Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούμε καθημερινά για διάφορες δουλειές μας. Η καθημερινή χρήση λοιπόν όπως είναι λογικό και λογικό δεν αφήνει το αυτοκίνητό μας να διατηρηθεί καθαρό. Λίγο τα σκουπιδάκια που φέρνουμε απέξω, λίγο η σκόνη που δεν μπορείς να εμποδίσεις, δημιουργούν την ανάγκη για καθαρισμό του αυτοκινήτου μας. Ένα από τα σημεία μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο σκονίζεται πολύ και θέλει μόνιμα καθάρισμα είναι το ταμπλό του αυτοκινήτου. Εκτός ότι μαγνητίζει την σκόνη, ταλαιπωρείται καθημερινά και από τον ήλιο, οπότε η περιποίηση και ο καθαρισμός του ταμπλό αυτοκινήτου είναι απαραίτητος.

Το ταμπλό του αυτοκινήτου αποτελεί την εικόνα του αυτοκινήτου εσωτερικά. Για αυτό ο καθαρισμός του ταμπλό αυτοκινήτου είναι σημαντικός. Η καθαριότητα του δείχνει πόσο το περιποιούμαστε και το φροντίζουμε. Ακόμα και με ένα απλό ξεσκόνισμα μπορεί να αλλάξει αμέσως η όψη του ταμπλό. Βέβαια καλό θα ήταν να μην περιοριστείτε μόνο στο ξεσκόνισμα. Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις ώστε ο καθαρισμός του ταμπλό αυτοκινήτου να γίνει παιχνιδάκι!

Προϊόντα εμπορίου

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα που είναι ειδικά για τον καθαρισμό του ταμπλό αυτοκινήτου τα οποία ταυτόχρονα λειτουργούν σαν γυαλιστικά. Ενώ όμως αποτελούν μία εύκολη λύση πολλά από αυτά είναι αρκετά δυνατά με αποτέλεσμα αν χρησιμοποιούνται συχνά μπορεί να δημιουργήσουν επιφανειακή φθορά σε κάποια υλικά. Αν καθαρίζετε συχνά το ταμπλό του αυτοκινήτου με ένα υγρό πανάκι με νερό και το προστατεύετε από τις ακτίνες του ήλιου με ένα προστατευτικό κάλυμμα, τότε δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε βαριά καθαριστικά εμπορίου.

Ελαιόλαδο

Ο καθαρισμός του ταμπλό αυτοκινήτου μπορεί να γίνει και με σπιτικά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Αν θέλετε να καθαρίσετε εύκολα το ταμπλό του αυτοκινήτου σας και να του δώσετε ταυτόχρονα λάμψη μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό με ελαιόλαδο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ελαιόλαδο και ένα φίλτρο γαλλικού καφέ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλείψετε μία μικρή ποσότητα λαδιού στο φίλτρο του καφέ. Στην συνέχεια σκουπίζετε με αυτό ολόκληρη την επιφάνεια του ταμπλό εστιάζοντας στους λεκέδες. Το φίλτρο του καφέ διαθέτει απορροφητικές ίνες χαρτιού και απορροφά αποτελεσματικά την σκόνη, ενώ το λάδι θα απομακρύνει λεκέδες και θα γυαλίσει το ταμπλό αυτοκινήτου. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό και λίγο ξύδι. ή και ακόμα να χρησιμοποιήσετε σκέτο το φίλτρο καφέ ως ξεσκονόπανο.

WD40 Multi Use

Ο καθαρισμός ταμπλό αυτοκινήτου μπορεί να γίνει εύκολα με το WD40 το οποίο θα το προστατέψει και από τα γδαρσίματα. Το ταμπλό του αυτοκινήτου είναι από τα σημεία που εύκολα μπορούν να γρατζουνηθούν. Για να προστατέψουμε λοιπόν το ταμπλό από γρατζουνιές και ταυτόχρονα να το καθαρίσουμε από την σκόνη, η λύση είναι WD40! To συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί το καλύτερο αντισκωριακό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Εκτός λοιπόν από το να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα σκουριασμένα εργαλεία σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τον καθαρισμό του ταμπλό αυτοκινήτου. Το WD40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα με το σπρέι το ταμπλό και μετέπειτα να το σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα καθαρίσει το ταμπλό, αλλά και θα το προστατέψει από γρατσουνίσματα λόγω του προστατευτικού στρώματος που δημιουργείται.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε tips για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας πατήστε εδώ!