Σίγουρα όλοι θα έχουμε κάπου κρυμμένα μέσα στο σπίτι παλιά μπρούτζινα σκεύη που μπορεί να μας έχουν δώσει οι μεγαλύτεροι άνθρωποι της οικογένειας μας σαν ενθύμιο. Ή μπορεί απλά να σας αρέσουν οι αντίκες και να συλλέγετε μπρούτζινα αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση όταν ο μπρούτζος είναι φθαρμένος μπορεί να κάνει οποιοδήποτε όμορφο αντικείμενο να φαίνεται παλιό και άσχημο! Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να διατηρούμε τα μπρούτζινα αντικείμενά μας καθαρά ώστε να παραμείνει η αρχική τους λάμψη. Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο καθαριστικό για τα μπρούτζινα σκεύη σας?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσετε ένα μπρούτζινο αντικείμενο. Το ποιο καθαριστικό θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το πόσο βρώμικο είναι. Παρακάτω υπάρχουν κάποια σπιτικά καθαριστικά για μπρούτζινα σκεύη αλλά και προϊόντα της αγοράς που θα κάνουν τα αντικείμενά σας καινούργια!

Κέτσαπ

Αν το μπρούτζινο αντικείμενό σας είναι πολύ βρώμικο και έχει λεκέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κέτσαπ ντομάτας. Είναι ένα προϊόν που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια και αποτελεί καλό καθαριστικό για τα μπρούτζινα σκεύη σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε μία λεπτή στρώση κέτσαπ σε ολόκληρη την επιφάνεια του σκεύους σας και να το αφήσετε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια το πλένετε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι και είναι έτοιμο!

Λευκό ξύδι, αλάτι και αλεύρι

Άλλα απλά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικά για μπρούτζινα σκεύη είναι το λευκό ξύδι, το αλάτι και το αλεύρι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από ίσες ποσότητες αλευριού, ξυδιού και αλατιού. Το ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αλείφετε στο μπρούτζινο σκεύος. Το αφήνετε για μία ώρα και στην συνέχεια το ξεπλένετε με ζεστό νερό και το αφήνετε να στεγνώσει. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα παρατηρήσετε ότι θα έχουν εξαφανιστεί όλα τα αμαυρώματα από το αντικείμενό σας.

WD40

Τα επαγγελματικά γυαλιστικά και καθαριστικά για μπρούτζινα σκεύη και άλλα μέταλλα είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά. Ένα από αυτά είναι το WD40 Multi-Use. Εκτός το ότι είναι εύκολο στη χρήση του, είναι επίσης και γρήγορο και αποτελεσματικό. Το WD40 έχει άλλες +1999 χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του μπρούτζινου αντικειμένου με WD40 και να το αφήσετε να δράσει για 15-30 λεπτά. Στην συνέχεια παίρνετε ένα καθαρό πανί και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις το σκεύος σας. Χάρης την σύνθεσή σου καθαρίζει και γυαλίζει το μπρούτζινο αντικείμενο σας αποκαθιστώντας την αρχική του λάμψη και το κάνει σαν καινούριο εύκολα και γρήγορα!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Tips: Για να προστατεύσετε τα μεταλλικά σας αντικείμενα από το μαύρισμα και για να συντηρήσετε τη γυαλάδα τους για χρόνια χρησιμοποιήστε βερνίκι μετάλλων.

Αν θέλετε να μάθετε πως να καθαρίσετε σκουριασμένο σίδερο πατήστε εδώ!