Το ακριλικό ή αλλιώς πλεξιγκλάς είναι ουσιαστικά πλαστικό και χρησιμοποιείτε σαν εναλλακτική λύση αντί για γυαλί. Σε σπίτια το βρίσκεις σε διάφορα έπιπλα όπως τραπέζια, κορνίζες, ενυδρεία, καρέκλες ακόμη και σε διακοσμητικά αντικείμενα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για τον καθαρισμό πλεξιγκλάς και ακριλικών επιφανειών. Παρόλα αυτά είναι υλικά που χρειάζονται μία παραπάνω προσοχή στον καθαρισμό τους. Η χρήση κάποιου λάθος προϊόντος  μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο πλαστικό. Όταν αυτός ο τύπος πλαστικού εμφανίσει βρωμιά ή μία ελαφριά θαμπάδα, υπάρχουν λύσεις ώστε να το καθαρίσετε εύκολα με διαδικασίες απλές. Αν όμως υπάρχουν έντονες γρατσουνιές ή δύσκολοι λεκέδες, ο καθαρισμός του πλεξιγκλάς γίνεται πιο περίπλοκος.

Σαπούνι Πιάτων

Αρχικά πριν τον καθαρισμό πλεξιγκλάς πρέπει να αφαιρέσετε κομμάτια βρωμιάς που μπορεί να υπάρχουν πάνω στην επιφάνεια του πλεξιγκλάς. Στην συνέχεια παίρνετε ένα πανί με μικρό-ίνες το οποίο το βρέχετε με νερό και σαπούνι και καθαρίζετε όλη την επιφάνεια. Κατά την διάρκεια του καθαρισμού δεν είναι καλό να τρίβετε την επιφάνεια με το πανί αλλά να κάνετε πιο απαλές κινήσεις. Αν ασκήσετε πολύ πίεση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερες γρατσουνιές. Μόλις καθαρίσετε με το βρεγμένο πανί όλη την ακριλική επιφάνεια πάρτε ένα αντίστοιχο στεγνό πανάκι και περάστε όλη την επιφάνεια μέχρι να φύγει κάθε ίχνος υγρού από το πλεξιγκλάς. Στα σημεία που δεν έχει φύγει η βρωμιά επαναλαμβάνετε την διαδικασία.

WD-40 Multi-Use

Ένας άλλος τρόπος που θα σας βοηθήσει στον καθαρισμό πλεξιγκλάς και ακριλικών επιφανειών είναι το WD-40 Multi-Use. Η μοναδική σύστασή του μπορεί να καθαρίσει εύκολα και γρήγορα το πλεξιγκλάς ακόμα και αν είναι θαμπό. Μπορείτε να κάνετε την ακριλική σας επιφάνεια να φαίνεται σαν καινούρια με μία εύκολη διαδικασία. Αρχικά παίρνετε πάλι ένα πανί με μικρό-ίνες ώστε να μην γρατζουνίσουμε την επιφάνεια. Στην συνέχεια ψεκάζετε με WD-40 Multi-Use πάνω στο πλεξιγκλάς ώστε να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια του και αρχίζετε να τρίβετε απαλά όλη την επιφάνεια. Μετά επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να φύγουν όλοι οι λεκέδες και να καθαρίσουν όλα τα σημεία της ακριλικής επιφάνειας. Έτσι ο καθαρισμός του πλεξιγκλάς γίνεται παιχνίδι!

Το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ.

Το Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

TIPS: Γενικότερα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι υλικά θα χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό πλεξιγκλάς και ακριλικών επιφανειών. Υπάρχουν μερικά είδη καθαρισμού τα οποία είναι απαγορευτικά για τον καθαρισμό πλεξιγκλάς. Πχ. η χρήση χαρτοπετσέτας για τον καθαρισμό πλεξιγκλάς, μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές. Εν αντιθέσει το πανί με μικρό-ίνες αφαιρεί τις γρατσουνιές και λειαίνει την επιφάνεια του πλεξιγκλάς. Επιπλέον θα ήταν καλό να αποφύγετε προϊόντα τα οποία περιέχουν αμμωνία ή καθαριστικά για γυαλί για τον καθαρισμό του πλεξιγκλάς. Αυτά τα καθαριστικά περιέχουν χημικές ουσίες τις οποίες αν τις χρησιμοποιήσετε σε ακριλικές επιφάνειες θα σας τις καταστρέψουν.

Αν θέλετε να μάθετε πως να αφαιρέσετε σημάδια από το παρκέ πατήστε εδώ!