Ο καθαρισμός εργαλείων κήπου είναι πολύ σημαντικός για την συντήρηση και σωστή λειτουργία τους. Τα καλοσυντηρημένα εργαλεία αποδίδουν καλύτερα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές.

1.

Τα εργαλεία κήπου όπως για παράδειγμα τα κλαδευτήρια και οι ψαλίδες χειρός χρειάζονται καθάρισμα μετά από κάθε χρήση. Εάν είναι λερωμένα μόνο με λάσπη ή υπολείμματα φυτών καθαρίστε τα με μία μέτρια βούρτσα και λίγο απορρυπαντικό πιάτων που θα διαλύσετε σε ζεστό νερό. Εάν είναι λερωμένα με κολλώδεις ουσίες οι οποίες επιμένουν στο τρίψιμο με βούρτσα, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα που περιέχει αλκοόλ.

2.

Όταν κόβετε άρρωστα φυτά ή δέντρα διαλύστε χλωρίνη σε νερό και περάστε τα ενδελεχώς με μία πετσέτα ή σφουγγάρι. Στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα ξανα-χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την εξάπλωση ασθενειών σε υγιή φυτά.

 

Καθαρισμός εργαλείων κήπου: Tips για εργαλεία σαν καινούργια!

 

3.

Ο σωστός καθαρισμός εργαλείων κήπου προϋποθέτει ότι μετά από χρήση νερού θα στεγνώνουν πολύ καλά ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία σκουριάς. Στην αγορά θα βρείτε πολλά εξειδικευμένα προϊόντα για τον καθαρισμό εργαλείων. Το WD-40 multi-use product όμως θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά εύκολα και βολικά χάρη στην εργονομική συσκευασία του. Το spray με τις 2000 χρήσεις είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό και τη συντήρηση εργαλείων κήπου. Είναι επίσης εξαιρετικό στην αφαίρεση της σκουριάς και δύσκολης βρωμιάς που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αντί να πετάξτε λοιπόν τα παλιά σας εργαλεία κάντε τα σαν καινούργια ψεκάζοντας μια γενναία δόση WD-40!

4.

Πριν ψεκάσετε το WD-40 επάνω στο μεταλλικό τμήμα του εργαλείου, ξύστε με μία σκληρή συρμάτινη βούρτσα το χώμα και την επιφανειακή βρωμιά. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη διείσδυση του προϊόντος και στην ευκολότερη διάλυση της σκουριάς! Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά (ανάλογα την έκταση της σκουριάς) και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειαστεί. Τα εργαλεία σας όχι μόνο θα γίνουν σαν καινούργια αλλά θα λειτουργούν και καλύτερα. Το WD-40 χάρη στη λιπαντική του δράση βοηθά τα κινούμενα μέρη να “ξεκολλήσουν”.

Για καθαρισμό και συντήρηση εργαλείων μπορείτε να προμηθευτείτε το WD-40 multi-use product και online εδώ.