Οι περισσότεροι που είναι λάτρεις των αυτοκινήτων σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με μπλοκαρισμένο μπουλόνι. Με το πέρασμα του χρόνου υπάρχουν πολλές πιθανότητες το μπουλόνι στις ζάντες του αυτοκινήτου σας να έχει γίνει ένα με το μέταλλο. Όταν συμβεί αυτό και έρθετε αντιμέτωποι με ένα μπλοκαρισμένο μπουλόνι, η αφαίρεσή του μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Επιπλέον μπορεί το μπουλόνι να έχει μπλοκάρει επειδή έχει υποστεί διάβρωση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν λύσεις για να το αφαιρέσετε αρκεί να έχετε υπομονή και τα σωστά εργαλεία! Σίγουρα με σύμμαχο το WD40 τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να αφαιρεθεί επιτυχώς ένα μπλοκαρισμένο μπουλόνι.

WD40

Ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει σίγουρα να αφαιρέσετε ένα μπλοκαρισμένο μπουλόνι είναι το WD40 Smart Straw! Έχοντας δύο συστήματα ψεκασμού, ένα για ευρύ ψεκασμό και ένα ελαστικό καλαμάκι, μπορεί να φτάσει και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Χάρη στην σύνθεσή του, προστατεύει τα μέταλλα από την σκουριά και την διάβρωση. Ταυτόχρονα τα συστατικά του WD40 διεισδύουν στα μεταλλικά μέρη με αποτέλεσμα την λίπανσή τους και άρα την πιο εύκολη αφαίρεσή τους! Οπότε χρησιμοποιώντας αυτό το προϊόν σε μπλοκαρισμένο μπουλόνι όχι μόνο χαλαρώνει τις μεταλλικές ενώσεις ώστε να ξεμπλοκάρει αλλά το προστατεύει και από την μελλοντική διάβρωση. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε λοιπόν για να αφαιρέσετε πιο εύκολα ένα μπλοκαρισμένο μπουλόνι? Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα πανάκι και να ρίξετε αρκετή ποσότητα από το WD40. Στην συνέχεια πιέζετε το μπουλόνι με το πανάκι και το πατάτε ελαφρώς ώστε να διεισδύσει το λιπαντικό σε όλα τα σημεία. Το αφήνετε λίγα λεπτά να δράσει και στην συνέχεια το ξεβιδώνετε.

Αν πάλι το μπλοκαρισμένο μπουλόνι έχει σκουριάσει τότε ακολουθείτε άλλη διαδικασία. Σε αυτήν την περίπτωση ψεκάζετε τα σκουριασμένα σημεία του μπουλονιού με το WD40. Το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια προσπαθείτε να το ξεβιδώσετε. Αν η διάβρωση είναι σε προχωρημένο στάδιο ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία. Επιπλέον πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αφαίρεση του μπουλονιού αν είναι σκουριασμένο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σπάσει το μπουλόνι.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Ειδικά εργαλεία

Όταν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε ένα μπλοκαρισμένο μπουλόνι, σίγουρα θα βοηθήσει αν έχετε ειδικά εργαλεία. Ένα από αυτά είναι οι καστάνιες. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα σας βοηθήσει να ξεβιδώσετε το μπουλόνι ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε σημείο όχι τόσο προσβάσημο. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να προσέξετε να μην ασκήσετε πολύ δύναμη γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μπουλόνι.

Θερμότητα

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε μπλοκαρισμένο μπουλόνι είναι να το ζεστάνετε με φλόγιστρο αερίου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να θερμάνετε το μπλοκαρισμένο μπουλόνι μέχρι να πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα. Στην συνέχεια πρέπει να ψύξετε το θερμαινόμενο μπουλόνι με λιπαντικό λάδι και τότε να προσπαθήσετε να το ξεβιδώσετε με την ειδική καστάνια. Αν δείτε ότι το μπλοκαρισμένο μπουλόνι δεν έχει χαλαρώσει, επαναλάβετε την διαδικασία. Προσοχή! Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενδεικνύεται αν υπάρχει κοντά στο μπουλόνι αυτοκίνητο ή δεξαμενή καυσίμου καθώς μπορεί να καταστεί επικίνδυνη!

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας πατήστε εδώ!