Καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων: άλλη μια αναπόφευκτη αγγαρεία! Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται τόσο τακτικά είναι και εκείνος που χρειάζεται την μεγαλύτερη προσοχή. Το πλυντήριο ρούχων σε σχέση με το πλυντήριο πιάτων δεν είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Σίγουρα και οι δυο συσκευές είναι απαραίτητες και τις συναντάμε σε κάθε νοικοκυριό. Πρέπει, λοιπόν, η φροντίδα και η συντήρηση τους να είναι τακτική.

Το πλυντήριο πιάτων μαζεύει πολύ βρωμιά. Φανταστείτε πόσα υπολλείματα φαγητών με την πάροδο του χρόνου μαζεύονται στο εσωτερικό του. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι καμιά φορά δεν καθαρίζουμε τα πιάτα όπως πρέπει. Κανονικά για να λειτουργήσει σωστά το πλυντήριο πιάτων πρέπει να έχουμε καθαρίσει πολύ καλά το φαγητό από τα πιάτα και έπειτα να τα βάλουμε μέσα για πλύσιμο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, όμως, είναι τέτοιοι που καμιά φορά  αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει. Βάζουμε τα πιάτα χωρίς να τα έχουμε καθαρίσει, όπως πρέπει, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κακή χρήση της συσκευής. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, ο καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων είναι απαραίτητος. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία  στον τρόπο και στην συχνότητα που θα κάνουμε καθαρισμό για να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία του πλυντηρίου.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κάθε πότε, λοιπόν, πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων; Σε γενικές γραμμές θα σας συνιστούσαμε κάθε 4 με 6 μήνες να τσεκάρετε σε τι κατάσταση είναι το πλυντήριο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προλάβετε την φθορά που μπορεί να καταστρέψει οριστικά την συσκευή ή να λύσετε τυχόν βλάβες με πολύ λιγότερο κόπο και σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Σχετικά με το καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων που καθαρίζει το εσωτερικό της συσκευής καλό θα είναι να το χρησιμοποιείται 1 με 3 φορές τον χρόνο. Αν υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές και φαγητά που δεν έχουν φύγει, θα τα εξαφανίσει. Αντίστοιχα μπορείτε να χρησιμοποιείται συντηρητικό πλυντηρίου πιάτων 4 με 5 φορές τον χρόνο για τα άλατα και τα λίπη που συγκεντρώνονται στον κάδο του πλυντηρίου. Επίσης  και το καθαριστικό αλάτων έχει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων σε 3 βήματα

Σίγουρα ο καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά. Τα εξαρτήματα είναι πολλά, ο καθαρισμός χρονοβόρος και χρειάζεται κόπος για να γίνει σωστά η δουλειά. Παρόλαυτα δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καθαρίσει σωστά το πλυντήριο πιάτων του. Γενικές χρήσιμες πληροφορίες και λίγη προσοχή είναι αρκετά για να μπορέσετε να συντηρήσετε σωστά την συσκευή σας. Ποια είναι, λοιπόν, τα 3 απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας;

 

Βήμα 1

Το φίλτρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο πλυντήριο γιατί εκεί μαζεύεται όλη η βρωμιά και τα υπολείμματα φαγητού. Άρα ο καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων ξεκινάει από κει. Ξεβιδώστε το φίλτρο και ανοίξτε τη βρύση. Βάλτε το ζεστό νερό να τρέχει και βάλτε το φίλτρο από κάτω ώστε να ξεπλυθεί καλά. Για να ξεπλυθεί ακόμα καλύτερα πάρτε μια οδοντόβουρτσα και λίγο απορρυπαντικό πιάτων και ξεκινήστε να το καθαρίζετε απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Ύστερα ξεπλύνετε το με κρύο και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Βήμα 2

Το λάστιχο του πλυντηρίου είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στον καθαρισμό πλυντηρίου πιάτων.  Για να το καθαρίσετε από όλα τα υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω του, χρησιμοποιείστε WD40.  Θα απαλλαχτείτε εύκολα και γρήγορα από ξεραμένα φαγητά και κολλημένα λίπη και το λάστιχο θα ξαναγίνει καινούργιο!

Βήμα 3

Σίγουρα μετά από πολύ καιρό το πλυντήριο πιάτων ξεκινάει να μυρίζει λίγο άσχημα λόγω των φαγητών που συσσωρεύονται στο εσωτερικό του. Επειδή η κακοσμία είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα θα πρέπει να μην την αφήνετε αλλά να την αντιμετωπίζετε άμεσα. Πάρτε μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας βάλτε την στην βάση του πλυντηρίου. Αφήστε την εκεί 5

Εάν το πλυντήριο πιάτων σας βγάζει μία δυσάρεστη μυρωδιά, τότε υπάρχει ένας αρκετά εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε μία και καλή από αυτή.

Πασπαλίστε τη βάση του πλυντηρίου με μαγειρική σόδα και αφήστε την εκεί για ένα βράδυ. Στη συνέχεια πραγματοποιήστε έναν κανονικό κύκλο πλυσίματος με το πλυντήριο άδειο.

Αγοράστε το WD40 εδώ!

Δείτε εδώ το νέο WD40 Flexible!