Η λίπανση μεντεσέδων πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα αφιερώνατε χρόνο. Υπάρχουν τόσα πράγματα – πολύ πιο ακριβά – που προσέχετε να μην πάθουν τίποτα. Αυτοκίνητα, μηχανές, ποδήλατα, εργαλεία κήπου … Άρα γιατί να προσθέσετε σε αυτή την λίστα μία ακόμη εκκρεμότητα;

Δεν θα γράφαμε αυτό το άρθρο αν δεν μπορούσαμε να σας προσφέρουμε μια λύση. Προφανώς και γνωρίζετε ήδη μερικές λύσεις για την λίπανση μεντεσέδων αλλά το ερώτημα είναι το εξής: αξίζουν τον κόπο; Κάποιες ναι , κάποιες όχι – εδώ θα διαβάσετε για την πιο αποτελεσματική και την πιο γρήγορη!

Δουλειά 10 λεπτών

Βήμα 1

Βγάλτε την λίστα με τα πράγματα που έχετε σημειώσει να προστατεύετε από τυχόν φθορές και ακουμπήστε την στο τραπέζι. Πάρτε ένα στυλό και υπογραμμίστε την «λίπανση μεντεσέδων».

Βήμα 2

Ελέγξτε τον μεντεσέ. Κουνιέται; Είναι πολύ σκουριασμένος; Αν τίποτα από αυτά τα δυο δεν συμβαίνει τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την λίπανση μεντεσέδων. Πάρτε ένα πανί και καθαρίστε πολύ καλά τον μεντεσέ. Οποιαδήποτε σκόνη, μπογιά ή κάτι από το οποίο έχει λερωθεί θα πρέπει να εξαφανιστεί από την επιφάνεια του.

Βήμα 3

Στο ένα χέρι κρατήστε το πανί που χρησιμοποιήσατε για να καθαρίσετε τον μεντεσέ και στο άλλο κρατείστε το WD-40. Κλείστε την πόρτα και ψεκάστε καλά – απευθείας πάνω του. Το πανί θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε καθαρή την πόρτα σας και το WD-40… αθόρυβους τους μεντεσέδες σας!

Βήμα 4

Σκουπίστε πολύ καλά την επιφάνεια του μεντεσέ. Δεν λιπαίνεται καλύτερα ή περισσότερο ο μεντεσές επειδή η επιφάνεια του είναι καλυμμένη με WD-40. Το λιπαντικό – αντισκωριακό δρα πάντα στο εσωτερικό του μεντεσέ.

Βήμα 5

Πλησιάζει η ώρα να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό θόρυβο των μεντεσέδων! Για να φτάσει το λιπαντικό ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του μεντεσέ, ανοιγοκλείστε την πόρτα. Ακούτε την διαφορά; Η πόρτα δεν ανοιγοκλείνει πολύ πιο εύκολα και κυρίως πολύ πιο αθόρυβα; Αν ακούτε ακόμη κάτι καθώς κλείνετε την πόρτα, ξαναπάρτε στο ένα χέρι το πανί και στο άλλο το WD-40. Ίσως θέλει λίιιιγο ακόμη και μετά η λίπανση μεντεσέδων… τέλος!

Βήμα 6

Πάρτε το στυλό και βάλτε ένα tick δίπλα στην λίπανση μεντεσέδων!

Αγοράστε το WD-40 εδώ!

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!