Γνωρίζατε ότι η σκουριά είναι το αποτέλεσμα της οξείδωσης του σιδήρου; Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού είναι όταν τα μέταλλα έχουν παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία. Επομένως, κάθε μέταλλο που περιέχει χάλυβα ή σίδηρο τείνει να επηρεάζεται από τον αέρα και την υγρασία. Ως αποτέλεσμα, το μέταλλο διαβρώνεται και εμφανίζεται σκουριά.

Η σκουριά θα αρχίσει να επεκτείνεται στην επιφάνεια. Όσο δεν κάνετε κάτι για την αντιμετώπισή της, τόσο πιο γρήγορα αρχίζει να καταστρέφεται το μέταλλο. Η διαδικασία καθαρισμού της σκουριάς δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ή χρονοβόρα. Βασικό είναι κανείς να δράσει όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ό,τι χρειάζεται να θυμάστε για τη σκουριά και το καθάρισμά της.

Καθαρισμός σκουριάς με όξινα διαλύματα

Ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τη σκουριά; Τότε ίσως η λύση να βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι σας. Τα όξινα διαλύματα μπορεί να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο καθάρισμα των σκουριασμένων αντικειμένων. Ένας οικονομικός τρόπος είναι το καθάρισμα με ξύδι. Από παλιά χρησιμοποιείται από τις νοικοκυρές και όχι αδίκως.

Το ξύδι είναι ένα μη τοξικό οξύ που βρίσκεται στα περισσότερα νοικοκυριά. Βυθίστε το αντικείμενο σε ένα δοχείο γεμάτο ξύδι και αφήστε το εκεί για όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα μείνει για εσάς το εύκολο κομμάτι. Απλά τρίψτε ελαφρά με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε. Θα δείτε ότι η σκουριά μπορεί να υποχωρήσει.

Καθαρισμός σκουριάς με χυμό λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για στους λεκέδες σκουριάς που έχουν σχηματιστεί πάνω στα ρούχα σας. Πόσες φορές έχει τύχει να ακουμπήσετε σκουριασμένο αντικείμενο επάνω σας δημιουργώντας λεκέ; Ευτυχώς για εμάς υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να βγει. Αρχικά ρίχνετε χυμό λεμονιού μαζί με λίγο αλάτι. Τρίψτε ελαφριά με τα χέρια σας και αφήστε λίγη ώρα να δράσει. Στη συνέχεια προσθέστε υγρό πιάτων και βάλτε το ρούχο να πλυθεί στο πλυντήριο.

Το λεμόνι μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα και στην αφαίρεση της σκουριάς από αντικείμενα. Ο τρόπος είναι παρόμοιος και ευτυχώς το ίδιο εύκολος. Ρίξτε λεμόνι και αλάτι στο σημείο που θέλετε και αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια φυσικά δεν μπαίνει στο πλυντήριο, αλλά καθαρίζετε με αλουμινόχαρτο. Φτιάξτε μία μπάλα από αλουμινόχαρτο και τρίψτε στο σημείο που έχει εμφανιστεί η διάβρωση.

Απομακρύνετε τη σκουριά με WD-40 MultiUse Product

Αυτό το προϊόν πολλαπλών χρήσεων είναι γνωστό ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κατά της σκουριάς. Είναι το ιδανικό προϊόν για την πρόληψή της. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το σκουριασμένο αντικείμενο με WD-40 και μετά να το τρίψετε χρησιμοποιώντας μια συρμάτινη βούρτσα. Φυσικά, αν το αντικείμενο έχει διαβρωθεί αρκετά και είναι σκουριασμένο για πολύ καιρό, η σκουριά είναι τόσο επίμονη που πολύ δύσκολα μπορεί να φύγει με οποιοδήποτε τρόπο και να την αντιμετωπίσετε. Το πιο βασικό είναι να προλάβετε τη δημιουργία της σκουριάς και σε αυτό, το WD-40 Multi-Use Product, είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος!

Εάν εφαρμόζετε τακτικά WD-40 Multi-Use Product σε επιφάνειες που είναι επιρρεπείς στη σκουριά, θα δείτε πως η επιστροφή της θα αργήσει πάρα πολύ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!