Το τιμόνι του αυτοκινήτου όσο περίεργο και αν ακούγεται αποτελεί από τα πιο βρώμικα σημεία μέσα στο αυτοκίνητο. Εκτός του ότι είναι πηγή μικροβίων ταυτόχρονα μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν λεκέδες σε αυτό από τα χέρια μας. Επιβάλλεται, λοιπόν, ο τακτικός καθαρισμός τιμονιού αυτοκινήτου να γίνεται καθημερινά με αντιμικροβιακά μαντιλάκια καθαρισμού και μία φορά το μήνα με πιο λεπτομερείς διαδικασίες.  Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιους τρόπους για να καθαρίσετε εύκολα το δερμάτινο τιμόνι από βρωμιές και λεκέδες.

Υγρό πιάτων

Το τιμόνι του αυτοκινήτου δεν θέλει πολλά, ούτε εξεζητημένα προϊόντα. Ο καθαρισμός τιμονιού αυτοκινήτου μπορεί να γίνει εύκολα χρησιμοποιώντας ένα απλό υγρό πιάτων διαλυμένο σε νερό. Οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα λεκανάκι, να το γεμίσετε με νερό και να ρίξετε μέσα λίγο υγρό πιάτων. Στη συνέχεια πάρτε ένα πανάκι με μικρο-ίνες και να βουτήξτε το μέσα στο λεκανάκι για να κάνει σαπουνάδα. Μόλις είναι έτοιμο το σαπουνόνερο ξεκινάει ο καθαρισμός. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή! Στραγγίζετε από τα πολλά νερά το πανάκι και στη συνέχεια περνάτε με αυτό ολόκληρη την επιφάνεια του τιμονιού. Συνήθως η περισσότερη βρωμιά συγκεντρώνεται στο λογότυπο, οπότε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο καθαρισμό αυτού του σημείου.

Μόλις τελειώσετε με το πλύσιμο του τιμονιού παίρνετε ένα καθαρό πανάκι και στεγνώνετε καλά τις επιφάνειες του τιμονιού. Στο τέλος προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να γυαλίσετε το δέρμα του τιμονιού. Αυτό μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το πολύ αγαπημένο μας ελαιόλαδο που δεν λείπει από καμία κουζίνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πολύ μικρή ποσότητα λάδι την οποία θα βάλετε σε ένα πανάκι και θα περάσετε με αυτό το τιμόνι. Με αυτό τον τρόπο ούτε θα επιβαρύνετε το δέρμα με βαριά γυαλιστικά προϊόντα και ταυτόχρονα θα αποκτήσει μία λάμψη το τιμόνι σας που θα είναι σαν καινούργιο!

WD40 Multi Use

Ο καθαρισμός του τιμονιού αυτοκινήτου μπορεί να γίνει εύκολα με το WD40 το οποίο θα το προστατέψει και από τα γδαρσίματα. Το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι από τα σημεία που εύκολα μπορούν να γρατζουνηθούν. Για να το προστατέψουμε λοιπόν από γρατζουνιές και ταυτόχρονα να το καθαρίσουμε από την σκόνη, η λύση είναι WD40! To συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί το καλύτερο αντισκωριακό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Εκτός λοιπόν από το να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα σκουριασμένα εργαλεία σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τον καθαρισμό του τιμονιού του αυτοκινήτου. Το WD40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα με το σπρέι το τιμόνι και μετέπειτα να το σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα καθαρίσει το τιμόνι από βρωμιές, αλλά και θα το προστατέψει από γρατσουνίσματα λόγω του προστατευτικού στρώματος που δημιουργείται.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε tips για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας πατήστε εδώ!