Τα ξεραμένα φαγητά που πολλές φορές έχουν λερώσει το ψυγείο δεν φεύγουν μόνο με νερό. Γενικά οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο όπως το ψυγείο, φούρνοι μικροκυμάτων και κουζίνες, χρειάζονται πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαριστούν και να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Το εσωτερικό του ψυγείου είναι ιδανικό για να αναπτυχθούν βακτήρια και μικρο-οργανισμοί, ειδικά όταν ξεχνάμε φαγητά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για αποτελεσματικό καθαρισμό ψυγείου.

 

Ξύδι και καθαρισμός ψυγείου

Σίγουρα όλοι στις κουζίνες μας έχουμε ένα μπουκαλάκι με ξύδι. Το ξύδι δεν χρησιμοποιείται μόνο για να το προσθέτουμε στο φαγητό, αλλά είναι και τέλειο για να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε. Οι γιαγιάδες μας το χρησιμοποιούσαν για τον καθαρισμό ολόκληρου του σπιτιού. Είναι ένας τέλειος τρόπος για την αφαίρεση ακαθαρσιών και μικροβίων από το ψυγείο. Φτιάξτε ένα μείγμα με ξύδι και νερό σε αναλογία 50 -50. Περάστε το εσωτερικό του ψυγείου σας με το μείγμα και στην συνέχεια σκουπίστε το με ένα πανάκι με ζεστό νερό. Αφήστε το να στεγνώσει και είστε έτοιμοι. Το ξύδι είναι το καλύτερο υλικό για όσους θέλουν να καθαρίζουν το σπίτι τους χωρίς χημικά σκευάσματα.

Ένας φυσικός τρόπος για να απορροφήσετε τις μυρωδιές

Η σόδα είναι ένα ακόμα υλικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα. Τέλειο για cakes και άλλα γλυκά, όπως όμως και για το καθαρισμό του ψυγείου σας. Βάλτε σε ένα μικρό πιάτο ποσότητα από σόδα και αφήστε την στο ψυγείο. Θα μειώσει τις έντονες μυρωδιές π.χ. κρεμμύδια και σκόρδα. Αντίστοιχα με την σόδα λειτουργεί και οι κόκκοι καφέ, οι οποίοι τραβάνε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.

Την σόδα μπορούμε επίσης να την χρησιμοποιήσουμε και για το καθαρισμό του ψυγείου μιας και μαζί με λεμόνι ή ξύδι διαλύει τις επίμονες βρομιές.

Προσθέστε αλάτι!

Εκτός από γεύση στα φαγητά μας το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντισηπτικό. Σε ένα λίτρο ζεστού νερού διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Περάστε με ένα πανάκι το μείγμα σε όλο το εσωτερικό του ψυγείου. Αφήστε το να δράσει και στην συνέχεια σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.

Για πιο επίμονους λεκέδες

Εάν το ψυγείο σας έχει πιο επίμονους λεκέδες τότε ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε την εργαλειοθήκη σας. Το WD40  θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε ξεραμένα υπολείμματα φαγητού. Αδειάστε στο ψυγείο σας και ψεκάστε με το σπρέι πάνω στους λεκέδες. Αφήστε το σπρέι να δράσει και στην συνέχεια καθαρίστε και σκουπίστε με ένα πανάκι. Προσοχή να έχετε αδειάσει πρώτα το ψυγείο μιας και το σπρέι δεν πρέπει να πάει πάνω σε φαγητά.

Φρεσκάδα και γυαλάδα με λεμόνι

Το λεμόνι έχει μία καταπληκτική ιδιότητα να λευκαίνει επιφάνειες. Πολλές φορές οι λευκές επιφάνειες του ψυγείου τείνουν να κιτρινίζουν με τον καιρό. Φτιάξτε ένα μείγμα από λεμόνι, νερό και σόδα. Σκουπίστε το εσωτερικό του ψυγείου και παρατηρήστε τις διαφορές στο χρώμα. Επίσης μία ευχάριστη μυρωδιά λεμονιού θα αρωματίσει το ψυγείο.

Συχνός καθαρισμό ψυγείου

Όσο πιο συχνά καθαρίζετε το ψυγείο τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να αφαιρείτε επίμονους λεκέδες. Ο καθαρισμός ψυγείου επιβάλλεται μία φορά κάθε εβδομάδα για αφαιρέστε ότι προϊόντα έχουν λήξει ή αρχίζουν να σαπίζουν για να μην έχετε δυσοσμία και λεκέδες.

 

Επίσης μην ξεχνάτε ότι με το WD40 μπορείτε να λιπαίνετε τους μεντεσέδες της πόρτας του ψυγείου ώστε να μην τρίζουν και να ψεκάζετε το εξωτερικό των inox ψυγείων για να μην φαίνονται οι δαχτυλιές και άλλοι λεκέδες. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.