Ψάρεμα χωρίς προβλήματα; Σωστός καθαρισμός καλαμιού!

 

Οι λάτρεις του ψαρέματος σίγουρα θα πατήσατε κλικ σε αυτό το άρθρο! Έρχεται σιγά σιγά η ώρα που θα καθίσετε ξανά απέναντι από την θάλασσα και θα περιμένετε… ένα καλό αποτέλεσμα! Δεν είναι κρίμα, όμως, να περιμένετε όλο το χρόνο γι’ αυτή τη στιγμή και ξαφνικά να προκύψουν προβλήματα με το καλάμι του ψαρέματος; Ο καθαρισμός καλαμιού, η προστασία του, η καλή λειτουργία του είναι θέματα που καλό θα είναι να τα έχετε τακτοποιήσει, προτού ξεκινήσετε να βάζετε το δόλωμα στο αγκίστρι.

Σωστή αποθήκευση

 

Πριν περάσουμε στον καθαρισμό καλαμιού θα αναρωτηθείτε: έχει σημασία που και πώς θα αποθηκεύσουμε το καλάμι ψαρέματος; Κι όμως έχει! Μακριά από τοίχους ή άλλα αντικείμενα γιατί το καλάμι θα αρχίσει να παίρνει συγκεκριμένη κλίση και δεν θα μπορεί να γίνει επαναφορά στην αρχική του θέση. Τι άλλο μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο λάθος για την καλή συντήρηση του καλαμιού; Οι χώροι αποθήκευσης με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η ζέστη μπορεί να προκαλέσει μεγάλη φθορά στο καλάμι – από οποιοδήποτε υλικό και να είναι φτιαγμένο. Το ιδανικό θα ήταν να αποθηκεύσετε το καλάμι σας στην ειδική θήκη αποθήκευσης καλαμιών ή αν δεν έχετε, απλώστε το στο πάτωμα.

 

Σωστός καθαρισμός

 

Βρομιά, υγρασία, σκόνη, σκουριά… ο καθαρισμός καλαμιού πρέπει να είναι 100% αποτελεσματικός. Πάρτε το καλάμι και δείτε προσεχτικά τα μέρη στα οποία υπάρχουν οι μεγαλύτερες φθορές. Συνήθως ο μηχανισμός του ψαρέματος και το κομμάτι του καλαμιού που μπαίνει μέσα στην θάλασσα από την πολύ χρήση και το αλάτι χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα. Με το WD40 μπορείτε να καθαρίσετε άψογα όλα τα μέρη και τις ενώσεις του καλαμιού και ταυτόχρονα να το προστατέψετε από την σκουριά. Για να ολοκληρωθεί σωστά ο καθαρισμός καλαμιού αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα (αν υπάρχουν) από πάνω τους γιατί υπάρχει περίπτωση να μουχλιάσουν. Τέλος, καθαρίστε με νερό τους σπόγγους και τα grip για να μην διαβρωθούν.

Τίποτε δεν πρόκειται να σας διακόψει την αγαπημένη σας ασχολία αν έχετε προνοήσει για τον σωστό καθαρισμό καλαμιού.

Αγοράστε το WD-40 εδώ!

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!