Έχετε σκεφτεί ποτέ να καθαρίσετε μόνοι σας το μπουζί του αυτοκινήτου σας? Πολλοί μπορεί να το σκεφτήκατε και λίγοι να το κάνατε! Στο άκουσμα “καθαρισμός μπουζί” έρχονται διάφορες εικόνες στο μυαλό μας και μας φαίνεται πολύ δύσκολο! Μία απλή λύση είναι να πάτε το αυτοκίνητό σας σε συνεργείο αλλά δεν συμφέρει οικονομικά. Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ίσως να χρειαστεί να το κάνετε και μόνοι σας και διαβάζοντας παρακάτω θα δείτε ότι είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζετε. Έχοντας για σύμμαχο το WD40 όλα γίνονται πιο εύκολα. Εάν λοιπόν έχετε χρόνο και σας αρέσει να ασχολείστε με το αυτοκίνητό σας, ο καθαρισμός του μπουζί είναι μία ενδιαφέρουσα ασχολία.

Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται γύρω από το μπουζί βρωμιά και σκόνη, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του αυτοκινήτου σας. Για αυτό το λόγο ο καθαρισμός του μπουζί είναι πολύ σημαντικός. Σε αυτήν την περίπτωση η χρήση του WD40 είναι απαραίτητη καθώς αφαιρεί τα υπολείμματα άνθρακα και απομακρύνει την υγρασία από το μπουζί και τα καλώδια τους. Το WD σημαίνει Water Displacement, οπότε αν τα μπουζί σας είναι βρεγμένα ή θέλετε να απομακρύνετε την υγρασία από τους διανομής ανάφλεξης, το WD40 είναι το προϊόν που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας. Το WD40 έχει άλλες 1999+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Καθαρισμός των μπουζί

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό των μπουζί αρχικά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας είναι σβηστός και σε κρύα θερμοκρασία. Καλό θα είναι να καθαρίσετε ένα ένα τα μπουζί για να μην μπερδευτούν τα καλώδια και οι θέσεις τους.  Στην συνέχεια ψεκάζετε με wd40 τα καλώδια των μπουζί και τα καπάκια του. Παίρνετε ένα καθαρό πανάκι και καθαρίζετε την περιοχή που ψεκάσατε. Μόλις καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος, αφαιρείτε προσεκτικά το καλώδιο του μπουζί. Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρευματοδότη για να ξεβιδώσετε το μπουζί. Τοποθετήστε την υποδοχή στο πάνω μέρος του μπουζί και στρίψτε προς τα αριστερά. Μόλις χαλαρώσει ξεβιδώστε το με το χέρι. Μόλις το αφαιρέσετε ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το ηλεκτρόδιο του μπουζί.

Στο κάτω μέρος του μπουζί, στη πλευρά δηλαδή που μπαίνει στον κινητήρα, υπάρχει ένα μικρό μεταλλικό κομμάτι που εξέχει. Αυτό είναι το ηλεκτρόδιο. Για τον καθαρισμό του ηλεκτροδίου, η διαδικασία που ακολουθείτε είναι απλή.

  • Ψεκάζετε με WD40 το ηλεκτρόδιο
  • Το αφήνετε να δράσει για 4-5 λεπτά
  • Στην συνέχεια παίρνετε ένα κομμάτι γυαλόχαρτο και τρίβετε το ηλεκτρόδιο του μπουζί μέχρι να απομακρυνθεί και το τελευταίο ίχνος άνθρακα
  • Τέλος μόλις δείτε ότι είναι καθαρό και λάμπει, το τοποθετείτε προσεκτικά πίσω στην θέση του.

Καλό είναι να φοράτε μάσκα προστασίας για τα μάτια κατά την διάρκεια του καθαρισμού των μπουζί.

Αν θέλετε να αγοράσετε το WD40 πατήστε εδώ!

Ο καθαρισμός των μπουζί του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικός και σας εξοικονομεί χρήματα. Ταυτόχρονα μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιου προβλήματος στο αυτοκίνητό σας όπως πχ. Προβλήματα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου σας.

Αν θέλετε να μάθετε πως να πλύνετε τον κινητήρα αυτοκινήτου πατήστε εδώ!