Πόσες φορές έχετε παρατηρήσει μετά το σιδέρωμα να βλέπετε λευκούς λεκέδες στα ρούχα σας; Ήρθε η ώρα να γίνει ο καθαρισμός πρέσας σιδερώματος από άλατα…

Όταν η απόδοση του σίδερου έχει μειωθεί και ο ατμός δεν έχει την ίδια πίεση με παλιότερα, ο λόγος είναι τα συσσωρευμένα άλατα. Στις πρέσες σιδερώματος δεν είναι τόσο εύκολο να διακρίνει κανείς το πρόβλημα. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι τόσο εμφανές όσο στα κλασικά σίδερα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίσουμε για τον καθαρισμό τους.

Ο τρόπος καθαρισμού της πρέσας από τα άλατα είναι πολύ απλός και σύντομος, με άριστα αποτελέσματα που θα σας δικαιώσουν.

 

Διαδικασία για να γίνει ο καθαρισμός πρέσας σιδερώματος από άλατα.

Αυτό που χρειάζεται είναι να γεμίσετε τη θήκη νερού της πρέσας σιδερώματος με λευκό ξύδι και απιονισμένο νερό σε ίσα μέρη. Το γέμισμα πρέπει να φτάσει λίγο πάνω από τη μέση.

Στη συνέχεια τη ρυθμίζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και περιμένετε για 3-5 λεπτά για να ζεσταθεί η πρέσα καλά.

Μόλις έχετε δει πως η πρέσα έχει ζεσταθεί και είναι έτοιμη, επιλέγετε τη λειτουργία ατμού και τοποθετείτε ένα παλιό πανί για να σιδερώσετε. Όλα τα άλατα χάρη στο λευκό ξύδι θα απομακρυνθούν από το εσωτερικό της πρέσας και θα μαζευτούν πάνω στο πανί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφήστε την πρέσα να κρυώσει καλά. Μόλις βεβαιωθείτε πως η πλάκα είναι κρύα, για να είναι ολοκληρωμένος ο καθαρισμός πρέσας σιδερώματος από άλατα θα χρειαστείτε το WD-40 Multi-Use Product. Στις εγκοπές και στις γωνίες από το ατμοσίδερο μπορεί να έχουν μείνει υπολείμματα αλάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε μικρή ποσότητα από το WD-40 Multi-Use Product και να καθαρίσετε με μία μπατονέτα.

Τέλος, για να φύγει η μυρωδιά από το ξύδι, γεμίστε τη θήκη νερού με απιονισμόνο νερό, βάλτε την πρέσα σε λειτουργία και αφήστε το νερό να εξατμιστεί.

*Extra Tip

Να χρησιμοποιείτε απιονισμένο νερό, το οποίο είναι αφαλατωμένο. Επίσης το νερό που συλλέγουμε από τον αφυγραντήρα ή το κλιματιστικό είναι εξίσου κατάλληλο για το ηλεκτρικό σίδερο. Με αυτόν τον τρόπο η εμφάνιση αλάτων θα καθυστερήσει πολύ!

Το WD-40 Multi-Use Product προσφέρει πάνω από 2000 λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, για να το αγοράσεις πάτησε εδώ!

Εάν θέλεις να μάθεις πως μπορείς να καθαρίσεις το σίδερο με 3 εύκολους τρόπους πάτησε εδώ!