Είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του φούρνου?Ο φούρνος στο σπίτι σας είναι μια οικιακή συσκευή η οποία πρέπει να καθαρίζεται συχνά προκειμένου να μπορεί να συντηρηθεί σωστά. Το μαγείρεμα στο φούρνο προκαλεί έντονη βρωμιά και στίγματα στο φούρνο (ζύμες, λίπος, οσμές). Ο καθαρισμός φούρνου επομένως είναι πολύ σημαντικός για να λειτουργεί σωστά, να υπάρχει υγιεινή κατά το μαγείρεμα και για να απομακρύνονται οι κακές οσμές.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να καθαριστεί ο φούρνος είτε με φυσικούς τρόπους είτε με χημικά προϊόντα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τους περισσότερους πιθανούς τρόπους για τον καθαρισμό φούρνου.

Εσύ ήξερες ότι:

  1. Καθαρισμός φούρνου χρησιμοποιώντας λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού, που είναι πολύ όξινος, διαλύει εύκολα τη βρωμιά. Πρέπει να κόψετε μισό λεμόνι και να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τις πλευρές του φούρνου και να επιμείνετε στα πιο καμένα μέρη. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τον καθαρισμό του φούρνου σας αρκετές φορές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι εμποτισμένο με νερό και ξύδι.

  1. Καθαρισμός φούρνου με αλάτι

Ακόμη και το αλάτι μπορεί να αποτελέσει σύμμαχός σας για το καθαρισμό του φούρνου. Διαλύστε 250 gr χοντρό αλάτι μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω στα σημεία με τη βρωμιά, αφήστε ένα τέταρτο να δράσει και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ένα πανί και ο καθαρισμός του φούρνου σας θα έχει ολοκληρωθεί.

Για να μην παιδεύεστε όταν καθαρίζετε το φούρνο σας, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε όλα τα υπολείμματα κάθε φορά μετά τη χρήση του.

TIP: Μη χρησιμοποιείτε σφουγγαράκια και λειαντικά σφουγγάρια στους τοίχους του φούρνου, παρά μόνο σφουγγάρι-σύρμα.

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το εσωτερικό του φούρνου σας.

  1. Αν η πόρτα του φούρνου σας τρίζει ή «κολλάει» ψεκάστε τη με WD-40

Το σύνθημα είναι ένα: «WD-40 -Αντίο τριξίματα!», ακόμα και για την πόρτα του φούρνου σας. Χάρη στις ιδιότητές του -λίπανση, αντιδιαβρωτικό, υδροαπωθητικό- θα επιτρέψει στην πόρτα του φούρνου σας να ανοίγει και να κλείνει ομαλά. Θα σταματήσουν να ακούγονται ενοχλητικοί θόρυβο κάθε φορά που θα πρέπει να την ανοιγοκλείσετε. Ένας ψεκασμός στους μεντεσέδες και στις αρθρώσεις της πόρτας και ξενοιάσατε!

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.