Το καθαριστικό πληκτρολογίου είναι το Α και το Ω όταν καθαρίζουμε το γραφείο μας. Όλοι μας χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή πάρα πολλές ώρες καθημερινά. Πάνω από το λάπτοπ ή τον υπολογιστή μας πίνουμε καφέ, τρώμε το μεσημεριανό μας, ανάβουμε το τσιγάρο… Η καθημερινότητα μας περνάει συνεχώς πάνω από το πληκτρολόγιο και είναι πολλές οι φορές που δεν το συνειδητοποιούμε. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ τους γρήγορους ρυθμούς που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας πάνω από τον υπολογιστή μας.

Φυσικά όταν έρχεται η ώρα να καθαρίσουμε το γραφείο μας, το καθαριστικό πληκτρολογίου είναι το τελευταίο πράγμα που θα έρθει στο μυαλό μας. Η βιβλιοθήκη, η καρέκλα, τα βιβλία και φυσικά ο υπολογιστής χρειάζεται καθάρισμα τακτικά, αυτό το ξέρουμε. Πόσες φορές, όμως, έχουμε καθαρίσει στην εντέλεια το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας; Ναι μεν περνάμε τις επιφάνειες του, την οθόνη και το ποντίκι με ένα ξεσκονόπανο αλλά το πληκτρολόγιο; Πόσες φορές το έχουμε αφήσει βρώμικο γιατί απλώς καθαρίσαμε από πάνω τα πλήκτρα του;

Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του πληκτρολογίου;

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι δεν είναι σημαντικό να καθαριστεί το πληκτρολόγιο. Δεν μπορεί να πάθει τίποτα από την στιγμή που όλα τα πλήκτρα είναι στην θέση τους και λειτουργούν μια χαρά. Κι όμως, όταν ένα πληκτρολόγιο δεν έχει καθαριστεί καιρό, αρχίζει και δεν λειτουργεί σωστά. Πολλές φορές θα σας έχει τύχει να κολλάνε τα πλήκτρα ή να μην πατιούνται εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι έχει μαζευτεί μεγάλη ποσότητα σκόνης και βρωμιάς, η οποία χρειάζεται καθαρισμό.

Ολοκληρωμένος καθαρισμός

Το καθαριστικό πληκτρολογίου δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε στον καθαρισμό πληκτρολογίου. Τι θα χρειαστεί να κάνετε πρώτα;

Βήμα 1

Αρχικά θα πρέπει να το αποσυναρμολογήσετε. Για να μην βάλετε, όμως, τα πλήκτρα του σε λάθος θέση καλό θα ήταν πρώτα να τραβήξετε μια φωτογραφία. Έτσι θα ξέρετε που πηγαίνει το κάθε τι και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Όταν βγάλετε όλα τα πλήκτρα θα απελευθερωθεί το κύριο σώμα του πληκτρολογίου.

Βήμα 2

Τα πλήκτρα είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του πληκτρολογίου γιατί είναι αυτά με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. Πάρτε μια λεκάνη με νερό και βάλτε τα μέσα ώστε να καθαριστούν. Στην συνέχεια, ψεκάστε τα με το Fast Drying Contact Cleaner ώστε να φύγει από πάνω τους οτιδήποτε είναι κολλημένο: από βρωμιά, σκόνη, μέχρι φαγητό ή τσίχλα! Στην συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν. Θα πρέπει να έχουν στεγνώσει πλήρως πριν τοποθετηθούν οπότε για καλό και για κακό σκουπίστε τα καλά αφού έχει απορροφηθεί το προϊόν και έπειτα τοποθετήστε τα.

Βήμα 3

Στο κύριο σώμα του πληκτρολογίου βρίσκεται η περιοχή που είναι πιο βρώμικη: η περιοχή κάτω από τα πλήκτρα. Εκεί μαζεύεται όλη η βρωμιά. Σε αυτή την περιοχή, λοιπόν, μπορείτε να ψεκάσετε άφοβα με το Fast Drying Contact Cleaner. Εισχωρεί γρήγορα μέσα στα δυσπρόσιτα σημεία του ηλεκτρικού εξοπλισμού και είναι ασφαλές γιατί στεγνώνει γρήγορα.

Βήμα 4

Αφού έχετε καθαρίσει καλά το κύριο σώμα του πληκτρολογίου και τα πλήκτρα του μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάλι στην θέση τους. Αυτή τη φορά θα είναι καθαρά και σίγουρα λειτουργικά, όπως και ολόκληρο το πληκτρολόγιο!

Το WD-40 έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!