Το ερώτημα «με τι βγαίνει η κόλλα» είναι από τα πιο βασανιστικά για εσάς τις νοικοκυρές.  Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως στην προσπάθεια σας να αφαιρέσετε την κόλλα θα αφαιρέσετε μαζί και όλο το μανικιούρ που έχετε κάνει στα νύχια! Δεν χρειάζεται να χαλάτε ούτε τα νύχια, ούτε τον χρόνο, ούτε την υπομονή σας. Είμαστε ειδικοί στο DIY, δηλαδή το «do it yourself», και οι λύσεις που προτείνουμε είναι εύκολες και γρήγορες!

Χρησιμοποιείστε ξίδι

Το ξύδι ομολογουμένως κρύβει πολλές μαγικές ιδιότητες! Και στο πλύσιμο των πιάτων κάνει το καθάρισμα ακόμα πιο αποτελεσματικό και απαντάει και στην ερώτηση… «με τι βγαίνει η κόλλα!». Το ξύδι έχει την ικανότητα να αφαιρεί τις κόλλες epoxy και πολλά άλλα είδη κόλλας. Πώς θα το κάνετε αυτό; Βάλτε σε ένα μπολ μισή κούπα ξύδι. Ύστερα πάρτε ένα πανί ή μια πετσέτα, βυθίστε το στο ξύδι και στραγγίξτε το. Αν το πανί είναι μεγάλο και η ποσότητα του ξυδιού δεν αρκεί για να το «ποτίσει» πολύ, προσθέστε παραπάνω ξύδι. Ύστερα ξεκινήστε να τρίβετε απαλά την επιφάνεια που βρίσκεται η κόλλα. Σιγά σιγά θα μαλακώσει και θα αρχίσει να φεύγει εύκολα.

Χρησιμοποιείστε WD-40

Ναι, το WD-40 έχει πάνω από 2.000 χρήσεις και μία από αυτές είναι και αυτή. Να, λοιπόν, με τι βγαίνει η κόλλα! Η χημική του σύσταση δεν είναι αποτελεσματική μόνο στην λίπανση, τον καθαρισμό ή την προφύλαξη από την σκουριά. Το WD-40 μπορεί να αφαιρέσει το ίδιο αποτελεσματικά και την κόλλα από κάθε επιφάνεια και ειδικά από την πιο δύσκολη… την γυάλινη! Ψεκάστε επίτοπου στο σημείο της κόλλας με WD-40 και αφήστε το 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Θα δείτε ότι η κόλλα φεύγει πανεύκολα και η γυάλινη επιφάνεια δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα!

Αν θέλετε να αφαιρέσετε την κόλλα από μια ξύλινη επιφάνεια, ψεκάστε πάνω σε ένα πανί και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία που αναφέραμε και στο ξύδι: απαλές, αργές κινήσεις!

Το ερώτημα «με τι βγαίνει η κόλλα» βγάλτε το από το κεφάλι σας. Υπάρχει λύση και είναι εδώ!

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!