Τα πλακάκια διακοσμούν πολλούς χώρους του σπιτιού όπως το μπάνιο, την κουζίνα, το σαλόνι ή τις βεράντες σας. Επειδή λοιπόν καλύπτουν μεγάλο μέρος του σπιτιού θέλουμε να διατηρούμε τα πλακάκια όσο πιο καθαρά και λαμπερά γίνεται. Πολλές φορές όμως όσο και να φροντίζουμε την καθαριότητά τους δημιουργούνται κάποιοι δύσκολοι λεκέδες που μας δυσκολεύουν τη ζωή. Αυτοί οι λεκέδες στα πλακάκια μπορεί να είναι η σκουριά, στάμπες από γλάστρες ακόμα και λεκέδες από ξεραμένα φαγητά. Σε κάθε περίπτωση ότι λεκές και αν είναι χαλάει την εικόνα του δαπέδου μας και θέλουμε να τον εξολοθρεύσουμε άμεσα. Πως θα γίνει αυτό όμως? Τις περισσότερες φορές οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια δεν φεύγουν με ένα απλό σφουγγάρισμα. Συνήθως πρέπει να πάρετε πιο δραστικά μέτρα αντιμετώπισης. Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να αφαιρέσετε και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα πλακάκια σας εύκολα και χωρίς κόπο.

Λεμόνι και Αλάτι

Οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια αφαιρούνται με υλικά που έχετε στο σπίτι σας χωρίς να μπείτε σε επιπλέον έξοδα. Το πιστεύετε? Το λεμόνι και το αλάτι είναι κάποια από αυτά τα υλικά. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Αρχικά βάζετε πάνω στο λεκέ λεμόνι και αλάτι. Στην συνέχεια το αφήνετε να δράσει για μία ώρα περίπου. Μόλις περάσει η ώρα παίρνετε ένα σφουγγαράκι και τρίβετε έντονα το σημείο του λεκέ. Τέλος μόλις ο λεκές στο πλακάκι έχει εξαφανιστεί, ξεπλένετε με πολύ νερό.

Ξύδι και Μαγειρική Σόδα

Κάποια άλλα σπιτικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους δύσκολους λεκέδες στα πλακάκια είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Πως να καθαρίζουν τα πλακάκια σας με αυτά τα τρία υλικά? Απλά φτιάχνετε ένα μείγμα με ξύδι και μαγειρική σόδα. Βάζετε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδας πάνω και γύρω από τον λεκέ και στην συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Αμέσως θα παρατηρήσετε αντίδραση στα δύο αυτά υλικά. Το αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το καθαρίζετε με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε ότι ο λεκές επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία και χρησιμοποιήστε και την ειδική σπάτουλα για να την αφαίρεση.

WD40

Αν με τις παραπάνω λύσεις δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ήρθε η σειρά του WD40 Multi Use. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολλαπλών χρήσεων και σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο ή για να εξαφανίσετε την σκουριά από διάφορα σημεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε και για να βγάλετε τον στόκο από τα πλακάκια. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Πως καθαρίζονται οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια με το WD40? Η διαδικασία για να εξαφανιστούν οι λεκέδες με το WD-40 είναι απλή:

  • Αρχικά ρίχνουμε αρκετή ποσότητα σπρέι στο λεκέ.
  • Το αφήνουμε να απορροφηθεί και να δράσει για 5 λεπτά ώστε να διεισδύσει βαθιά στο λεκέ
  • Στην συνέχεια παίρνετε ένα σφουγγαράκι και τρίβετε το λεκέ.
  • Τέλος μόλις ο λεκές έχει φύγει, καθαρίζετε με λίγο νερό και ένα πανάκι το σημείο ώστε να απομακρύνεται τυχόν υπολείμματα που μπορεί να έχουν μείνει

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε τα πλακάκια από μπογιά πατήστε εδώ!