων περιποίησης των αυτοκινήτων και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το WD-40 Multi-Use-Product είναι επίσης ιδανικό για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων, βρωμιάς, παλαιών αυτοκόλλητων, περιττωμάτων πουλιών και πολλά άλλα!

4. Καθαρίστε τους τροχούς

Οι τροχοί τείνουν να είναι το πιο βρώμικο μέρος του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα κατάλληλη για τον καθαρισμό των τροχών και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τον ειδικό αφρό καθαρισμού και γυαλίσματος ελαστικών.

5. Πλύσιμο αυτοκινήτου εξωτερικά

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σαμπουάν για το αυτοκίνητο με κερί κατά προτίμηση, ένα σφουγγάρι ή ένα γάντι πλυσίματος μικροϊνών και τρίψτε την επιφάνεια του αυτοκινήτου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που είναι πιο δυσπρόσιτες για να εξασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι παντού καθαρό. Μην χρησιμοποιείτε τη βούρτσα για τις ζάντες στο αυτοκίνητο σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές. Ξεπλύνετε καλά το αυτοκίνητο για να αφαιρέσετε το καθαριστικό προϊόν. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία, εάν χρειάζεται. Κρατήστε ολόκληρο το αυτοκίνητο υγρό εάν μπορείτε, αν οι περιοχές αρχίσουν να στεγνώσουν μπορεί να αφήσει σημάδια νερού καθιστώντας το πιο δύσκολο στη συνέχεια το γυάλισμα.

6. Στεγνώστε το αυτοκίνητο

Οι πετσέτες μικροϊνών είναι εξαιρετικές καθώς απορροφούν το νερό καλά, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μερικές. Σκουπίστε πλήρως το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην παραμένει νερό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σκουριά. Μόλις το αυτοκίνητό σας είναι στεγνό, χρησιμοποιήστε το κερί αυτοκινήτου για να το γυαλίσετε. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το προϊόν πολλαπλών χρήσεων WD-40 για να λιπαίνετε και να προστατεύετε τα μέρη που θα μπορούσαν να σκουριάσουν με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το WD-40 για να απαλλαγείτε από τις αμυδρές γρατζουνιές και για να ξεθαμπώσετε τα φανάρια του αυτοκινήτου σας.

Μην ξεχνάτε, το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει μία πολύ ευχάριστη ενασχόληση τόσο για εσάς, όσο και για τα παιδιά σας! Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.