Όσοι έχετε αποφασίσει πως θέλετε ένα κατοικίδιο αλλά δεν τα πάτε καλά με τις ευθύνες, τα πρώτα ζωάκια που σας έρχονται στο μυαλό είναι τα ψαράκια και τα πουλιά. Όταν λοιπόν κάνετε το πρώτο βήμα και αγοράσετε ένα καναρίνακι μπορεί να μην έχετε τις ευθύνες ενός σκύλου αλλά σίγουρα χρειάζεται φροντίδα. Το σημαντικότερο στην φροντίδα ενός καναρινιού είναι το κλουβί του και η διατήρηση της καθαριότητάς του. Η βασική υποχρέωση στο συγκεκριμένο κατοικίδιο είναι ο καθαρισμός του κλουβιού και να το ταΐζουμε φυσικά!

Είναι μέγιστης σημασία ο καθαρισμός του κλουβιού του καναρινιού και αν γίνεται συστηματικά μας γλιτώνει από άλλα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν. Τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι η υγεία του πουλιού, η οποία μπορεί να επηρεαστεί αν ζει σε ένα βρώμικο κλουβί. Για αυτό θα ήταν καλό να έχετε ένα πρόγραμμα όσον αφορά τον καθαρισμό κλουβιού του καναρινιού ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις. Επιπλέον όσο πιο συχνά καθαρίζεται το κλουβί τόσο πιο εύκολη υπόθεση γίνεται αφού δεν προλαβαίνουν να συσσωρευτούν πολύ βρωμιά και ακαθαρσίες. Παρακάτω θα αναλύσουμε πως μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα το ‘’σπιτάκι’’ του πολυαγαπημένου σας φτερωτού φίλου.

Καθημερινός έλεγχος

Θα ήταν καλό καθημερινά να ελέγχετε το κλουβί και κυρίως την ποτίστρα. Τα καναρίνια συνηθίζουν να πετάνε μέσα στην ποτίστρα τους σποράκια. Όταν λοιπόν έχει συμβεί αυτό πρέπει να αφαιρέσουμε την ποτίστρα, να την ξεπλύνουμε καλά και να την γεμίσουμε με φρέσκο νερό.

Εβδομαδιαίος καθαρισμός

Κάθε εβδομάδα θα ήταν ιδανικό να πραγματοποιείται ο καθαρισμός του κλουβιού του καναρινιού. Πριν ξεκινήσουμε καλό θα ήταν να μεταφέρουμε τον μικρό μας φίλο σε κάποιο άλλο κλουβί ή σε μία κούτα για να γίνει σωστά ο καθαρισμός. Μία φορά την εβδομάδα λοιπόν πρέπει να παίρνουμε την ειδική βούρτσα και να απομακρύνουμε τις ακαθαρσίες από το κάτω μέρος του κλουβιού. Στην συνέχεια αφαιρούμε τον πάτο του κλουβιού και τον πλένουμε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι και το αφήνουμε να στεγνώσει. Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε και την ποτίστρα. Στην συνέχεια σε ένα πανάκι βάζουμε μικροβιοκτόνο και σκουπίζουμε όλες τις επιφάνειες του κλουβιού. Μόλις στεγνώσει ο πάτος του κλουβιού ρίχνουμε ψειρόσκονη και βάζουμε από πάνω ένα ειδικό υπόστρωμα ή μία εφημερίδα.

Μηνιαίος καθαρισμός

Μία φορά το μήνα θα πρέπει να γίνεται ένας ολοκληρωμένος και λεπτομερής καθαρισμός του κλουβιού του καναρινιού. Αρχικά πρέπει να αφαιρέσουμε όλα τα εξαρτήματα όπως τις ταΐστρες, τις ποτίστρες, τα ξυλάκια και ότι άλλο υπάρχει μέσα στο κλουβί. Στην συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτετε ζεστό νερό και πολύ χλωρίνη και βάζετε μέσα τα εξαρτήματα για να απολυμανθούν. Σε κάτι που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στον μηνιαίο καθαρισμό του κλουβιού είναι οι ψείρες.

Οι ψείρες αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα για αυτό το λόγο πρέπει κατά την διάρκεια του καθαρισμού να παρατηρήσετε αν υπάρχουν μαύρα στίγματα στις επιφάνειες του κλουβιού. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει η χλωρίνη η οποία σκοτώνει την ψείρα. Οπότε αν έχει κάνει κάπου την εμφάνισή της στο κλουβί η ψείρα απλά το καθαρίζετε ολόκληρο με χλωρίνη. Το επόμενο βήμα είναι να το πλύνετε καλά με σαπούνι και νερό το κλουβί και όλα τα εξαρτήματα. Τέλος τα ψεκάζετε με κάποιο αντιμικροβιοκτόνο και να αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά. Μόλις είναι έτοιμα ξεκινάτε να φτιάχνετε το κλουβί.

WD40 Multi Use

Σε αυτό το σημείο θα σκεφτείτε που μπορεί να βοηθήσει το WD40 στον καθαρισμό ενός κλουβιού καναρινιού και εμείς σας δίνουμε την απάντηση. Τα περισσότερα κλουβιά είναι μεταλλικά με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου να εμφανίσουν σκουριά. Σίγουρα η εικόνα ενός σκουριασμένου κλουβιού δεν είναι ωραία και το WD40 θα σας βοηθήσει να το κάνετε σαν καινούργιο. Το WD40 είναι το Νο. 1 αντισκωριακό στο κόσμο με πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις όλες εδώ! Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλή. Όταν κάνετε το μηνιαίο καθαρισμό του κλουβιού πριν το πλύνετε ψεκάστε τα σκουριασμένα σημεία με WD40 και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια με ένα σφουγγαράκι τρίβετε την σκουριά μέχρι να εξαφανιστεί. Αν η σκουριά έχει εισχωρήσει βαθιά μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία.

Αν θέλετε να αγοράσετε τον προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να αφαιρέσετε την σκουριά από τα κάγκελα πατήστε εδώ!