Το αυτοκίνητο είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι καθημερινά για να μεταφερθούμε στην δουλειά μας ή για να πραγματοποιήσουμε διάφορες υποχρεώσεις. Η καθημερινή χρήση όμως του αυτοκινήτου απαιτεί και τη σωστή φροντίδα του αν θέλουμε να παραμείνει σαν καινούργιο. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε για την εξωτερική του φροντίδα και συγκεκριμένα για το πως μπορούμε να βγάλουμε λεκέδες από το χρώμα του αυτοκινήτου. Σίγουρα σε όλους λίγο πολύ θα έχει τύχει να δουν στο αυτοκίνητό τους λεκέδες από ρετσίνι ή κουτσουλιές πουλιών. Ακόμα υπάρχουν και λεκέδες στο χρώμα του αυτοκινήτου που είναι πιο δύσκολοι όπως είναι αυτός της σκουριάς. Σε κάθε περίπτωση με όποιο λεκέ και αν έρθετε αντιμέτωποι στο χρώμα του αυτοκινήτου σας εμείς θα σας δώσουμε τη λύση. Παρακάτω λοιπόν υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες εύκολα και χωρίς να βλάψετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας!

Λεκέδες από κουτσουλιές και νεκρά έντομα

Οι κουτσουλιές όπως και να νεκρά έντομα είναι πολύ συχνοί λεκέδες στο χρώμα του αυτοκινήτου μας. Βέβαια η αφαίρεσή τους είναι σχετικά εύκολη αν την κάνετε με τον σωστό τρόπο. Το σημαντικό σε αυτούς τους λεκέδες είναι να μην τους αφήσετε να ξεραθούν. Επειδή όμως τις περισσότερες φορές δεν τους αφαιρούμε άμεσα θα σας πούμε την διαδικασία για να μαλακώσουν και να βγουν εύκολα. Αυτό που χρειάζεστε λοιπόν είναι να ρίξετε λίγο νερό πάνω στις κουτσουλιές ώστε να μαλακώσουν. Στην συνέχεια παίρνετε 2 φύλλα εφημερίδας και διπλωμένα τα τοποθετείτε πάνω στην κουτσουλιά. Αφήνετε την εφημερίδα για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό και στην συνέχεια τις αφαιρείτε. Τέλος με ένα καθαρό μαλακό πανάκι σκουπίζετε τα υπολείμματα που έχουν μείνει πάνω στο αυτοκίνητό σας.

Λεκέδες από ρετσίνι

Κάτι μου μπορεί να αφαιρέσει το ρετσίνι από το αυτοκίνητο είναι το ελαιόλαδο και το καθαρό οινόπνευμα, δύο υλικά που δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Εκτός λοιπόν από τη βασική χρήση του ελαιόλαδου που είναι να κάνει το σπιτικό φαγητό της μαμάς πιο νόστιμο έχει και τη ιδιότητα του ‘’εξολοθρευτή’’ σταγόνων ρετσινιού από το αμάξι μας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Βάζουμε σε ένα βαμβάκι ή σε ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα λάδι
  • Tο τοποθετούμε πάνω στο ρετσίνι μέχρι να μουλιάσει και να λιώσει
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία απλά αυτήν τη φορά τρίβουμε το σημείο αυτό με κυκλικές κινήσεις μέχρι να πραγματοποιηθεί η αφαίρεση του ρετσινιού
  • Μόλις το αφαιρέσουμε παίρνουμε ένα πανί με λίγο σαπούνι και τρίβουμε το σημείο ώστε να επανέλθει το χρώμα του αυτοκινήτου.

Με το οινόπνευμα ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Αν χρησιμοποιήσετε όμως το καθαρό οινόπνευμα καλό θα ήταν στο τέλος να απλώσετε και μία αλοιφή γυαλίσματος ώστε να επανέλθει η αρχική γυαλάδα του χρώματος.

Λεκέδες από σκουριά

Μία άλλη εύκολη και οικονομική λύση για να αφαιρέσετε λεκέδες από το χρώμα του αυτοκινήτου είναι το WD40. To συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί το καλύτερο αντισκωριακό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Εκτός λοιπόν από το να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα σκουριασμένα εργαλεία σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να καθαρίσετε λεκέδες στο χρώμα του αυτοκινήτου.Το WD40 είναι ειδικό στο να αφαιρεί υλικά που έχουν κολλήσει σε επιφάνειες όπως επίσης και λεκέδες από το χρώμα του αυτοκίνητο. Αποτελεί ένα τρόπο που κάνει την αφαίρεση λεκέδων παιχνίδι. Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη και την ακολουθείτε ακόμα και για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς από το αυτοκίνητο.

  • Ψεκάζετε στο σημείο που είναι οι λεκέδες και αφήνετε το προϊόν να δράσει για 5 λεπτά περίπου. 
  • Στην συνέχεια παίρνετε ένα στεγνό μαλακό πανί και με κυκλικές κινήσεις τρίβετε το σημείο που έχετε ψεκάσει μέχρι να φύγει ο λεκές από το χρώμα του αυτοκινήτου. 

Tο WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ. 

Καλό θα ήταν να πλύνετε το αυτοκίνητό σας εξωτερικά μετά από την αφαίρεση των λεκέδων!

Για να μάθετε λύσεις για τον καθαρισμό του τιμονιού του αυτοκινήτου πατήστε εδώ!