Ο καθαρισμός μηχανής αυτοκινήτου είναι στο χέρι σας

Ο κινητήρας της μηχανής έχει γεμίσει γράσο και βρωμιά; Ναι. Τι θα χρειαστεί να κάνετε γι’ αυτό; Καθαρισμός μηχανής αυτοκινήτου λέγεται! Ο κινητήρας είναι η «καρδιά» κάθε αυτοκινήτου, γι αυτό χρειάζεται προστασία και τακτικό έλεγχο.Όσο περισσότερη προσοχή δίνουμε στην συντήρηση του, τόσο μεγαλώνουμε την διάρκεια ζωής του.

Ακόμα μια ερώτηση: Ο καθαρισμός μηχανής αυτοκινήτου για να είναι ολοκληρωμένος πρέπει να γίνει από επαγγελματία; Όχι είναι η απάντηση. Ούτε χρειάζεται να λερώσετε τα χέρια σας και να σπαταλήσετε ώρες πάνω από μια βρώμικη μηχανή. Όλα αυτά είναι υπόθεση για ένα σωστό και αποτελεσματικό καθαριστικό κινητήρα που προσφέρει ολοκληρωμένο καθαρισμό και λίπανση, το WD-40! Ο καθαρισμός μηχανής αυτοκινήτου είναι μία από τις 2000 χρήσεις τους!

Καθαρισμός μηχανής αυτοκινήτου με 4 απλούς τρόπους

 

Προετοιμάστε τον κινητήρα

Πριν μπορέσετε να δώσετε στον κινητήρα σας ολοκληρωμένο και βαθύ καθαρισμό,είναι σημαντικό να τον προετοιμάσετε. Πώς γίνεται αυτό; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε ό,τι μπορεί να έχει μείνει εκεί. Κλαδιά, φύλλα, κομμάτια από χαρτί θα πρέπει να αφαιρεθούν, γιατί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όσο θα συνεχίζει ο καθαρισμός μηχανής αυτοκίνητου

Προστατέψτε την περιοχή καθαρισμού

Ο καθαρισμός μηχανής αυτοκινήτου προφανώς θα περιλαμβάνει νερό, σωστά; Λοιπόν, τα κακά νέα είναι ότι το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Γι’ αυτό αφαιρέστε την μπαταρία από τον κινητήρα και καθαρίστε την μόνη της. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αποσυνδέσετε και τους δύο πόλου της μπαταρίας. Στη συνέχεια, καλύψτε όλες τις εκτεθειμένες καλωδιώσεις με ένα πλαστικό γύρω από εξαρτήματα, όπως τις υποδοχές που έχει το μπουζί.

Βάλτε μπρος την μηχανή

Είναι πολύ εύκολο να απαλλαγείτε από τα γράσα με έναν απλό τρόπο: Ανάψτε την μηχανή για περίπου πέντε λεπτά και το γράσο και η βρωμιά θα φύγουν στο άψε- σβήσε λόγω της θερμότητας!

Μηχανή έτοιμη για καθαρισμό!

Ψεκάστε με το WD-40 Specialist Fast Drying Contact Cleaner στην επιφάνεια του κινητήρα σας για περίπου 3-5 λεπτά. Το WD-40 μπορεί να εισχωρήσει μέσα στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του ηλεκτρικού εξοπλισμού, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Είναι τόσο ασφαλές στην χρήση που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα πιο ευαίσθητα ηλεκτρικά σημεία γιατί στεγνώνει γρήγορα. Το γράσο, η βρωμιά και η σκονή θα γίνουν παρελθόν μέσα σε μια στιγμή.

Tip: Είναι σημαντικό να αποφύγετε τον ψεκασμό πάνω σε βαμμένες επιφάνειες, γιατί ίσως φθείρει το χρώμα τους!

Ανακαλύψτε τις όλες τις χρήσεις του WD-40 Specialist!