Στα περισσότερα παιδιά αρέσει να κυλιούνται στο γρασίδι με αποτέλεσμα να δημιουργείται λεκές από γρασίδι. Πως μπορεί, λοιπόν, να αφαιρεθεί; Παρακάτω θα δείτε 4 τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτούς του λεκέδες.

Τα πράσινα στίγματα από γρασίδι αφαιρούνται δύσκολα γιατί είναι ένα μείγμα πρωτεϊνών και άλλων οργανικών υλών που αναμιγνύονται με χλωροφύλλη και άλλες χρωματισμένες ενώσεις. Το γρασίδι λόγω της σύστασής του, διαπερνά το ύφασμα και γίνεται ένα με αυτό εισχωρώντας βαθιά στις ίνες.

Ο λεκές από γρασίδι δεν χρειάζεται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο να χαρούν τα παιδιά σας το παιχνίδι τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαρείτε τη μέρα μαζί τους, τα υπόλοιπα αφήστε τα επάνω μας. Θα χρειαστείτε μερικά προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας και συγκεκριμένα στο ντουλάπι σας.

Απλό απορρυπαντικό πιάτων

 Όσο πιο γρήγορα προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το λεκέ τόσο καλύτερα μπορεί να είναι και τα αποτελέσματα. Κάποιοι λεκέδες από γρασίδι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα από συγκεκριμένα υφάσματα όταν χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων. Τρίψτε το σημείο του λεκέ με λίγο υγρό πιάτων και στη συνέχεια βάλτε το στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία.

Οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι ένας πολύ καλός διαλύτης και βοηθάει στο να αφαιρέσει την πράσινη χρωστική ουσία από το γρασίδι. Πάρτε ένα σφουγγάρι και ρίξτε αρκετό καθαρό οινόπνευμα. Τρίψτε καλά το λεκέ και αφήστε να στεγνώσει με τον αέρα. Στη συνέχεια τρίψτε το λεκέ με υγρό πιάτων και βάλτε το στο πλυντήριο για να πλυθεί κανονικά.

Ξύδι

 Σε πόσα καθημερινά προβλήματα μας έχει δώσει τη λύση το ξύδι; Κι όμως, ακόμα και ο λεκές από γρασίδι μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια λευκού ξυδιού. Το ξίδι είναι ένα υγρό «απορρυπαντικό» που μπορεί να αντιμετωπίσει πολλούς δύσκολους λεκέδες. Αφαιρεί εύκολα τους λεκέδες από γρασίδι και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρέξετε αρχικά το ρούχο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια ρίξτε σε μία μικρή λεκάνη αρκετή ποσότητα λευκού ξιδιού και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για 10 λεπτά. Τέλος πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο. Θα δείτε πως ο λεκές έχει αφαιρεθεί.

WD-40 Multi-Use Product

Λεκές από γρασίδιΌπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ο λεκές από γρασίδι είναι δύσκολος και επίμονος για το λόγο ότι εισχωρεί βαθιά στις ίνες του ρούχου. Ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό είναι και το WD-40 Multi-Use Product. Έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στην επιφάνεια που ψεκάζετε και να αφαιρεί λεκέδες και ακαθαρσίες.

Πολλές φορές δεν προλαβαίνει να γίνει αντιληπτός  έγκαιρα ο λεκές και ξεραίνεται. Πριν θεωρήσετε ότι δεν υπάρχει πλέον λύση, δοκιμάστε να καθαρίσετε το ρούχο με WD-40. Απλά ψεκάστε το σημείο με WD-40 Multi-Use Product και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε την επιφάνεια προσθέτοντας υγρό πιάτων και βάλτε το να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο. Αυτό ήταν, ο λεκές από γρασίδι έχει γίνει παρελθόν.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!