Πολλοί δυσανασχετούν και μόνο στην ιδέα, αλλά ο καθαρισμός ζάντας από τακάκια είναι πολύ απλός.

Οι ζάντες με τον καιρό αποκτούν βρωμιά και σκόνη, οπότε ο τακτικός καθαρισμός τους θα προλάβει επίμονους λεκέδες. Το κλασικό μαύρο χρώμα που δημιουργείται από το χώμα και τα άλατα στο δρόμο, φαίνεται να μη φεύγει εύκολα μόνο με νερό. Όμως μη σκοτίζεστε, για όλα υπάρχει λύση. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές ικανές να προστατέψουν και να γυαλίσουν τις ζάντες του αυτοκινήτου σας.

Αποφύγετε τα εξής:

Είναι βασικό να αποφεύγεται ο καθαρισμός ζάντας από τακάκια, ενώ είναι ακόμα ζεστές. Ίσως είναι γνωστό πως η απότομη διαφορά θερμοκρασίας, από ζεστό σε κρύο, καταστρέφει τις μεταλλικές επιφάνειες. Για παράδειγμα, όλες οι νοικοκυρές γνωρίζουν πως δεν πρέπει να καθαρίζουν τις κεραμικές εστίες ενώ είναι ζεστές, παρά μόνο όταν κρυώσουν! Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

Τα όξινα προϊόντα επίσης δεν ενδείκνυνται για καθαρισμό ζάντας από τακάκια, ακριβώς επειδή διαβρώνουν το μέταλλο.

Μπορεί να προτείνονται συχνά αλλά τα κλασσικά σφουγγάρια με σύρμα μόνο ζημιά μπορεί να κάνουν. Ίσως να καθαρίσουν τα έντονα στίγματα, αλλά παράλληλα θα προκαλέσουν γρατζουνιές στο μέταλλο και αυτό μάλλον δεν το θέλετε!

Καθαρισμός ζάντας από τακάκια – ο σωστός τρόπος!

Για να διατηρηθεί η αρχική λάμψη στις ζάντες προτείνεται να καθαρίζονται 2 με 4 φορές το μήνα. Αν τις παραμελήσετε, το μέταλλο θα διαβρωθεί λόγω της καθημερινής χρήσης και των καιρικών συνθηκών.

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, βεβαιωθείτε πως οι ζάντες έχουν κρυώσει. Τότε θα τις ξεπλύνετε αρχικά με νερό. Απομακρύνετε τη σκόνη με ένα μαλακό σφουγγάρι ή ένα πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο μαλακό πανάκι, αλλά το πινέλο θα φτάσει στα δύσκολα σημεία.

Ένας άλλος τρόπος είναι τα μωρομάντηλα. Σας ακούγεται περίεργο; Και όμως τα μωρομάντηλα έχουν την κατάλληλη υγρασία και σε καμία περίπτωση δε θα χαράξουν τις ζάντες σας. Στην αρχή θα χρειαστεί αρκετό τρίψιμο μέχρι να μαλακώσουν οι λεκέδες και οι μαυρίλες. Αν βέβαια τηρήσετε τις αρχικές συμβουλές και βρέξετε τις ζάντες με νερό, η διαδικασία θα απλοποιηθεί!

Η οδοντόβουρτσα βοηθάει πολύ στους λεκέδες. Στην προκειμένη σιγουρευτείτε ότι έχετε στα χέρια σας μια αρκετά μαλακή. Έτσι θα καταφέρετε τον καθαρισμό ζάντας από τακάκια, χωρίς να τραυματίσετε το μέταλλο.

Προτιμήστε ατοξικά διαλύματα με ουδέτερο pH και ψεκάστε με αυτά! Αυτά συνήθως χρειάζονται λίγο χρόνο για να δράσουν. Και το βασικό είναι ότι δεν θα συντελέσουν στην μακροχρόνια διάβρωση του μετάλλου.

Το WD-40 θα σας βγάλει και πάλι από τη δύσκολη θέση. Έχει πάνω από 2000 χρήσεις και η σύνθεσή του το καθιστά ιδανικό και σε αυτήν την περίπτωση. Το WD-40 είναι ικανό να διαλύσει, γράσο, σκόνη και βρωμιά. Είναι ένα ισχυρό σπρέι που στεγνώνει γρήγορα, χωρίς να αφήνει ίχνος υπολειμμάτων. Η τακτική του χρήση θα δώσει επιπλέον διάρκεια ζωής στις ζάντες, αφού κυριολεκτικά συνδυάζει χιλιάδες ιδιότητες σε ένα μόνο μπουκάλι. Καταπολεμάει σκουριά, υγρασία, σκόνη και οποιαδήποτε τη βρωμιά! Τα βήματα είναι απλά:

Βήμα 1: Πλύνετε τις ζάντες με νερό

Βήμα 2: Ψεκάστε τις ζάντες με WD-40

Βήμα 3: Σκουπίστε με ένα πανί

Βήμα 4: Απολαύστε το αποτέλεσμα

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!