Όλοι προσπαθούμε να διατηρούμε όσο γίνεται πιο καθαρό το σπίτι μας και τον προσωπικό μας χώρο. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια σημεία και αντικείμενα μέσα στο σπίτι τα οποία τείνουμε να παραμελούμε επειδή δεν είναι τόσο εμφανή. Ένα από αυτά είναι τα καλώδια. Αν και βρίσκονται σε μία γωνία του σπιτιού, μαζεύουν πολλές ακαθαρσίες και σκόνη. Για αυτόν το λόγο και είναι σημαντικός ο καθαρισμός των καλωδίων.

Επιπλέον με το πέρασμα του χρόνου κιτρινίζουν τα ηλεκτρικά καλώδια που βρίσκονται σε φωτιστικά ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή συσσωρεύουν την σκόνη και την βρωμιά. Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για τον καθαρισμό των καλωδίων σας ώστε να αποκτήσουν πάλι την αρχική τους λάμψη εύκολα και γρήγορα!

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό καλωδίων χρειάζεται να κάνετε μία προετοιμασία. Αρχικά θα πρέπει να βγάλετε την συσκευή από την πρίζα. Στην συνέχεια πρέπει να πάρετε ένα καθαρό, στεγνό πανάκι και να σκουπίσετε τα καλώδια καλά ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη ή οι τρίχες από κατοικίδια ζώα, αν έχετε. Επίσης αν παρατηρήσετε ότι κάποιο καλώδιο είναι φθαρμένο ή ξεφλουδισμένο καλό θα ήταν να το αντικαταστήσετε άμεσα με ένα καινούριο.

Καθαρισμός καλωδίων με σπιτικά υλικά

  • Αρχικά για τον καθαρισμό των καλωδίων δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα ή χημικά καθαριστικά που δεν ενδείκνυνται για ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχουν υλικά στην κουζίνα σας τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό των καλωδίων χωρίς να μπαίνετε σε επιπλέον έξοδα. Ένα από αυτά είναι το υγρό πιάτων. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα διάλυμα από σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό. Στην συνέχεια παίρνετε ένα σφουγγαράκι και το βουτάτε στο σαπουνόνερο και τρίβετε κατά μήκος όλο το καλώδιο. Στα σημεία τα οποία είναι πιο κίτρινα μπορείτε με πολύ προσοχή να διπλώσετε το καλώδιο στα δύο και να τρίψετε ελαφριά. Μόλις τελειώσετε παίρνετε ένα καθαρό βρεγμένο πανάκι και περνάτε όλο το καλώδιο, το αφήνετε να στεγνώσει και έτοιμο!
  • Ένα άλλο σπιτικό υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό των καλωδίων σας είναι η μαγειρική σόδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα μείγμα από νερό και μαγειρική σόδα. Μόλις το ετοιμάσετε το μείγμα το απλώνετε προσεκτικά πάνω στο καλώδιο και το αφήνετε μέχρι να στεγνώσει. Στην συνέχεια παίρνετε ένα νωπό σφουγγαράκι και αφαιρείτε το μείγμα από το καλώδιο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε και τα πιο δύσκολα σημεία. Μόλις τελειώσετε παίρνετε πάλι ένα βρεγμένο πανάκι και σκουπίζετε όλο το καλώδιο ώστε να φύγουν υπολείμματα σόδας που μπορεί να έχουν μείνει πάνω. Τέλος το αφήνετε να στεγνώσει καλά πριν το βάλετε πάλι στο ρεύμα.

WD40

Αν τα σπιτικά υλικά που χρησιμοποιήσατε για τον καθαρισμό των καλωδίων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα για WD40. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα προϊόν, από την Specialist σειρά του WD40, το Καθαριστικό Fast Drying Contact Cleaner που είναι ειδικό για ηλεκτρικό εξοπλισμό. Χάρης την σύνθεσή του μπορεί να καθαρίσει σκόνη, ακαθαρσίες ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία και στεγνώνει άμεσα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα.

Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το WD40 Multi Uses το οποίο έχει 2000+ χρήσεις και μπορείτε να τις ανακαλύψετε εδώ! Η διαδικασία λοιπόν που ακολουθείτε είναι απλή. Ψεκάζετε με το Fast Drying Contact Cleaner κατά μήκος όλο το καλώδιο και το αφήνετε να δράσει για 2 λεπτά. Στην συνέχεια παίρνετε ένα καθαρό πανάκι και σκουπίζετε το καλώδιο και είναι έτοιμο! Ο καθαρισμός των καλωδίων ήταν τελικά πιο εύκολος απ’όσο νομίζατε!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να απαλλαγείτε από την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας πατήστε εδώ!