Είναι καλοκαίρι και θέλετε να απολαύσετε τον κήπο σας – που να σας περάσει από το μυαλό ο καθαρισμός σκουριάς! Όλο τον χρόνο περιμένατε την στιγμή που θα ανοίξει ο καιρός για να μπορείτε να τον χαρείτε. Τα έπιπλα του κήπου, όπως και τα εργαλεία του, χρειάζονται φροντίδα και προστασία. Ξέρουμε, ξέρουμε… είστε ήδη αγχωμένοι με το να διατηρήσετε τον κήπο σας όμορφο. Γιατί να πρέπει να κουραστείτε και με τον καθαρισμό των επίπλων του κήπου; Μην ξεχνάτε, όμως, ότι είναι απαραίτητος. Όσο κι αν δεν μας αρέσει να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα στις διακοπές μας, είναι αναγκαία. Ο καθαρισμός των επίπλων του κήπου από την σκουριά μας γλιτώνει από ένα μεγαλύτερο κακό: να αγοράσουμε καινούργια έπιπλα κήπου!

Εύκολος καθαρισμός σκουριάς

 

Ξίδι

Οι νοικοκυρές το ξίδι το έχουν πολύ ψηλά στην καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού τους και προφανώς κάτι ξέρουν παραπάνω! Πράγματι ο καθαρισμός σκουριάς μπορεί να γίνει πιο εύκολος με το ξίδι. Ψεκάστε πρώτα με WD40 την επιφάνεια που θέλετε και ύστερα σκουπίστε την για να φύγουν τυχόν ακαθαρισίες. Αρχίστε μετά να τρίβετε την επιφάνεια του επίπλου με λευκό ξίδι και θα σιγά σιγά θα δείτε να μαλακώνει η σκουριά και να φεύγει.

 

Αλάτι και λεμόνι

Ακόμα 2 υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας! Το λεμόνι μετατρέπει το αλάτι σε πολύ δραστικό όπλο και ο καθαρισμός σκουριάς γίνεται εύκολα και γρήγορα. Ρίξτε αλάτι στην επιφάνεια του επίπλου που θέλετε να φύγει η σκουριά και έπειτα ρίξτε χυμό λεμόνι. Έχει σημασία να ρίξετε πολύ αλάτι και πολύ λεμόνι μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα αυτού του μίγματος. Αφήστε το να δράσει για 2-3 ώρες και ύστερα σκουπίστε το. Είναι πολύ σημαντικό να το έχετε καθαρίσει τέλεια γιατί διαφορετικά η οξείδωση του μετάλλου θα είναι το επόμενο βήμα. Ψεκάστε πολύ καλά, λοιπόν, με WD40 και δεν θα έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Η λίπανση και η προστασία που προσφέρει εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα!

 

Σόδα και νερό

Ο καθαρισμός σκουριάς έχει ακόμη μία εναλλακτική! Ο συνδυασμός σόδας και νερού είναι εξίσου αποτελεσματικός με τον συνδυασμό λεμονιού και αλατιού. Πρώτα ρίχνετε την σόδα στην σκουριασμένη επιφάνεια και ύστερα ρίχνετε το νερό για να δημιουργηθεί και εδώ ένα παχύ στρώμα που θα μαλακώσει την σκουριά. Μην ξεχάσετε, όμως, αφού σκουπίσετε καλά την καθαρή πλέον επιφάνεια, να την λιπάνετε με WD40 για να μην πάει χαμένος ο κόπος σας!

Όπως βλέπετε, το WD40 πρωταγωνιστεί σε όποιο τρόπο επιλέξετε να καθαρίσετε την σκουριά!

Αγοράστε το  εδώ!

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!