Ο καθαρισμός των λεκέδων σκουριάς είναι μία δύσκολη υπόθεση. Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε έρθει  αντιμέτωποι με σκουριά σε πλακάκια ή άλλα σημεία μέσα στο σπίτι σας! Επίσης όμως μπορεί να δείτε και λεκέ από σκουριά σε κάποιο ρούχο σας είτε επειδή ακουμπήσατε κατά λάθος ένα σκουριασμένο αντικείμενο ή επειδή τα σύρματα τις απλώστρα σας είχαν σκουριάσει και δεν το είχατε παρατηρήσει. Όπου και να έχει εμφανιστεί η σκουριά δεν παύει να είναι ένας επίμονος εχθρός.

Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό στο καθαρισμό των λεκέδων σκουριάς είναι να δράσετε άμεσα! Όσο περισσότερο αφήνετε την σκουριά, τόσο αυτή θα εξαπλώνεται και η αντιμετώπισή της θα γίνεται πιο δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για καθαρισμό λεκέδων σκουριάς. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες σπιτικές συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αφαιρέσετε σε έναν λεκέ από σκουριά. Αν πάλι ο λεκές από σκουριά επιμένει μην ανησυχείτε το WD40 θα δώσει τη λύση.

Πατάτα

Καθαρισμός λεκέδων σκουριάς με πατάτα. Η πατάτα αποτελεί ένα σπιτικό υλικό, αποτελεσματικό για τον καθαρισμό λεκέδων σκουριάς. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην σκουριά που έχει εμφανιστεί στο μπάνιο σας ή ακόμα και στα ρούχα σας. Η πατάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλα τα υφάσματα και γ συνταγή είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε μία σχετικά μεγάλη πατάτα και να την κόψετε στην μέση. Στην συνέχεια παίρνετε το ένα κομμάτι πατάτας και ρίχνετε στο εσωτερικό της σαπούνι πιάτων. Ο συνδυασμός της πατάτας με το υγρό πιάτων έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ισχυρού καθαριστικού. Έπειτα παίρνετε την πατάτα με το σαπούνι και τρίβετε τον λεκέ σκουριάς. Μόλις τελειώσετε απλά καθαρίζετε το σημείο με ένα υγρό πανάκι. Αν ο λεκές είναι σε ρούχο απλά στο τέλος το πλένετε στο πλυντήριο ως συνήθως.

 Ξύδι

Καθαρισμός λεκέδων σκουριάς με ξύδι. Το λευκό ξύδι είναι ένα υλικό που βρίσκετε στην κουζίνα μας και χρησιμοποιείτε για να απομακρύνει διάφορους λεκέδες σε διάφορα σημεία του σπιτιού αλλά και στα ρούχα μας. Η οξύτητά του μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και την σκουριά. Για αυτό το λόγο μπορεί το ξύδι να αποβεί αποτελεσματικό στον καθαρισμό λεκέδων σκουριάς. Βέβαια το συγκεκριμένο υλικό δεν είναι καλό να χρησιμοποιηθεί σε πολύ ευαίσθητα υφάσματα αν ο λεκές σκουριάς βρίσκεται σε ρούχο.  Η διαδικασία λοιπόν που ακολουθείτε είναι απλή. Αν ο λεκές είναι σε ρούχο σας απλά γεμίζετε ένα μπολ με λευκό ξύδι και μουλιάζετε το σημείο που βρίσκεται ο λεκές μέσα σε αυτό. Το αφήνετε να δράσει για 4-5 ώρες και στην συνέχεια το πλένετε στο πλυντήριο.

Καθαρισμός λεκέδων σκουριάς με WD40

Αν δοκιμάσατε τους παραπάνω σπιτικούς τρόπους και δεν καταφέρατε να απομακρύνεται την σκουριά τότε ήρθε η ώρα για το WD40 Multi-Use. To συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί το καλύτερο αντισκωριακό σπρέι. Χάρη στην μοναδική του σύσταση, το WD40 έχει την ικανότητα να εξαφανίζει την σκουριά όπου και αν αυτή βρίσκεται. Εκτός λοιπόν από το να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα σκουριασμένα εργαλεία σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για καθαρισμό λεκέδων σκουριάς σε ρούχα. Το WD40 έχει άλλες 1999+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε με WD40 τον λεκέ σκουριάς. Το αφήνετε να δράσει για 30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω λίγο απορρυπαντικό για ρούχα και τρίβετε το σημείο του λεκέ. Τέλος το βάζετε να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο.

Το WD40 δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεταξωτά υφάσματα γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως φεύγει η σκουριά από την μπανιέρα πατήστε εδώ!