Το ξεκόλλημα αυτοκόλλητων μπορεί να αποδειχθεί εκτός από εκνευριστικά χρονοβόρο, ακόμα και καταστροφικό. Συχνά στην προσπάθεια μας να αφαιρέσουμε ένα επίμονο αυτοκόλλητο με κάποιο αιχμηρό εργαλείο μπορεί να χαράξουμε την επιφάνεια του αντικειμένου. Υπάρχουν κόλλες και αυτοκόλλητα που αφαιρούνται εξαιρετικά εύκολα με μία κίνηση και κόλλες που δοκιμάζουν την υπομονή (και τα νύχια) μας! Το χειρότερο όμως στην αφαίρεση αυτοκόλλητων είναι όταν βγαίνει το χαρτί/πλαστικό αλλά μένουν τα σημάδια από την κόλλα.

 

Ξεκόλλημα αυτοκόλλητων: Δείτε πως θα τα βγάλετε με μία κίνηση!

Ας δούμε μερικά trick για εύκολο ξεκόλλημα αυτοκόλλητων:

  1. Βάλτε το σεσουάρ μαλλιών στο ζεστό αέρα και κατευθύνετε τον κοντά στο αυτοκόλλητο για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Εάν δεν αρχίσει να βγαίνει εύκολα χρησιμοποιήστε ξανά το σεσουάρ για άλλο μισό λεπτό. Εξακολουθεί να μην βγαίνει; Δοκιμάστε το επόμενο trick.
  2. Αλείψτε το αυτοκόλλητο με λάδι καρύδας ή λιωμένο βούτυρο μέχρι να “ποτίσει”. Αφήστε το 10 λεπτά. Η αφαίρεση αυτοκόλλητων μετά από το λάδι θα πρέπει λογικά να γίνεται μία κίνηση και χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι πίσω της!
  3. Για πραγματικά “δύσκολα” αυτοκόλλητα που μοιάζει αδύνατο να αφαιρεθούν τότε η λύση είναι το multi-use product WD-40! Απλά ψεκάζετε αρκετή ποσότητα στην επιφάνεια που καλύπτει το αυτοκόλλητο και το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το αυτοκόλλητο θα γλιστρήσει χωρίς καμία προσπάθεια και θα ξεκολλήσει χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι! Το λιπαντικό wd-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες και δεν προκαλεί φθορές ούτε αποχρωματισμούς. Έτσι μπορείτε με ασφάλεια να το ψεκάσετε σε πλαστικά, πορσελάνες, γυαλικά, μεταλλικές και ξύλινες επιφάνειες καθώς και σε οποιοδήποτε εξωτερικό σημείο του αυτοκινήτου, της μηχανής ή του ποδηλάτου σας. Με το WD-40 η αφαίρεση αυτοκόλλητων γίνεται παιχνίδι!

Προσοχή:

Είτε πρόκειται για ξεκόλλημα αυτοκόλλητων είτε για οποιαδήποτε άλλη χρήση του, μην χρησιμοποιείτε το WD-40 σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως laptop, τηλεοράσεις, κινητά ή άλλες ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές. Επίσης μην το ψεκάζετε σε καθαρό πλαστικό πολυστηρίνης και σε επιφάνειες στις οποίες απαγορεύετε αυστηρά η χρήση χημικών ή προϊόντων με βάση το πετρέλαιο.

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.