1. Λεκέδες από καφέ· Πόσοι από εσάς μπορείτε να σκεφτείτε το πρωινό σας χωρίς καφέ? Η ερώτηση είναι ρητορική, σίγουρα είστε ελάχιστοι! Επίσης πόσες είναι εκείνες οι φορές που ένας λεκές από καφέ πάνω στα ρούχα σας σας έχουν χαλάσει την ημέρα; Οι λεκέδες γενικά από τα ζεστά ροφήματα είναι πολύ δύσκολοι κι ιδιαίτερα αν έχουν στεγνώσει πάνω στο ύφασμα.

Ωστόσο μην πανικοβάλλεστε! Οι λεκέδες από καφέ μπορούν να αφαιρεθούν και μάλιστα μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Όλα τα απαραίτητα υλικά βρίσκονται στην κουζίνα σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιδράσετε γρήγορα! Στη συνέχεια μάθετε γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους για την απομάκρυνση λεκέδων από καφέ.

Λεκέδες από καφέ:Ξύδι μαγικό

Συνήθως το ξύδι το χρησιμοποιείς στη μαγειρική ή στον καθαρισμό του νεροχύτη από τις δυσάρεστες οσμές. Αλλά ήξερες ότι είναι το «μαγικό φίλτρο» και για την αφαίρεση λεκέδων από καφέ αλλά και τσάι; Συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι με 1 λίτρο νερό και φτιάξτε το μαγικό σας φίλτρο. Στη συνέχεια μουλιάστε ένα σφουγγάρι μέσα σε στο υγρό που ετοιμάσατε και τρίψτε το λεκέ από καφέ. Αν ο λεκές είναι ξεραμένος, τρίψτε λίγο εντονότερα. Το ξύδι σε συνδυασμό με το νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες από καφέ αλλά και από τσάι από τα ρούχα, τα χαλιά, τα τραπεζομάντηλα αλλά και από τις ταπετσαρίες του αυτοκινήτου σας.

Λεκέδες από καφέ:Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μοιάζει με αλεύρι και χρησιμοποιείται στις συνταγές για ζύμες έτσι ώστε να τις κάνουν να φουσκώνουν. Η μαγειρική σόδα όπως και το ξύδι είναι φυσικό καθαρτικό-λειτουργεί πολύ καλά με δύσκολους λεκέδες. Η μαγειρική σόδα είναι πανίσχυρη ακόμα και στους δύσκολους λεκέδες όπως τους λεκέδες από καφέ. Σε αντίθεση με το ξύδι, η μαγειρική σόδα δε χρειάζεται να αραιωθεί με νερό όπως το ξύδι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω σε ένα υγρό σφουγγάρι ή πανί και να τρίψετε το λεκέ. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεφορτωθείτε γρήγορα τη βρωμιά.

Λεκέδες από καφέ: Μαγειρικό αλάτι

Το μαγειρικό αλάτι δεν κάνει πολύ καλό στην υγεία του ανθρώπου όπως είναι γνωστό. Αν υπερβαίνουμε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα ενδέχεται να παρουσιαστούν καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο το μαγειρικό αλάτι μπορεί να φανεί σωτήριο για τους λεκέδες από καφέ. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής: ρίξτε ζεστό νερό πάνω στον λεκέ, στη συνέχεια πασπαλίστε με χοντρό μαγειρικό αλάτι και αφήστε το να το απορροφήσει. Κατόπιν ξεπλύνετε το λεκέ με δροσερό νερό και πλύντε κανονικά το ρούχο, το τραπεζομάντηλο κλπ.

Λεκέδες από καφέ:Αυγό

Αυγό, ναι αυγό! Αυτό το υλικό κι αν είναι συνυφασμένο με τη μαγειρική. Το αυγό είναι πολύ υγιεινό, αλλά έχει και τρομερές καθαριστικές ιδιότητες και βοηθάει πολύ στην απομάκρυνση λεκέδων από καφέ. Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από καφέ θα χρειαστείτε μόνο τους κρόκους. Φτιάξτε ένα μείγμα από ένα κρόκο,  μερικές σταγόνες αλκοόλ και ζεστό νερό. Το μίγμα που δημιουργείται ρίξτε το πάνω σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε το λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το ρούχο σας με το λεκέ ή το τραπεζομάντηλο με κρύο νερό και μετά πλύντε τα κανονικά.

Το WD-40 δεν είναι μόνο για το αυτοκίνητο

Όλοι οι μηχανικοί αλλά ακόμα και οι οδηγοί γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιότητες του WD-40. Έχει φανεί πολλές φορές σωτήριο ειδικότερα σε περιπτώσεις διάβρωσης και ανάγκης για λίπανση. Ωστόσο τι γίνεται με τους λεκέδες από καφέ και το WD-40?! Ψεκάστε WD-40 πάνω στο λεκέ και περιμένετε, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και μετά πλύντε τα κανονικά.

 

Ίσως σας φανεί ενδιαφέρον και το άρθρο για το πως να αφαιρέσετε τη τσίχλα από τα παπούτσια σας. Μάθετε περισσότερα εδώ. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.