Καθαρισμός φούρνου από λίπη, υπολείμματα φαγητού, βρωμιά… Συνηθισμένο πρόβλημα. Μαγειρεύουμε κάθε μέρα γι’αυτό η κουζίνα είναι ένα από τα μέρη του σπιτιού που χρειάζονται καθάρισμα καθημερινά. Ο φούρνος γεμίζει καθημερινά ακαθαρισίες γι’ αυτό ο καθαρισμός του πρέπει να είναι τακτικός. Δεν είναι μόνο θέμα καλής λειτουργίας της συσκευής αλλά και θέμα υγείας. Τα υπολείμματα και η βρωμιά που αναπτύσσεται σε χώρους που χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε φαγητό μπορεί να αποτελέσουν και μεγάλες εστίες μικροβίων. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί και σχολαστικοί με τις επιφάνειες από τις οποίες περνάει το φαγητό που θα καταλήξουμε να τρώμε.

Καθαρισμός φούρνου: 3 απλοί τρόποι

Αλάτι

Το αλάτι που βάζετε στο φαγητό είναι και ένας μεγάλος σύμμαχος στον καθαρισμό φούρνου. Είναι γνωστό ότι το αλάτι χρησιμοποιείται πολλές φορές σε διάφορους τρόπους καθαρισμού για το σπίτι. Άλλη μια φορά λοιπόν που θα μας φανεί χρήσιμο είναι και στον φουρνό. Πάρτε, λοιπόν, μια μεγάλη ποσότητα αλατιού και διαλύστε την μέσα σε ζεστό νερό. Χύστε πολύ προσεκτικά το διάλυμα πάνω στην βρωμιά που έχει συσσωρεύσει ο φούρνος και αφήστε να την μέχρι να απορροφηθεί καλά. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να δράσει οπότε περιμένετε 5 με 10 λεπτά. Αφού απορροφηθεί πάρτε ένα σφουγγάρια και αρχίστε να σκουπίζετε απαλά ώστε να βγάλετε πλήρως την βρωμιά από την επιφάνεια.

Λεμόνι

Ένα ακόμη πράγμα που βρίσκεται στην κουζίνα σας και σας λύνει τα χέρια όταν πρόκειται για καθαρισμό είναι το λεμόνι. Η οξύτητα του είναι πολύ αποτελεσματική γιατί είναι πολύ δραστική. Πάρτε, λοιπόν, ένα λεμόνι κόψτε το στα δυο και αρχίστε να τρίβετε τις βρώμικες επιφάνειες του φούρνου. Υπολλείματα φαγητού, λίπη, βρωμιά όλα με το επίμονο τρίψιμο μπορούν να εξαφανιστούν.

Σόδα

Η σόδα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από το λεμόνι ή το αλάτι. Από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα δεν λείπει πότε από το σπίτι, είτε πρόκειται για μαγείρεμα είτε πρόκειται για καθαρισμό. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να την χρησιμοποίησουμε για να κάνουμε σωστό καθαρισμό φούρνου; Βάλτε την σόδα σε ένα σκεύος μαζί με νερό. Ανακατέψτε καλά ώστε να διαλυθεί τελείως. Ρίξτε το διάλυμα πάνω στις βρώμικες επιφάνειες και αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Αφού απορροφηθεί καλά, σκουπίστε απαλά με ένα σφουγγάρι.

Τι μπορεί να κάνει το WD40;

Η πόρτα του φούρνου είναι από τα πιο σημαντικά μέρη του φούρνου. Αν δεν λειτουργεί σωστά, αν δεν κλείνει καλά αμέσως ο φούρνος δεν μπορεί να κρατήσει την θερμότητα και έτσι το μαγείρεμα γίνεται δύσκολο και χρονοβόρο – καμιά φορά αδύνατο. Η πόρτα του φούρνου δεν κινδυνεύει μόνο από την σκόνη και την βρωμιά αλλά και από την σκουριά. Η μακροχρόνια χρήση του μπορεί να δημιουργήσει σκουριά στους μεντεσέδες και τις μεταλλικές του επιφάνειες. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η σκουριά, θα εισχωρήσει βαθιά στο μέταλλο και θα το αχρειστεύσει τελείως. Μαζί, όμως, με την πόρτα θα αχρειστευθεί κι ολόκληρος ο φούρνος. Το WD40 μπορεί να λύσει αυτά τα πρόβληματα με ένα απλό ψέκασμα.Το σύστημα SMART STRAW σας επιτρέπει να έχετε ακριβή ψεκασμό για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Η λίπανση και η προστασία που προσφέρει στο μέταλλο θα σας επιτρέψει να κρατήσετε τον φούρνο σας σε άριστη κατάσταση για πολύ πολύ καιρό!

Αγοράστε το WD40 εδώ!

Δείτε εδώ το νέο WD40 Flexible!