Ο καθαρισμός σκουριάς μπορεί πολυ συχνά να μας ταλαιπωρήσει παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό και πιθανόν επικίνδυνο από τα κίτρινα σημάδια της σκουριάς στα μεταλλικά αντικείμενά σας.

Πιθανόν και για εσάς τους ίδιους να είναι αρκετά επώδυνο να βλέπετε μεταλλικά αντικείμενα  καθαρισμός σκουριάς καταστρέφονται. Ωστόσο μην πανικοβάλλεστε!

Υπάρχει λύση για τον καθαρισμό σκουριάς και μάλιστα όχι μόνο μία.

Στη συνέχεια αυτού του άρθρου μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και tips για τον καθαρισμός σκουριάς εύκολα και με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας!

Καθαρισμός σκουριάς:Λευκό ξύδι

Η πρώτη μαγική λύση για το πρόβλημά σας είναι το λευκό ξύδι! Ένα από τα πρώτα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από σκουριά είναι το λευκό ξύδι.

Το ξύδι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συστατικό καθαρισμός σκουριάς για να δίνει γεύση στο φαγητό σας. Έτσι εάν πρέπει να απαλλαγείτε από σκουριά και το μόνο που έχετε είναι ξίδι, τότε μην ανησυχείτε.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να υπερκαλύψετε το αντικείμενο (και πιο συγκεκριμένα τη σκουριασμένη περιοχή) με λευκό ξύδι μέχρι να μουλιάσει εντελώς.

Βεβαιωθείτε ότι το λευκό ξύδι είναι αδιάλυτο έτσι ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Αν η σκουριασμένη περιοχή είναι μεγάλη, χρησιμοποιήστε περισσότερο ξύδι. Μετά από περίπου 30 λεπτά, η σκουριά θα πρέπει να έχει υποχωρήσει  ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα.

Ο απαιτούμενος χρόνος καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το πόσο σκουριασμένο είναι το αντικείμενο που θέλετε να συντηρήσετε. Το ξύδι θα πρέπει να μαλακώσει τη σκουριά αρκετά για να μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα με ένα πινέλο.

Για παράδειγμα, αφαιρέστε τη σκουριά με μια οδοντόβουρτσα στα δύσκολα σημεία και αφήστε το αντικείμενο να στεγνώσει.

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν ίχνη σκουριάς στο αντικείμενο σας, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί τελείως η σκουριά.

Καθαρισμός σκουριάς: Χυμός λεμονιού και Borax

Όπως είναι σε όλους γνωστό ο χυμός λεμονιού περιέχει βιταμίνη C και φυσικά πρόκειται για ένα από τα ιδανικότερα υλικά για τον καθαρισμό σκουριάς.

Και αυτό το μίγμα προκειμένου να εξαφανιστεί η σκουριά χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να δράσει.

Αν η σκουριά έχει επεκταθεί αρκετά στο μεταλλικό αντικείμενό σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώσπου να δράσει ο καθαρισμός σκουριάς .

Σημαντικό είναι να κρατήσετε πως θα χρειαστεί να ψεκάσετε νερό πάνω στην πάστα, σε περίπτωση που ξεκινήσει να στεγνώσει, τόσο όσο να υγρανθεί η πάστα.

Μόλις η πάστα έχει δράσει πάνω στο μεταλλικό αντικείμενο χρησιμοποιήστε και πάλι μια οδοντόβουρτσα. Τρίψτε τη σκουριά στη μεταλλική επιφάνεια.

Για τον καθαρισμό της σκουριάς ξεπλύνετε προσεκτικά το αντικείμενο για να αφαιρέσετε τη σκουριά και την πάστα.

Τέλος, αφήστε το να στεγνώσει. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το αντικείμενο να μην είναι πλέον σκουριασμένο.

Καθαρισμός σκουριάς: Πατάτα και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι για τον καθαρισμό σκουριάς  ένα από τα πιο εύχρηστα και εύκολα διαχειρίσιμα υλικά.Οταν πρόκειται για σπιτικές συνταγές που αφορούν διάφορα είδη συντήρησης στο σπίτι σας.

Από την απομάκρυνση λεκέδων έως και τον καθαρισμός σκουριάς, η μαγειρική σόδα μπορεί να γίνει το δεξί σας χέρι και να σας δώσει λύσεις.

Για τον καθαρισμό σκουριάς η παραδοσιακή συνταγή της χρήσης μαγειρικής σόδας με μια φέτα πατάτας κάνει θαύματα, ειδικά όταν ο αντίπαλός σας είναι η σκουριά .

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο αλλά πρόκειται για μαγικό συνδυασμό.

Στη συνέχεια τρίψτε την κομμένη πλευρά της πατάτας με τη μαγειρική σόδα στο σημείο εκείνο που έχει σκουριάσει.

Δεδομένου ότι οι πατάτες έχουν όξινες ιδιότητες, θα βοηθήσουν στην εμφάνιση  της σκουριάς.

Ένα καλό παράδειγμα για τη χρήση της πατάτας με τη μαγειρική σόδα είναι τα σκουριασμένα μαχαιροπίρουνα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βουτήξετε ένα σκουριασμένο μαχαίρι κουζίνας σε μια πατάτα. Αφήστε το έτσι για όλη την ημέρα.

Στο τέλος της ημέρας, βγάλτε το μαχαίρι από την πατάτα και δεν είναι καθόλου απίθανο να εκπλαγείτε!

 

WD-40

Η χρήση όλων των προαναφερθέντων συστατικών και προϊόντων ακούγεται εξαιρετική.Το WD40 μπορεί να κάνει τον καθαρισμό σκουριάς εύκολα και αβίαστα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε το σκουριασμένο αντικείμενο με WD40, και να το αφήσετε να δράσει για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια απομακρύνετε τη σκουριά εύκολα με ένα πινέλο ή μια οδοντόβουρτσα.

Εκτός από αυτό, σε αντίθεση με όλες τις προαναφερθείσες λύσεις για την αφαίρεση σκουριάς.Το WD40 σας βοηθάει και στην προστασία του αντικειμένου για μελλοντική πιθανή σκουριά.

Αυτό σημαίνει ότι το WD-40 όχι μόνο θα φροντίσει για την καθαρισμός σκουριάς από το αντικείμενό σας αλλά θα το φροντίσει έτσι ώστε να αποφευχθεί και μια πιθανή μελλοντική επανεμφάνιση της σκουριάς. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.